Triplă aniversare la Biblioteca Municipală „Dr. C.I. Istrati” din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Ziua Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati" din Câmpina a fost un adevărat eveniment cultural, care a inclus prelegeri, acordarea unor premii și lansarea mai multor volume. A fost o triplă sărbătoare, chiar dacă în deschiderea evenimentului au fost amintite doar două dintre momentele marcante: 68 de ani de la înființarea Bibliotecii Municipale și 111 ani de la înființarea de către academicianul Constantin I. Istrati a primei biblioteci publice din Câmpina. Noi adăugăm și cel de-al treilea moment important - 24 de ani de când Biblioteca Municipală din Câmpina poartă numele lui C.I. Istrati.

Academicianul Constantin I. Istrati, medic, chimist, președinte al Academiei Române, a fost un mare iubitor al acestor meleaguri și reprezintă, alături de Bogdan Petriceicu Hasdeu și Nicolae Grigorescu, reperele culturii câmpinene. Invitaţii de marcă ai acestei triple sărbători de la Biblioteca Municipală au fost scriitorul Ştefan Mitroi şi Firiţă Carp - directorul Editurii „Detectiv literar”. Profesorul Alin Ciupală, cetățean de onoare al Câmpinei, a susţinut o prelegere, s-au acordat premiile „Cartea anului 2016” şi "Cititorul anului", au fost lansate volumele "Fiecare vede altceva" - de Mircea Teculescu, "Produse derivate" - de Florin Dochia, "Illuminations" - de Arthur Rimbaud (traducere Liliana Ene - directorul Bibliotecii Municipale).
A fost lume multă la eveniment. Unii au venit de plăcere, oameni de cultură sau oameni care apreciază astfel de evenimente din viața culturală câmpineană. Alții au venit doar pentru a fi văzuți, doar pentru a putea spune apoi "am fost și eu acolo". Și a mai fost o categorie de public - cea a elevilor aduși pentru că trebuie să fie lume multă. Puțini dintre ei au fost interesați de eveniment, cei mai mulți s-au plictisit, iar o astfel de atmosferă chiar dăunează unei sărbători.

 

3961 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • KKT 29.09.2017 21:05 Sunt unul dintre elevii care au fost adushi obligatoriu la biblioteca. Ne-a obligat profesorul, care ne este shi diriginte shi am intzeles ca dl. Dula a solicitat expres acest lucru. O mare prostie! Dar sa stitzi ca atzi pierdut o lectzie a lui Ciupala, care a reushit sa ne atraga atentzia si a fost tzinta mishtourilor, vorbind despre practicantele celei mai vechi meserii din lume shi la Campina! A fost distractzie maxima! Avetzi idee cand mai vorbeshte Ciupala public undeva?
  • Mihaela 30.09.2017 21:50 Exact ca pe vremuri la "Cantarea Romaniei"!

Eveniment

9690 vizualizari
09 dec. 2017 21:02

Trei ore de încântare la Balul Bobocilor 2017 de la Colegiul “Grigorescu”

3 comentarii

"Salt în timp", aceasta a fost tema ediției din acest an a Balului Bobocilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina. Trei ore de spectacol adevărat la capătul a aproape trei luni de muncă grea, presărată cu lacrimi, cu ezitări, cu speranță. Trei ore de emoții pentru cele opt perechi de boboci, dar și pentru o sală plină până la refuz cu colegi, prieteni, părinți și profesori.

4856 vizualizari
09 dec. 2017 17:46

Balul Halatelor Albe a ajuns la cea de-a XVI-a ediție

La Casa Tineretului din Câmpina a avut loc, vineri seară, un eveniment devenit tradițional pentru finalul de an. Este vorba despre Balul Halatelor Albe organizat de Fundația Medis. Balul a fost precedat de un simpozion având ca temă refluxul gastroesofagian, acțiune la care parteneri ai Fundației Medis au fost Universitatea "Titu Maiorescu", Spitalul Clinic Witting București și Colegiul Național al Medicilor din România.

Alte stiri recente

7164 vizualizari
17 dec. 2017 07:43

Incendiu la Brebu. O casă, anexele acesteia și o mașină au luat foc în urma unui scurtcircuit electric

Un incendiu violent a izbucnit noaptea trecută la o locuință din comuna Brebu. Pompierii au intervenit cu șase autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea focului.

12565 vizualizari
16 dec. 2017 09:46

Un tânăr câmpinean a fost găsit spânzurat în păduricea de lângă Strada Podului

Este vorba despre un tânăr de 33 de ani, administratorul unei spălătorii auto din Câmpina, care a fost găsit spânzurat de un copac în păduricea adiacentă Bulevardului Culturii, undeva între străzile Podului și Oprescu Adrian. Bărbatul a fost găsit în această dimineață chiar de tatăl său, care a anunțat autoritățile.