CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

N-a durat decât un an. CS Câmpina a reziliat contractul cu HM Junior

- Sport -

N-a durat decât un an. CS Câmpina a reziliat contractul cu HM Junior

Există o vorbă românească despre "lucrul amestecat"... Se aplică în viaţa de zi cu zi, dar parcă mai mult decât oriunde altundeva, în sport, mai ales în fotbal. Aşa s-a întâmplat şi în derularea contractului dintre CS Câmpina - clubul înființat de administrația locală şi HM Junior - un club privat. Parteneriatul dintre cele două cluburi nu a rezistat decât un an. Acum, cele două părţi se află într-un adevărat război, care va ajunge inclusiv pe masa comisiilor AJF Prahova.

În luna mai a anului trecut, CS Câmpina şi HM Junior Câmpina încheiau un contract, în care, printre altele, se prevedea că în schimbul cedării unei echipe la nivelul juniorilor A, HM Junior primeşte dreptul de a folosi gratuit terenul sintetic de la Căminul Petrol, după un orar stabilit de comun acord. Antrenorul de la HM Junior, Mircea Hagianu, a fost mulţumit că beneficia de teren, CS Câmpina era mulţumit că avea echipă. Aşadar, toată lumea mulţumită.
În mai a acestui an, Mircea Hagianu ar fi trebuit să dea o a doua echipă de juniori A către CS Câmpina pentru a putea beneficia de teren şi sezonul viitor. Hagianu spune că a trimis un tabel cu această echipă în luna mai, dar că hârtia s-a rătăcit, iar după somaţiile venite de la CS Câmpina, a transmis o nouă adresă în luna iulie. La rândul său, CS Câmpina susţine că Hagianu nu a respectat termenul de 30 iunie pentru a da către acest club sportiv a doua echipă de juniori.
Între timp, Hagianu susţine că s-au făcut presiuni asupra sa pentru a părăsi cabinele de la Căminul Petrol şi pentru că valoarea unei eventuale chirii pe care ar trebui s-o achite pentru folosirea terenului se ridică la aproximativ 8.000 lei/lună, atunci a decis să solicite prin AJF Prahova grila de formare pentru jucătorii pe care i-a cedat anul trecut către CS Câmpina. Este vorba de o sumă de 67.000 lei. Şi, practic, de aici a început întregul scandal.

Pentru cei care cunosc mai puțin cum stau lucrurile, precizăm faptul că, pentru a putea beneficia de grila de formare, trebuie îndeplinite simultan trei condiţii: jucătorul să aibă contract de muncă sau convenţie civilă la noul club (iar la CS Câmpina, jucătorii veniţi anul trecut de la HM au doar contracte sportive, pentru a putea beneficia de indemnizaţia de efort); clubul care solicită grila de formare să nu mai fie coproprietar al jucătorului (în cazul nostru, HM are 30% din fiecare jucător, iar CS Câmpina 70%; poate de aici şi dorinţa unora de a se axa activitatea clubului pe vânzarea de jucători) şi clubul care solicită grila de formare să nu fi primit deja ceva în schimbul acestor jucători (în cazul de faţă, HM a fost de acord să beneficieze în schimbul jucătorilor de folosirea gratuită a terenului).
În faţa acestei situaţii, după ce HM a reclamat CS la comisiile AJF Prahova pentru grila de formare în valoare totală de 67.000 lei, CS Câmpina a decis rezilierea contractului şi i-a pus în vedere clubului HM Junior să părăseasccă şi vestiarele, unde Mircea Hagianu avea o magazie. Astăzi, Hagianu şi-a mutat magazia şi cabinele într-un spaţiu, pe care susţine că l-a obţinut prin licitaţie publică de la Colegiul "Istrati", în corpul de clădire unde se află şi cantina. De asemenea, odată cu încetarea contractului, HM ar trebui să plătească, conform tarifelor aprobate în Consiliul Local, accesul pe teren. Lucru care cel puţin astăzi nu s-a întâmplat, Hagianu alegând o poziţie de forţă: "După 32 de ani să vină să mă dea afară pe mine şi pe cei peste 140 de copii de la club! E strigător la cer!" (video)
În iureşul discuţiei, vizibil iritat de situaţia creată, Mircea Hagianu a vorbit şi despre alte lucruri, unele ştiute, dar nespuse şi neasumate public până acum: "Frăţilă a fost cel care mi-a spus clar să nu-mi depun dosarul pentru a fi antrenor la CS Câmpina (Florin Frățilă, președintele Comisiei de Cultură, Sănătate și Sport a Consiliului Local, n.r.). M-a păcălit, mi-a promis că vom colabora, dar am primit un picior în spate, pentru că pe ei îi interesează doar voturile. Cu sau fără contract, nu se poate să fiu dat afară de pe acest teren, pe care la Revoluţie l-am apărat cu arma în mână! Am greşit şi eu pentru că am acceptat condiţiile lor de la început, am fost cel mai mare prost!" (video).
În replică, preşedintele CS Câmpina, Adrian Stoican, a declarat: "Au fost mai multe motive pentru care Comitetul Director a decis că se impune rezilierea contractului cu HM Junior, principalul motiv fiind cel al sesizării comisiilor AJF pentru plata grilei de formare. După ce a beneficiat de acces gratuit timp de un an pe teren, mi se pare lipsit de bun simţ felul în care au înţeles să reacţioneze cei de la HM, atunci când ei nu şi-au mai respectat contractul" (video).
Joi, 3 august, solicitarea HM Junior privind grila de formare a jucătorilor se va afla pe masa comisiei de specialitate din cadrul AJF Prahova.
În concluzie, este trist că fotbalul câmpinean nu reuşeşte să producă decât evenimente de acest gen. Dar așa se întâmplă când lucrurile sunt amestecate și atunci când deciziile sunt luate d eoameni care nu au legătură cu sportul.


