CONTACT

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Monica Davidescu

- Social -

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Monica Davidescu

Printre personalitățile recunoscute la nivel național și chiar internațional și care s-au născut la Câmpina se află și actrița Monica Davidescu, în prezent activând în cadrul Teatrului Național "Ion Luca Caragiale" din București.

Monica Davidescu s-a născut pe 6 august 1972, la Câmpina, dar a copilărit și a început școala la Șotrile. După cursurile liceale absolvite la Câmpina, Monica Davidescu nu a intrat din prima încercare la Facultatea de Artă Teatrală și Cinematografică, astfel că o vreme a fost învățătoare chiar la școala din Șotrile, unde învățase și ea. A intrat apoi la facultatea dorită, absolvind secția actorie la clasa profesorului Grigore Gonța. Din anul 1998 joacă pe scena Teatrului Național "Ion Luca Caragiale", din București, în paralel fiind distribuită și în diverse seriale de televiziune. Din anul 1996 este căsătorită cu solistul Aurelian Temișan și au împreună o fetiță.
Monica Davidescu vine destul de des la Câmpina nu doar pentru a juca în spectacolele de la Casa de Cultură, ci și pentru a participa la evenimentele culturale organizate la Castelul Hasdeu. Rămâne de neuitat modul în care a citit pentru public fragmente din scrisorile Iuliei Hasdeu trimise tatălui său pe vremea în care studia la Paris. O corespondență tradusă de directorul Muzeului "B.P. Hasdeu", Jenica Tabacu și prezentată emoționant publicului, în curtea Castelului, în toamna lui 2015, de Monica Davidescu. 

"100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina" este o nouă rubrică dedicată Câmpinei în Anul Centenarului. Și până la 8 ianuarie 2019, de Ziua Câmpinei, vă vom prezenta personalități de ieri și de azi, din toate domeniile, și vom descoperi împreună legătura lor cu orașul nostru.

Citiți și: 100 de personalităţi ale României şi legătura lor cu Câmpina. Mina Minovici
100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Ion Bălu
100 de personalităţi ale României şi legătura lor cu Câmpina. Nadia Comăneci


09 Nov 2018 13:52 7148 vizualizari


Comentarii






Vremea
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
2006 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1775 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4614 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1749 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV