La intersecția Bulevardului Carol I cu Strada Oituz se află un parc de distracții, un loc de joacă pentru copii, care astăzi este cunoscut sub denumirea "Mițu-Chițu". Dar pentru mulți câmpineni, acest parc înseamnă amintiri frumoase din vremea în care se numea Parcul Pionierilor și mai târziu Parcul cu role.
Parcul Pionierilor avea un farmec aparte și era un loc extrem de îndrăgit de câmpinenii de toate vârstele, nu doar de cei pentru care a fost amenajat. Din anii '90 i s-a spus Parcul cu role, pentru ca mai târziu, din anul 2007, să devină Mițu-Chițu. În data de 5 iulie 2007, Consiliul Local Câmpina a aprobat asocierea în participațiune cu o firmă privată pentru amenajarea unui parc de distracții pentru copii pe terenul de 4.678 mp pe care se afla Parcul cu role.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiți și:Câmpina, România 100. Liceul de fete "Iulia Hasdeu" de ieri, Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" de astăzi
Câmpina, România 100. Gara noastră mică, ieri și azi
Câmpina, România 100. Lacul Curiacul, ieri și astăzi
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.