CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

100 de personalităţi ale României şi legătura lor cu Câmpina. Mina Minovici

- Social -

100 de personalităţi ale României şi legătura lor cu Câmpina. Mina Minovici

Medicul Mina Minovici, fondatorul școlii române de medicină legală, venea frecvent la Câmpina pentru a-l vizita pe Constantin I. Istrati. De altfel, în casa primitoare a lui Istrati, de pe vastul domeniu din Cartierul Câmpinița (acolo unde astăzi este Școala de Poliție), se întâlneau oameni de seamă ai vieții culturale și științifice din țara noastră, iar Mina Minovici aproape că nu lipsea de la aceste întruniri. Îl cunoștea foarte bine pe doctorul C.I. Istrati încă din studenție și venea cu drag aici pentru a-i împărtăși cercetările sale și speranțele sale.

De altfel, dr. Constantin I. Istrati a fost cel care, în anul 1886, l-a sprijinit pe Mina Minovici să obțină finanțare de la guvernul liberal condus de I.C. Brătianu pentru ca Mina Minovici să poată merge la Paris, la laboratorul lui Louis Pasteur, pentru a asista la cercetările acestuia privind tratamentul contra turbării.
Mina Minovici s-a născut la 30 aprilie 1858, la Brăila. A absolvit Școala Superioară de Farmacie a lui Carol Davilla și apoi Facultatea de Medicină, ulterior specializându-se trei ani la Paris, în toxicologie și medicină legală. Este fondatorul școlii române de medicină judiciară și a fost directorul primului Institut de Medicină Legală din România, construit în 1892. A fost decan al Facultății de Medicină din București. La numai un an după pensionare, în ziua de 25 aprilie 1933, Mina Minovici a încetat din viaţă, la vârsta de 75 de ani.
(Sursă foto - Minovicifundation.com)

"100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina" este o rubrică dedicată Câmpinei în Anul Centenarului. Și până la 8 ianuarie 2019, de Ziua Câmpinei, vă vom prezenta personalități de ieri și de azi, din toate domeniile, și vom descoperi împreună legătura lor cu orașul nostru.

Citiți și:100 de personalităţi ale României şi legătura lor cu Câmpina. Mircea Albulescu
100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Toma T. Socolescu
100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Cezar Bolliac


29 Oct 2018 21:55 5214 vizualizari


Comentarii






856 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova,  în cadrul C.R.E.D. Activitatea face parte din parteneriatele educaționale ”Starea de bine în grupa de preșcolari”  și  ”Copilăria, o lume de vis”, pe care instituția de învățământ din Câmpina le-a derulat în ultimii doi ani școlari împreună cu Grădinița nr. 14 Târgoviște și Școala Gimnazială ”Radu Cel Mare” Găești, parteneriate avizate de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și de Inspectoratul Școlar Județean Prahova.

citeste mai mult
3717 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1652 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
890 vizualizari 17 Apr 2024 20:13 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV