100 de personalităţi ale României şi legătura lor cu Câmpina. Nadia Comăneci

Social (Categoria articolului)

"Zeița de la Montreal", prima sportivă din istoria gimnasticii mondiale care a primit nota 10, Nadia Comăneci are o poveste interesantă privind legătura sa cu Câmpina. Interesantă și mai puțin cunoscută, deși probabil că mai sunt câmpineni care-și amintesc de vizita Nadiei la Câmpina.

Una dintre ultimele apariţii publice ale Nadiei Comăneci înainte de a fugi din țară a fost la Câmpina. Se întâmpla în octombrie 1989, la Casa Tineretului, iar în noaptea de 28/29 noiembrie Nadia trecea clandestin graniţa cu Ungaria, cerând ulterior azil politic în Statele Unite ale Americii. Atunci, în octombrie 1989, în cadrul unor tradiţionale gale organizate de IRA Câmpina, alături de Nadia Comăneci s-au mai aflat la Casa Tineretului, în fața unei săli pline, inegalabilul cronicar sportiv Ioan Chirilă și actorul Ştefan Tapalagă, întâlnirea fiind moderată de publicistul Horia Alexandrescu şi câmpineanul Ion Mircea. Nadia a răspuns atunci numeroaselor întrebări adresate de câmpineni, publicul fiind extrem de încântat de prezența marii gimnaste în micuțul nostru orășel. 
Nadia Comăneci s-a născut pe 12 noiembrie 1961, la Oneşti  şi este nu doar prima gimnastă care a primit 10 într-un concurs olimpic, ci şi câştigătoare a cinci medalii olimpice de aur şi singurul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

"100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina" este o nouă rubrică dedicată Câmpinei în Anul Centenarului. Și până la 8 ianuarie 2019, de Ziua Câmpinei, vă vom prezenta personalități de ieri și de azi, din toate domeniile, și vom descoperi împreună legătura lor cu orașul nostru.

Citiți și: 100 de personalităţi ale României şi legătura lor cu Câmpina. Mircea Albulescu
100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Toma T. Socolescu
100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Dr. Constantin I. Istrati

2617 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1344 vizualizari
20 oct. 2018 07:12

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Stoica Teodorescu

Stoica Teodorescu a fost un dascăl cu un talent pedagogic desăvârșit și un valoros istoric. Este autorul primei monografii a orașului nostru, în anul 1924. Chiar dacă a locuit și profesat destul de puțin timp în Câmpina, Stoica Teodorescu și-a legat numele pentru totdeauna de orașul nostru, fiind de multe ori pe nedrept ignorat ori de câte ori se face referire la istoria Câmpinei. 

4032 vizualizari
19 oct. 2018 20:09

Un nou scandal în jurul fermei mizeriei din satul Urleta, comuna Bănești, la doi pași de Câmpina

În vara acestui an, în luna august, vă prezentam situația incredibilă a unei ferme din satul Urleta, comuna Bănești, localitate aflată la doi pași de municipiul Câmpina. O mizerie de nedescris, un miros insuportabil, un "peisaj" de care localnicii și autoritățile efectiv s-au săturat, dar nu au suficiente pârghii legale pentru a rezolva problema. După mizeria de nedescris de la ferma de pe Strada Oncești, a mai apărut un scandal, o familie din Urleta reclamând că grădina i-a fost ocupată abuziv de animalele lui Liviu Mihalache, proprietarul fermei amintite.

Alte stiri recente

581 vizualizari
20 oct. 2018 13:30

Liga A Prahova, etapa a 10-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață a avut loc primul meci al etapei a 10-a din Liga A. Etapa va continua după-amiază și se va încheia mâine dimineață.

2899 vizualizari
19 oct. 2018 21:25

Drumul principal care traversează satul Urleta, din comuna Bănești, a fost asfaltat pe o lungime de 2,2 km

Locuitorii din satul Urleta din comuna Bănești au motive de bucurie, după ce săptămâna trecută a fost asfaltată strada principală, pe o lungime de 2,2 km, iar anul viitor va fi realizată canalizarea întregului sat, fără a fi afectată lucrarea de asfaltare a drumului principal.