01 Aug 2017 21:02 11462 vizualizari



Comentarii






  • 05.08.2017 12:25 anonim mircea hageanu profita de copii cere bani pe ei,pai mircica ce le spui parintilor la sedinte ca le dai drumul fara nici o pretentie,la 18 ani ii lasi sa se descurce angajeaza impresar nu vreau sa dau nume dar capitanul mata de acum cinci ani s-a pierdut datorita mata.cu respect.
  • 03.08.2017 01:02 George F Pacat! Sa îti bati joc de un om care a muncit cu acesti copii, dar pe uni nui interesaza de cat banii.Avem alesi locali care ar trebui sa se implice si sa gaseasca soluti
  • 02.08.2017 22:45 Mihaela Despre care 'lucruri'vorbiti,d-le presedinte...de ce nu vorbiti clar si concis?Cititorii si telespectatorii trebuie sa inteleaga motivele pentru care doriti rezilierea unui contract....sau nu aveti unele serioase?Un contract trebuie respectat de ambele parti,nu se merge pe 'bun simt'...si daca vorbim de bun simt,clubul HM a dat si da dovada in continuare ca il are.De cine au fost pregatiti copiii cu care tocmai ati castigat un campionat,CSC Campina...ca doar nu se poate ajunge la un asemenea rezultat datorita d lui antrenor Robert?😂si cu pregatirea acestor copii timp de un an?😁😁plus ca,... .deci,mai putin de un an,pentru ca dl Robert a avut si alte atributii..a trebuit sa i si trateze.Mai departe...d-le presedinte al CSC,HM nu s-a pregatit gratis pe teren..a platit cu zeci de copii si cu rezultatele pe care le-ati avut voi.V-ati mandrit cu rezultate pe munca altora.Scriu aceste randuri pentru ca nu suport nedreptatea,minciuna,in calitate de cetatean al orasului Campina si parinte.Imi doresc pentru copilul meu sport de performanta,de calitate,vreau sa fie indrumat si pregatit de oameni cu experienta si foarte important pentru mine,cu caracter.Asa ca,CSC Campina,nu mai incercati sa 'obligati'si sa 'intimidati'HM-ul,copiii si pe noi,parintii,pentru ca avem dreptul sa alegem unde ne sunt pregatiti copiii.Nu trebuie sa incercati din rasputeri sa desfiintati clubul HM,pentru ca atat eu si sunt convinsa ca si multi altii...nu vom aduce copiii la CSC ....Clubului HM si antrenorilor numai cuvinte de LAUDA!!!!Copiii crescuti de acest club sunt trimisi spre marea performanta(Academia Gheorghe Hagi,Chiajna,Petrolul)..si chiar,unul dintre ei,Parnau Remus,fiind selectionat la Lotul National al Romaniei 2003.Felicitari HM Campina!!!RUSINE celor care incearca sa darame tot ce ati construit cu atata pasiune si dragoste pentru sport si copiii nostri.
  • 02.08.2017 15:12 Marian Va provoc cu o întrebare: de ce credeți ca s-a ajuns aici?
  • 02.08.2017 14:27 Anonim Tocmai am luat legatura cu PROTV. Urmeaza sa vina la Campina si sa facem acest caz, NATIONAL. Nu se poate asa ceva!!! Undeva e ceva putred...Vom vedea unde, mai exact.
  • 02.08.2017 14:23 Miki Nu vreau sa ma bag in aceste certuri, dar vreau doar sa va impartssesc o opinie personala. Am intrat in contact cu dl Stoican pentru rezolvarea unor problem, iar impresia pe care mi-a lasat-o a fost una foarte proasta... imi pare rau sa o spun... credeam ca e un om tanar si aveam asteptari de la el... dar lasa foarte mult de dorit. Atat pot sa spun: numai om de sport nu este sau care sa se gandeasca la binele sportului campinean. Dar daca e condus de dl Fratila, e de inteles...
  • 02.08.2017 09:15 Monica Nicolae Este revoltator sa dai afara un om, si nu doar un om, este vorba de mai mult de 140 de copii! Cine il cunoaste pe dl. Hagianu stie ca dumnealui ii antreneaza pe copii cu sufletul! Acesti copii il iubesc ca pe propriul lor tata! Sa fie aruncat in strada dupa 32 de ani de munca este inadmisibil! Majoritatea copiilor antrenati de dumnealui sunt cu posibilitati materiale reduse, provin din familii fara nici un venit! Daca se cere acea taxa de 8000 ron pe luna inseamna ca acei parinti vor fi nevoiti sa plateasca lunar o suma de care nu dispun. Rezultatul va fi ca acesti copii nu vor mai face sport! Cum incurajati domnilor Consilieri sportul campinean????!!!!!!
