CONTACT

”Universul feminin în artă”, un proiect cu fonduri europene, care ar putea fi derulat de Asociația HEARTH la Câmpina

- Actualitate -

”Universul feminin în artă”, un proiect cu fonduri europene, care ar putea fi derulat de Asociația HEARTH la Câmpina

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpina din 20 decembrie 2022, a fost aprobat și acordul de cofinanțare încheiat cu Asociația HEARTH București în vederea depunerii pentru finanțare prin PNRR a proiectului ”Universul feminin în artă”.

Proiectul a fost aprobat cu unanimitatea consilierilor prezenți și implică includerea unei cote de finanțare în cuantum de 22.500 lei în bugetul anului viitor în situația în care acest proiect va fi finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență.
Proiectul ”Universul feminin în artă” ar urma să fie implementat la Câmpina în perioada 1 octombrie 2023 - 31 mai 2024, prin evenimente care vor avea loc la Casa de Cultură ”Geo Bogza”, Casa Tineretului și în spațiul asociației din Strada Griviței, nr. 52. Întregul proiect are valoarea de 219.744 lei.
Evenimentele care ar urma să aibă loc la Câmpina sunt următoarele:
Artă vizuală - ”COMPAS F” - primul eveniment din cadrul proiectului constă în prezentarea de scurtmetraje \ video-uri despre femei remarcabile din diverse colțuri ale României și are ca scop să trezească interesul spectatorilor pentru întregul proiect. La inaugurare se va vorbi despre importanța femeilor care au deschis drumuri, alături de realizatorii filmelor care vor fi prezentate.
”Universul feminin în teatru” – patru spectacole care își propun să aducă în prim plan femeia regizor și / sau femeia dramaturg sau care pun în valoare texte care au în centru povești legate de destinele unor femei care inspiră.
Muzică și poezie - ”P.M. Poetry&Music” - o serie de patru concerte de muzică și poezie, unde versurile poetelor selectate se îmbină și creează armonie cu muzica instrumentală.
Întâlniri culturale - ”Memorii la Feminin” - o serie de patru întâlniri în care se dorește aducerea în prim plan, cu ajutorul memoriilor, jurnalelor și scrisorilor, a poveștilor a patru femei care, la vremea lor, au influențat evoluția femeii în societate.
“Universul feminin în film” - două întâlniri dedicate filmului de scurt metraj cu povești feminine în centru, urmate de discuții și sesiuni de întrebări și răspunsuri, moderate de un specialist în filmologie.
Este un proiect interesant și vom urmări în ce măsură se și concretizează.


27 Dec 2022 20:38 2616 vizualizari


Comentarii






2321 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3108 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
4038 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3521 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV