La inițiativa profesoarei Lucreția Ciobanu și cu sprijinul societății "Steaua Română", la Câmpina a fost înființat, în anul 1923, Liceul de fete "Iulia Hasdeu". La început avea trei clase și 114 eleve și a funcționat în localul Școlii Primare de Băieți nr. 1 Câmpina. În 1931 s-a mutat în sediul propriu, de la intersecția străzii Griviței cu strada Mărășești. Clădirea era mult mai mică, abia se finalizase aripa dinspre strada Mărășești, iar în 1934 a fost construită aripa dinspre Griviței.
În timpul celui de-al doilea război mondial, liceul a fost transformat în spital militar, iar din 1948, odată cu reorganizarea învățământului, a devenit Școala Medie Tehnică de Petrol nr.2 Câmpina. În anul 1965, prin unificarea acestei instituții cu Școala Medie Tehnică de Petrol nr.1, a luat naștere Grupul Școlar de Petrol - Chimie, care până în 1976 a avut 6.787 absolvenți la școala profesională și 3.939 absolvenți la școala de maiștri (potrivit datelor existente în arhiva instituției). În 1966 s-a înființat Liceul Industrial de Petrol nr. 1 Câmpina, care a funcționat sub această titulatură până la sfârșitul lui 1989. Din 1990 și până în 2009 s-a numit Grupul Școlar Industrial de Petrol, iar apoi Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" Câmpina, denumire pe care o poartă și astăzi. Potrivit unor informații deținute de reprezentanții liceului, clădirea ar avea undeva la 130 de ani. Este vorba despre clădirea veche, în jurul căreia s-au construit noile corpuri în anii '30.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiți și Câmpina, România 100. Casa Istrati, pe domeniul Istrati, astăzi locația Școlii de Poliție "Vasile Lascăr"
Câmpina, România 100. Casa Poporului de ieri și... locul rămas liber, astăzi
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.
Pe perioada caniculei, așa cum s-a întâmplat în fiecare vară, în centrul municipiului Câmpina, în Piața ”Marin Constantin” (Pasajul de la Ceas) funcționează un centru de prim-ajutor.