  • 02.08.2017 09:02 Tudor Aici sesizez o fraudă care a produs un prejudiciu semnificativ. Avea Clubul Sportiv competența de a oferi gratuite lui Hagianu? Doar consiliul local putea să decidă acest lucru. Au încălcat legea cu bună știință, sub coordonarea lui Florin Frățilă, sperând că nu se prindă nimeni. Dar uite că tot ei s-au dat de „gol”. Dar ce mai contează că au „fentat” consiliul local câtă vreme ei au „driblat” și AJF-ul.
  • 02.08.2017 08:49 Johnny Bravo Nu se sesizează nici o instituție a statutului in privința abuzurilor individului viitor inculpat Fratila?
  • 02.08.2017 07:43 Doru reteta era clara, mai dorea o grupa cu care sa joace ca juniori pentru actuala pe care o inscria la liga 4. Cine? MR!care se lafaie in banul public. Halal
  • 02.08.2017 07:42 yoomanga Stoican a spus adevarul referitor la grila de formare: ''contractul nu stipuleaza concret acest lucru, dar mi se pare lipsit de bun simt...'' pai bai tata.....ia scoateti toate chitantele de inchiriere a stafionului la jocurile oficiale....dl Sandu unde se poate cere un control? la ANAF? sunt curios cat plateste o asociatie sportiva legal inchirierea terenului....mama lor de hoti
  • 02.08.2017 07:41 Amancio acelasi comimtet care a vrut in liga A...????? Stoicane te mananca puscaria crede-ma....PFA_ULE.....
  • 02.08.2017 07:27 Piciu Fara suparare, dar am mai pervers ca nea Mircea, e greu sa gasesti! Cat l-a pupat in ... nea Mircea si pe primar si pe Fratila, iar acum ii face varza! Asta e omul - cat e bine, e parfum, cand nu mai e bine, toti sunt niste aia care ii vor doar raul lui! Mare pervers! Cred ca si putin paranoic!
  • 01.08.2017 22:50 Nostradamus Fratila asta, pe tot ce pune mana se duce ...! Isi mai aminteste cineva de celebrul volum ''Primavara poetilor campineni'' pentru care a luat o caruta de bani de la CL dupa primul sau mandat si nu a scos nici macar o fila la xerox?! Acum a pus mana pe cultura si s-a ales praful, numai daca ne uitam la cine conduce Casa de Cultura, ''prietena'' ... lui! A pus mana pe sport, se vede si din acest articol! Si, din pacate, exemplele pot continua. Sigur, acum pleaca in Bulgaria cu ... de la ''Ghiocelul''! Apropo, merge si doamna Ionita sau... ?! Si o intrebare la final: nu ar fi mai simplu si mai sanatos pentru acest oras, daca am scapa de Fratila din orice functie publica? Sar macar mai ieftin?
990 vizualizari 25 Apr 2024 20:27 Week-end plin pentru handbalistele de la CS Câmpina

Week-end plin pentru handbalistele de la CS Câmpina

Ambele echipe feminine de handbal ale CS Câmpina, pregatite de Daniel Vasile - pentru nivelul juniorilor III, respectiv, Denisa Toma - la juniori IV, sunt angrenate la acest sfâr?it de saptamâna în competi?ii oficiale.

citeste mai mult
1162 vizualizari 25 Apr 2024 19:00 Liga A Prahova, etapa a 26-a. Programul și delegările

Liga A Prahova, etapa a 26-a. Programul și delegările

Jocurile etapei a 26-a din Liga A Prahova la fotbal sunt programate la finalul acestei săptămâni. Iată programul și delegările:

citeste mai mult
1892 vizualizari 21 Apr 2024 20:53 Superliga B1 Prahova. Sportul Câmpina - Viitorul Cosminele 1-0

Superliga B1 Prahova. Sportul Câmpina - Viitorul Cosminele 1-0

Meci important pentru ambele echipe în Seria Nord a Superligii B1 Prahova, între Sportul Câmpina și Viitorul Cosminele.

citeste mai mult
2208 vizualizari 21 Apr 2024 13:10 Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au avut loc meciurile din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV