CONTACT

O omidă păroasă a distrus gardul viu de la Muzeul Hasdeu și Căminul Petrol din Câmpina

- Actualitate -

O omidă păroasă a distrus gardul viu de la Muzeul Hasdeu și Căminul Petrol din Câmpina

Este vorba despre așa-numita omidă păroasă a buxusului, pentru că atacă gardul viu din specia buxus. Este un dăunător extrem de agresiv, care a distrus în doar câteva zile gardul viu de la Muzeul Memorial "B.P. Hasdeu" și de la Căminul Petrol. A fost semnalată inclusiv în curțile unor câmpineni, acolo unde există buxus. Sau mai bine spus, a existat.

Practic, gardul viu a fost invadat de omizi și arată acum de parcă nici nu ar fi avut vreo frunză. Din informațiile noastre, Primăria Câmpina a fost informată în legătură cu această situație, mai ales că vorbim de spre Muzeul Hasdeu și Căminul Petrol, care sunt două instituții publice, aflat în subordinea administrației locale. L-am contactat și pe directorul Floricon Salub, societate cu care Primăria are un contract pentru efectuarea dezinsecției pe domeniul public. "Noi suntem pregătiți să intervenim în orice moment, avem și substanțele necesare, dar și echipamentul specific unor astfel de intervenții. Așteptăm doar solicitarea Primăriei pentru a putea interveni, așa cum prevede contractul aflat în vigoare", ne-a declarat Florin Constantinescu.
Acum, rămâne de văzut dacă se mai poate salva ceva în urma dăunătorului și poate nu ar fi rău ca o dezinsecție să se realizeze în tot municipiul, mai ales că o astfel de operațiune nu s-a mai făcut de multă vreme.


23 Apr 2016 10:53 8048 vizualizari


Comentarii






  • 24.04.2016 10:16 Marian Si la mine-n curte la fel. Se mai poate face ceva? Vă rog să ne comunicați o opinie avizată, într-un update.
  • 24.04.2016 08:18 Tudorica Dumitea Aveti dreptate. Si noi am patit la fel. Din 10 bucsusi cred ca 3 nu i mai putem salva ...s au uscat f f rapud. I am stropit dar nu stiu daca i am salvat.
1690 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
1929 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
3097 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3189 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV