Printre personalitățile recunoscute la nivel național și chiar internațional și care s-au născut la Câmpina se află și actrița Monica Davidescu, în prezent activând în cadrul Teatrului Național "Ion Luca Caragiale" din București.
Monica Davidescu s-a născut pe 6 august 1972, la Câmpina, dar a copilărit și a început școala la Șotrile. După cursurile liceale absolvite la Câmpina, Monica Davidescu nu a intrat din prima încercare la Facultatea de Artă Teatrală și Cinematografică, astfel că o vreme a fost învățătoare chiar la școala din Șotrile, unde învățase și ea. A intrat apoi la facultatea dorită, absolvind secția actorie la clasa profesorului Grigore Gonța. Din anul 1998 joacă pe scena Teatrului Național "Ion Luca Caragiale", din București, în paralel fiind distribuită și în diverse seriale de televiziune. Din anul 1996 este căsătorită cu solistul Aurelian Temișan și au împreună o fetiță.
Monica Davidescu vine destul de des la Câmpina nu doar pentru a juca în spectacolele de la Casa de Cultură, ci și pentru a participa la evenimentele culturale organizate la Castelul Hasdeu. Rămâne de neuitat modul în care a citit pentru public fragmente din scrisorile Iuliei Hasdeu trimise tatălui său pe vremea în care studia la Paris. O corespondență tradusă de directorul Muzeului "B.P. Hasdeu", Jenica Tabacu și prezentată emoționant publicului, în curtea Castelului, în toamna lui 2015, de Monica Davidescu.
"100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina" este o nouă rubrică dedicată Câmpinei în Anul Centenarului. Și până la 8 ianuarie 2019, de Ziua Câmpinei, vă vom prezenta personalități de ieri și de azi, din toate domeniile, și vom descoperi împreună legătura lor cu orașul nostru.
Citiți și: 100 de personalităţi ale României şi legătura lor cu Câmpina. Mina Minovici
100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Ion Bălu
100 de personalităţi ale României şi legătura lor cu Câmpina. Nadia Comăneci
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați un cadou deosebit pe care să-l oferiți unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis, din centrul municipiului Câmpina, cea mai mare parte a problemei este rezolvată.