Triplă aniversare la Biblioteca Municipală „Dr. C.I. Istrati” din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Ziua Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati" din Câmpina a fost un adevărat eveniment cultural, care a inclus prelegeri, acordarea unor premii și lansarea mai multor volume. A fost o triplă sărbătoare, chiar dacă în deschiderea evenimentului au fost amintite doar două dintre momentele marcante: 68 de ani de la înființarea Bibliotecii Municipale și 111 ani de la înființarea de către academicianul Constantin I. Istrati a primei biblioteci publice din Câmpina. Noi adăugăm și cel de-al treilea moment important - 24 de ani de când Biblioteca Municipală din Câmpina poartă numele lui C.I. Istrati.

Academicianul Constantin I. Istrati, medic, chimist, președinte al Academiei Române, a fost un mare iubitor al acestor meleaguri și reprezintă, alături de Bogdan Petriceicu Hasdeu și Nicolae Grigorescu, reperele culturii câmpinene. Invitaţii de marcă ai acestei triple sărbători de la Biblioteca Municipală au fost scriitorul Ştefan Mitroi şi Firiţă Carp - directorul Editurii „Detectiv literar”. Profesorul Alin Ciupală, cetățean de onoare al Câmpinei, a susţinut o prelegere, s-au acordat premiile „Cartea anului 2016” şi "Cititorul anului", au fost lansate volumele "Fiecare vede altceva" - de Mircea Teculescu, "Produse derivate" - de Florin Dochia, "Illuminations" - de Arthur Rimbaud (traducere Liliana Ene - directorul Bibliotecii Municipale).
A fost lume multă la eveniment. Unii au venit de plăcere, oameni de cultură sau oameni care apreciază astfel de evenimente din viața culturală câmpineană. Alții au venit doar pentru a fi văzuți, doar pentru a putea spune apoi "am fost și eu acolo". Și a mai fost o categorie de public - cea a elevilor aduși pentru că trebuie să fie lume multă. Puțini dintre ei au fost interesați de eveniment, cei mai mulți s-au plictisit, iar o astfel de atmosferă chiar dăunează unei sărbători.

 

4317 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • KKT 29.09.2017 21:05 Sunt unul dintre elevii care au fost adushi obligatoriu la biblioteca. Ne-a obligat profesorul, care ne este shi diriginte shi am intzeles ca dl. Dula a solicitat expres acest lucru. O mare prostie! Dar sa stitzi ca atzi pierdut o lectzie a lui Ciupala, care a reushit sa ne atraga atentzia si a fost tzinta mishtourilor, vorbind despre practicantele celei mai vechi meserii din lume shi la Campina! A fost distractzie maxima! Avetzi idee cand mai vorbeshte Ciupala public undeva?
  • Mihaela 30.09.2017 21:50 Exact ca pe vremuri la "Cantarea Romaniei"!

Eveniment

3191 vizualizari
02 iul. 2018 20:30

Oaspeți de la Cahul (Republica Moldova) la "Sărbătoarea celor 2 Iulii", la Castelul Hasdeu

La Castelul "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina a avut loc astăzi "Sărbătoarea celor 2 Iulii", un eveniment cultural organizat pentru al 28-lea an consecutiv. Este sărbătoarea dedicată celor două Iulii care au marcat viața savantului Bogdan Petriceicu Hasdeu, soția și fiica. Este o sărbătoare frumoasă, care reunește personalități ale culturii câmpinene și nu numai, oameni interesați de viața și opera lui Hasdeu, de viața și opera genialei sale fiice.

5717 vizualizari
01 iul. 2018 19:55

MEDI'S Câmpina, la 20 de ani de la înființare

Centrul de Diagnostic și Tratament MEDI'S Câmpina împlinește în aceste zile 20 de ani de la înființare. Prima clinică privată din Câmpina s-a dezvoltat în timp, iar astăzi include și centrul de la Ploiești, dar și Fundația MEDI'S al cărei președinte este medicul chirurg Călin Tiu, doctor în științe medicale și membru al Societății Europene a Chirurgilor. Aniversarea MEDI'S a fost marcată printr-un simpozion care a avut ca temă principală "Hipertensiunea arterială" și o petrecere la care au participat medicii prezenți la simpozion, precum și echipa MEDI'S.

Alte stiri recente

1938 vizualizari
18 iul. 2018 12:20

Amintiri din Câmpina de altădată - secția de box a Clubului Energia

1 comentarii

Dacă se va încumeta cineva vreodată să scrie o istorie completă a sportului câmpinean, Clubul Energia al Atelierelor Centrale Câmpina (fosta ACC, actuala societate Cameron) va figura la loc de cinste. Energia a reprezentat mulți ani o adevărată pepinieră de talente sportive. Iar secția de box a strălucit peste toate celelalte secții ale clubului.

2267 vizualizari
18 iul. 2018 08:14

Locuri de muncă vacante în Câmpina şi împrejurimi la 17 iulie 2018

Informaţiile sunt furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.