Triplă aniversare la Biblioteca Municipală „Dr. C.I. Istrati” din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Ziua Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati" din Câmpina a fost un adevărat eveniment cultural, care a inclus prelegeri, acordarea unor premii și lansarea mai multor volume. A fost o triplă sărbătoare, chiar dacă în deschiderea evenimentului au fost amintite doar două dintre momentele marcante: 68 de ani de la înființarea Bibliotecii Municipale și 111 ani de la înființarea de către academicianul Constantin I. Istrati a primei biblioteci publice din Câmpina. Noi adăugăm și cel de-al treilea moment important - 24 de ani de când Biblioteca Municipală din Câmpina poartă numele lui C.I. Istrati.

Academicianul Constantin I. Istrati, medic, chimist, președinte al Academiei Române, a fost un mare iubitor al acestor meleaguri și reprezintă, alături de Bogdan Petriceicu Hasdeu și Nicolae Grigorescu, reperele culturii câmpinene. Invitaţii de marcă ai acestei triple sărbători de la Biblioteca Municipală au fost scriitorul Ştefan Mitroi şi Firiţă Carp - directorul Editurii „Detectiv literar”. Profesorul Alin Ciupală, cetățean de onoare al Câmpinei, a susţinut o prelegere, s-au acordat premiile „Cartea anului 2016” şi "Cititorul anului", au fost lansate volumele "Fiecare vede altceva" - de Mircea Teculescu, "Produse derivate" - de Florin Dochia, "Illuminations" - de Arthur Rimbaud (traducere Liliana Ene - directorul Bibliotecii Municipale).
A fost lume multă la eveniment. Unii au venit de plăcere, oameni de cultură sau oameni care apreciază astfel de evenimente din viața culturală câmpineană. Alții au venit doar pentru a fi văzuți, doar pentru a putea spune apoi "am fost și eu acolo". Și a mai fost o categorie de public - cea a elevilor aduși pentru că trebuie să fie lume multă. Puțini dintre ei au fost interesați de eveniment, cei mai mulți s-au plictisit, iar o astfel de atmosferă chiar dăunează unei sărbători.

 

4161 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • KKT 29.09.2017 21:05 Sunt unul dintre elevii care au fost adushi obligatoriu la biblioteca. Ne-a obligat profesorul, care ne este shi diriginte shi am intzeles ca dl. Dula a solicitat expres acest lucru. O mare prostie! Dar sa stitzi ca atzi pierdut o lectzie a lui Ciupala, care a reushit sa ne atraga atentzia si a fost tzinta mishtourilor, vorbind despre practicantele celei mai vechi meserii din lume shi la Campina! A fost distractzie maxima! Avetzi idee cand mai vorbeshte Ciupala public undeva?
  • Mihaela 30.09.2017 21:50 Exact ca pe vremuri la "Cantarea Romaniei"!

Eveniment

4727 vizualizari
08 mar. 2018 20:33

Surprize frumoase din partea administrației locale pentru elevele și profesoarele de la Poiana Câmpina

Reprezentanții administrației locale din Poiana Câmpina s-au aflat și în acest an, de 8 Martie, în mijlocul copiiilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu". Primarul Alin Moldoveanu, colegii săi din Primărie și consilierii locali Ionuț Goran, Mihai Nițescu și Sebastian Iordache le-au oferit flori elevelor și cadrelor didactice, pentru doamnele profesoare existând și un cadou special, în semn de recunoștință pentru devotamentul lor față de copii și, în general, față de procesul educațional.

4027 vizualizari
08 mar. 2018 19:04

Flori pentru doamne și domnișoare din partea polițiștilor câmpineni

Ca în fiecare an, de 8 Martie, polițiștii de la Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipale Câmpina au o altfel de misiune. Aceea de a le oferi flori doamnelor și domnișoarelor, sărbătoritele începutului de primăvară. Un gest simplu și frumos, într-o zi specială.

Alte stiri recente

1020 vizualizari
20 mar. 2018 21:55

Din groapă în groapă, pe Strada Orizontului din municipiul Câmpina

Dezastru este puțin spus pentru a descrie această stradă, Orizontului, numită și centura ocolitoare a Câmpinei. O centură ocolitoare... de ocolit, dacă acest lucru ar fi posibil. Mergând pe Orizontului, am trăit senzația întoarcerii în timp, pentru că undeva, în subconștient, parcă exista ceva care nu te lasă să crezi că ești, totuși, în anul 2018, într-un municipiu.

1903 vizualizari
20 mar. 2018 20:52

Orizontului 28, o bucățică tristă din Câmpina de astăzi

Câmpina, Strada Orizontului, nr. 28. Pare a fi adresa capătului de civilizație. Aici, lângă fosta rampă de gunoi a localității, se află o casă. Jumătate din imobil aparține Primăriei, iar în cealaltă jumătate locuiesc patru familii care și-au cumparat spațiile respective cu mulți ani în urmă. Anul acesta, de la bugetul local s-au alocat bani pentru demolarea "jumătății" care aparține Primăriei. Am fost acolo și ceea ce am văzut depășește orice imaginație. Orizontului 28 este o bucățică tristă, jenantă, dezamăgitoare din Câmpina de astăzi.