Medicul Florea Din a fost una dintre cele mai importante personalități ale celei de-a doua jumătăți a secolului trecut, al cărui nume este strâns legat de Câmpina. Doctor în medicină, autor a 135 de invenții în domeniul medical, dr. Florea Din a fost declarat post-mortem, în mai 2013, cetățean de onoare al municipiului Câmpina.
Florea Din s-a născut pe 18 iulie 1937, în comuna Aluniș, județul Olt. A fost medic stomatolog și șef al Centrului Stomatologic din Câmpina în perioada 1961-1977. În anul 1976 a obținut diploma de doctor în medicină, acordată de Institutul de Medicină și Farmacie din București. Din anul 1977 a fost încadrat ca șef Centru de cercetare și asistență medicală Câmpina, iar în perioada 1990-2000 a fost profesor doctor și decan al Facultății de Stomatologie din București. Dr. Florea Din este autorul a 135 invenții în domeniul medical și a aproximativ 350 lucrări științifice. A semnat 11 cursuri universitare. A fost membru de onoare al Asociației Inventatorilor din România, membru al Asociației Medicale Balcanice a Federației Dentare Internaționale, fondator al Societății de laser în medicină. A fost fondatorul Fundației pentru Sănătate, Știință și Învățământ "Dr. Dinu" din Câmpina. A fost foarte bun prieten cu marele poet Adrian Păunescu, iar de-a lungul anilor numeroase personalități s-au tratat la dr. Din, inclusiv generalul Victor Atanasie Stănculescu. A încetat din viață pe 12 mai 2000, iar la înmormântarea sa a ținut un discurs emoționant despre medicul și omul Florea Din.
"100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina" este o rubrică dedicată Câmpinei în Anul Centenarului. Și până la 8 ianuarie 2019, de Ziua Câmpinei, vă vom prezenta personalități de ieri și de azi, din toate domeniile, și vom descoperi împreună legătura lor cu orașul nostru.
Citiți și: 100 de personalităţi ale României şi legătura lor cu Câmpina. Mina Minovici
100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Eusebiu Ștefănescu
100 de personalităţi ale României şi legătura lor cu Câmpina. Regina Maria a României
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați un cadou deosebit pe care să-l oferiți unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis, din centrul municipiului Câmpina, cea mai mare parte a problemei este rezolvată.