Maia Morgenstern, recital de muzică ebraică, la reinaugurarea Sinagogii de la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Surpriză extraordinară oferită de Federația Comunităților Evreiești din România, ieri, la reinaugurarea Sinagogii de la Câmpina. Invitat de onoare a fost minunata actriță Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat. Iar Maia Morgenstern nu a venit singură, ci împreună cu fiica ei, Cabiria, alături de care ne-a oferit un moment artistic superb.

Maia și Cabiria au cântat, împreună cu formația Bucharest Klezmer Band, muzică tradițională evreiască (video). A fost un eveniment cu adevărat de excepție. Înainte de a cânta, Maia Morgenstern a vorbit despre bucuria pe care o are atunci când participă la astfel de acțiuni organizate pentru păstrarea culturii și tradițiilor evreiești, cum a fost și reinaugurarea Sinagogii de la Câmpina. Dar Maia Morgenstern a vorbit și despre marea sa durere - Teatrul Evreiesc de Stat al cărui director este, un teatru important, care există în România de mai bine de 140 de ani, care are artiști minunați, reprezentanții foarte bune, dar care a rămas fără sediu de mai bine de doi ani. În 2014, acoperișul a fost luat de vânt, iar clădirea a fost inundată. Vorbim despre un monument istoric, nu doar despre sediul unui teatru. Iar de atunci, actorii Teatrului Evreiesc de Stat joacă pe unde se poate, pentru că reabilitarea clădirii al cărui proprietar este Primăria Capitalei nu a fost finalizată. Maia Morgenstern încă mai speră ca actorii Teatrului Evreiesc să se întoarcă în casa lor cea frumoasă, în clădirea în care funcționează din 1948.

Maia Morgenstern a primit din partea primarului Horia Tiseanu albumul 'Câmpina, bătrânul târg îmbracă haine noi', care cuprinde și multe fotografii reprezentând Câmpina de ieri și de azi.

15486 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Angela 24.07.2016 08:57 Pacat ca nu am stiut ca vine marea noastra actrita la Campina! Daca as fi stiut, as fi venit si eu cu mare drag s-o vad!
  • Gabriel 29.07.2016 10:29 Parintele Nicolae Steihardt spunea: "stati si va uitati ca prostii si nici nu stiti ce va asteapta" Asa si voi astia care ati fost acolo sau care aplaudati deschiderea acestei sinagogi. Sfantul Ioan gura de Aur spunea: "Sinagoga jidovilor (evreilor) e casa de desfrau, inchinare la idoli si pestera de talhari" Sa-i spuna cineva evreicei Maia cine a infiintat teatrul evreiesc de STAT! Radu Gyr, l-a infiintat in perioada cand evreii din Europa erau trimisi la Auschwitz. Cine e Radu Gyr? Unul din cei mai mari poeti pe care i-a avut neamul romanesc si care a indurat ani grei de temnita in inchisorile comuniste conduse la nivel inalt de....? EVREI. Nu ma astept sa publicati comentariul asta, cenzura voastra o sa-si spuna cuvantul, ca doar sunteti politic corecti, insa deschideti ochii oameni buni, tu ala care citesti comentariile, DESCHIDE OCHII!

Eveniment

1537 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2778 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

143 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

570 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: