Triplă aniversare la Biblioteca Municipală „Dr. C.I. Istrati” din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Ziua Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati" din Câmpina a fost un adevărat eveniment cultural, care a inclus prelegeri, acordarea unor premii și lansarea mai multor volume. A fost o triplă sărbătoare, chiar dacă în deschiderea evenimentului au fost amintite doar două dintre momentele marcante: 68 de ani de la înființarea Bibliotecii Municipale și 111 ani de la înființarea de către academicianul Constantin I. Istrati a primei biblioteci publice din Câmpina. Noi adăugăm și cel de-al treilea moment important - 24 de ani de când Biblioteca Municipală din Câmpina poartă numele lui C.I. Istrati.

Academicianul Constantin I. Istrati, medic, chimist, președinte al Academiei Române, a fost un mare iubitor al acestor meleaguri și reprezintă, alături de Bogdan Petriceicu Hasdeu și Nicolae Grigorescu, reperele culturii câmpinene. Invitaţii de marcă ai acestei triple sărbători de la Biblioteca Municipală au fost scriitorul Ştefan Mitroi şi Firiţă Carp - directorul Editurii „Detectiv literar”. Profesorul Alin Ciupală, cetățean de onoare al Câmpinei, a susţinut o prelegere, s-au acordat premiile „Cartea anului 2016” şi "Cititorul anului", au fost lansate volumele "Fiecare vede altceva" - de Mircea Teculescu, "Produse derivate" - de Florin Dochia, "Illuminations" - de Arthur Rimbaud (traducere Liliana Ene - directorul Bibliotecii Municipale).
A fost lume multă la eveniment. Unii au venit de plăcere, oameni de cultură sau oameni care apreciază astfel de evenimente din viața culturală câmpineană. Alții au venit doar pentru a fi văzuți, doar pentru a putea spune apoi "am fost și eu acolo". Și a mai fost o categorie de public - cea a elevilor aduși pentru că trebuie să fie lume multă. Puțini dintre ei au fost interesați de eveniment, cei mai mulți s-au plictisit, iar o astfel de atmosferă chiar dăunează unei sărbători.

 

3755 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • KKT 29.09.2017 21:05 Sunt unul dintre elevii care au fost adushi obligatoriu la biblioteca. Ne-a obligat profesorul, care ne este shi diriginte shi am intzeles ca dl. Dula a solicitat expres acest lucru. O mare prostie! Dar sa stitzi ca atzi pierdut o lectzie a lui Ciupala, care a reushit sa ne atraga atentzia si a fost tzinta mishtourilor, vorbind despre practicantele celei mai vechi meserii din lume shi la Campina! A fost distractzie maxima! Avetzi idee cand mai vorbeshte Ciupala public undeva?
  • Mihaela 30.09.2017 21:50 Exact ca pe vremuri la "Cantarea Romaniei"!

Eveniment

4496 vizualizari
08 oct. 2017 19:55

Breaza se pregătește pentru "Ziua orașului" și tradiționalul târg de Sfânta Parascheva

În perioada 12-15 octombrie 2017, la Breaza va avea loc târgul de Sfânta Parascheva, o manifestare tradițională, care se organizează de mai bine de 200 de ani. Pentru bunicii și străbunicii noștri, acest eveniment era cunoscut ca "bâlciul de la Breaza", dar iată că tradiția s-a păstrat cu trecerea timpului, iar bâlciul de altădată a devenit târgul de astăzi, la care vin an de an sute de producători și comercianți de produse tradiționale. Și mii de cumpăratori.

3443 vizualizari
04 oct. 2017 09:55

"Iulia, o scânteie...", o piesă de teatru inspirată din corespondența dintre Iulia Hasdeu și tatăl său, a cărei premieră națională va avea loc pe 26 octombrie, la București

1 comentarii

În noiembrie 2015, când se împlineau 146 de ani de la nașterea Iuliei Hasdeu, directorul Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu" din Câmpina, Jenica Tabacu, lansa volumul "Iulia Hasdeu, epistole către tatăl său". O carte remarcabilă, care cuprinde 186 de scrisori trimise de Iulia tatălui său în perioada în care se afla la studii la Paris.
În vara anului trecut, Jenica Tabacu ne-a oferit "O corespondență pentru eternitate", o carte-document cu 365 de scrisori traduse în limba română, scrisorile Iuliei, dar și cele ale tatălui său, Bogdan Petriceicu Hasdeu și ale mamei sale.
Acum, în toamna lui 2017, la aproape 130 de ani de la moartea Iuliei, vom avea o piesă de teatru inspirată din corespondența pentru eternitate.

Alte stiri recente

3431 vizualizari
16 oct. 2017 17:49

Zonele de sud și est ale Câmpinei nu vor avea apă potabilă miercuri, 18 octombrie 2017. Iată străzile afectate

HidroPrahova anunță că va sista furnizarea apei potabile miercuri, 18 octombrie, între orele 5.00 - 17.00, pentru o mare parte a municipiului Câmpina. Se va lua această măsură pentru branșarea abonaților de pe Calea Doftanei la conducta nouă de alimentare cu apă, lucrarea fiind executată de societatea Fluid Development SRL în cadrul contractului "Proiectare și execuție lucrări de reabilitare conductă de aducțiune, conductă de transport și rețele de distribuție apă potabilă în municipiul Câmpina".

1603 vizualizari
16 oct. 2017 11:55

Aleile de la Casa Tineretului din Câmpina intră în reparații pentru prima dată în 35 de ani

În cei 35 de ani de existență ai Casei Tineretului din Câmpina, fațadele și aleile nu au fost reparate niciodată. Anul acesta, le-a venit rândul. La începutul lunii octombrie au demarat lucrările de reabilitare la fațade, valoarea acestora fiind de 257.000 lei cu tot cu TVA, iar termenul de execuție - 120 zile. Pe măsură ce înaintează reabilitarea fațadelor, vor începe și lucrările de reparații la alei.