"Zeița de la Montreal", prima sportivă din istoria gimnasticii mondiale care a primit nota 10, Nadia Comăneci are o poveste interesantă privind legătura sa cu Câmpina. Interesantă și mai puțin cunoscută, deși probabil că mai sunt câmpineni care-și amintesc de vizita Nadiei la Câmpina.
Una dintre ultimele apariţii publice ale Nadiei Comăneci înainte de a fugi din țară a fost la Câmpina. Se întâmpla în octombrie 1989, la Casa Tineretului, iar în noaptea de 28/29 noiembrie Nadia trecea clandestin graniţa cu Ungaria, cerând ulterior azil politic în Statele Unite ale Americii. Atunci, în octombrie 1989, în cadrul unor tradiţionale gale organizate de IRA Câmpina, alături de Nadia Comăneci s-au mai aflat la Casa Tineretului, în fața unei săli pline, inegalabilul cronicar sportiv Ioan Chirilă și actorul Ştefan Tapalagă, întâlnirea fiind moderată de publicistul Horia Alexandrescu şi câmpineanul Ion Mircea. Nadia a răspuns atunci numeroaselor întrebări adresate de câmpineni, publicul fiind extrem de încântat de prezența marii gimnaste în micuțul nostru orășel.
Nadia Comăneci s-a născut pe 12 noiembrie 1961, la Oneşti şi este nu doar prima gimnastă care a primit 10 într-un concurs olimpic, ci şi câştigătoare a cinci medalii olimpice de aur şi singurul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.
"100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina" este o nouă rubrică dedicată Câmpinei în Anul Centenarului. Și până la 8 ianuarie 2019, de Ziua Câmpinei, vă vom prezenta personalități de ieri și de azi, din toate domeniile, și vom descoperi împreună legătura lor cu orașul nostru.
Citiți și: 100 de personalităţi ale României şi legătura lor cu Câmpina. Mircea Albulescu
100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Toma T. Socolescu
100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Dr. Constantin I. Istrati
Etapa națională a concursului "Sanitarii pricepuți" a avut loc în perioada 12-18 iulie 2025, la Cheile Grădiștei.
Legea sportului a fost modificată, noile schimbări intrând în vigoare de duminică, 20 iulie, iar prin aceste schimbări autorităților locale le revin sarcini noi prin care sportul să devină mai accesibil persoanelor cu dizabilități.
Programul Erasmus+ va beneficia de un buget record de 40,8 miliarde de euro în perioada 2028-2034, a anunțat Comisia Europeană. Aceasta înseamnă o creștere de peste 55% față de bugetul actual, de 26,2 miliarde de euro, alocat pentru intervalul 2021–2027.
30 de familii vor beneficia de unitățile locative din cele trei blocuri sociale care se realizează în Câmpina pentru persoanele aflate în zone cu risc de alunecări de teren.