CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Constantin Nottara

- Social -

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Constantin Nottara

Apropierea de București, dar și statutul privilegiat pe care Câmpina îl avea, mai ales în perioada interbelică, dar și în primii ani de după război, de oraș prosper, cu oameni bogați, iubitori de cultură și artă, au facilitat prezența pe scenele din Câmpina a unor mari artiști. Unul dintre aceștia este Constantin Nottara, care a jucat în mai multe rânduri pe scena de la Sala Monovici.

În sala de spectacole din clădirea Monovici, care s-a aflat la intersecția Bulevardului Elisabeta (Bulevardul Culturii de astăzi) cu Strada Plevnei, puteau intra 300 de spectatori, atât pe locurile de la parter, cât și la balcon și în loje. Pe scenă era un ecran mare, pe care erau proiectate filme, dar pe acea scenă aveau loc frecvent și spectacole de teatru. Marile companii din București veneau la Câmpina cu spectacole renumite, iar printre actorii care au jucat de multe ori aici, în fața extraordinarului public câmpinean, s-a numărat și marele Constantin Nottara, omul care a marcat decisiv evoluția teatrului românesc.
Constantin Nottara s-a născut pe 5 iunie 1859, la București, și a fost una dintre personalitățile cele mai de seamă ale teatrului românesc, legându-și numele de Teatrul Național. A studiat la Conservatorul de Artă Lirică și Dramatică din București, apoi la Teatrul Oedip din Paris, iar la întoarcere, la numai 24 de ani, a preluat majoritatea rolurilor principale din piesele jucate pe scena Teatrului Național din București. În cei 60 de ani petrecuți pe scenă a jucat peste 700 de roluri de compoziție. De asemenea, a fost director de scenă și profesor la Conservatorul Dramatic, unde a școlit alte generații de mari actori ai României. A încetat din viață la 16 octombrie 1935, la București, la vârsta de 76 de ani.

"100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina" este o rubrică dedicată Câmpinei în Anul Centenarului. Și până la 8 ianuarie 2019, de Ziua Câmpinei, vă vom prezenta personalități de ieri și de azi, din toate domeniile, și vom descoperi împreună legătura lor cu orașul nostru.

Citiți și: 100 de personalităţi ale României şi legătura lor cu Câmpina. Mircea Albulescu
100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Elvira Godeanu
100 de personalităţi ale României şi legătura lor cu Câmpina. George Enescu


22 Oct 2018 20:36 3751 vizualizari



Comentarii






1630 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
869 vizualizari 17 Apr 2024 20:13 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2938 vizualizari 12 Apr 2024 21:29 Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1797 vizualizari 07 Apr 2024 22:10 Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV