CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.soceram.ro/

Diversificarea serviciilor oferite pacienților, o prioritate a echipei manageriale de la Spitalul de Psihiatrie Voila

- Sănătate -

Diversificarea serviciilor oferite pacienților, o prioritate a echipei manageriale de la Spitalul de Psihiatrie Voila

Despre Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina credem că știm multe, dar, de fapt, nu știm mai nimic. Pentru că, în ultimii ani, la această unitate medicală cu monospecialitate au avut loc multe schimbări și nu ne referim doar la lucrările de modernizare efectuate, ci în special la diversificarea serviciilor oferite pacienților, la noile terapii aplicate, la noul laborator de recuperare medicală și balneofizioterapie (unde pot veni și pacienți din exterior, nu doar cei internați) etc. Despre ceea ce înseamnă astăzi Spitalul de Psihiatrie Voila am stat de vorbă cu managerul instituției, dr. Irina Minescu. (video)

Spitalul de Psihiatrie Voila are șapte secții pentru adulți și două pentru copii (Compartimentul de neuropsihiatrie infantilă acuți și Secția sanatorială infantilă), în total 510 paturi, dintre care 295 pentru pacienții acuți și 155 pentru pacienții cronici. Sunt 300 de angajați dintre care 33 medici (29 în specialitatea psihiatrie și 4 în alte specialități).
"Spitalul are nevoie în permanență de creșterea veniturilor. Formula de calcul care stă la baza finanțării de către Casa de Asigurări de Sănătate avantajează spitalele generale, care internează pacienți pe perioade scurte și dezavantajează spitalele cu monospecialitate, cum este și Spitalul Voila. Pentru că la psihiatrie nu ne putem încadra în 5-6 zile de spitalizare. De aceea, am reușit să mărim capacitatea de paturi pentru bolnavii cronici, de la 60, câte erau în 2016, la 155 paturi, în prezent", ne-a declarat dr. Irina Minescu.
O altă soluție pentru creșterea veniturilor spitalului a fost extinderea și modernizarea pavilionului 18, cel în care funcționează Cabinetul de recuperare medicală și balneofizioterapie. Lucrările au fost realizate cu fonduri alocate de Consiliul Local și s-au finalizat în decembrie 2018. Spațiul nu doar că a fost extins, dar s-a achiziționat și aparatură nouă, pentru diverse terapii, cu fonduri de la Ministerul Sănătății și cu cofinanțare de la bugetul local. "Putem contracta servicii cu Casa de Asigurări și pentru pacienți care vin din exterior, cu trimitere. Ei nu plătesc nimic, iar CAS ne decontează aceste servicii. Este un lucru extraordinar și un motiv de mândrie pentru echipa managerială deoarece am reușit această investiție", a afirmat dr. Irina Minescu.

O prioritate pentru conducerea Spitalului Voila a fost diversificarea serviciilor oferite pacienților. "Psihiatria s-a schimbat mult în ultimii ani, medicamentele sunt mult mai eficiente, pacienții care vin mai agitați își revin mai repede din faza acută, dar trebuie ținuți sub supraveghere. Au nevoie de terapii care să le crească stima de sine, să le redea încrederea, să se simtă utili. Este vorba despre terapii de grup sau ocupaționale. De exemplu, pacienții cu probleme legate de consumul alcoolului sunt din ce în ce mai mulți, cam 70% dintre cei care se prezintă în gărzi sunt astfel de pacienți. Pentru ei am înființat un grup de terapie. Sunt zece ședințe, două pe săptămână, oferite pacienților pe perioada internării, dar pot veni și pacienți din afară. La nivel mondial s-a constatat că terapia de grup este cea mai eficientă metodă. De asemenea, aplicăm terapia ocupațională și ergoterapia pentru unii pacienți. Ei lucrează în serele de legume ale spitalului, sub supravegherea infirmierelor sau asistentelor, uneori și la spălătorie, unde sortează rufele și supraveghează mașinile de spălat. Avem terapie prin artă (ateliere de pictură sau vizionarea unor filme), prin muzică, plimbări în aer liber. Nu este ușor, pentru că trebuie să facem toate acestea cu personalul existent, care lucrează în ture, care face și gardă, care merge și la Ambulatoriu", a spus managerul Irina Minescu.

În ultimii ani, la Spitalul de Psihiatrie Voila s-au făcut multe investiții și dotări, cu sprijinul administrației locale. Au fost schimbate centralele termice la majoritatea pavilioanelor, a fost cumpărată o mașină industrială de spălat, au fost înlocuite învelitoarele pavilioanelor, s-a realizat împrejmuirea spitalului, asta pe lângă aparatura medicală achiziționată etapizat. Există, însă, un proiect important, depus încă din 2016 la Compania Națională de Investiții - consolidare, extindere, recompartimentare și modernizare pentru șase pavilioane (secții de adulți și copii). Este un proiect de anvergură, pentru care s-a realizat studiul de fezabilitate, a fost întocmită documentația necesară, iar acum, la solicitarea CNI, este refăcută expertiza tehnică și realizat auditul energetic, suma necesară (90.000 lei) fiind alocată de la bugetul local. "Avem șanse mari ca proiectul nostru să fie aprobat", a afirmat dr. Irina Minescu. 


21 Jul 2019 20:46 12055 vizualizari


Comentarii






673 vizualizari 04 Jun 2025 16:44 Medicul Vlad Postelnicu de la SanConfind, despre bolile ORL și condițiile pentru operația de amigdale sau polipi

Medicul Vlad Postelnicu de la SanConfind, despre bolile ORL și condițiile pentru operația de amigdale sau polipi

Primăvara tocmai s-a încheiat, însă câteva boli specifice sezonului, printre care gripa, laringita, sinuzita, continuă să mai pună la încercare o parte a populației.

citeste mai mult
1169 vizualizari 16 Apr 2025 07:09 Spitalul SanConfind Poiana Câmpina - 10 ani de existență

Spitalul SanConfind Poiana Câmpina - 10 ani de existență

La 16 aprilie 2015, la Poiana Câmpina se deschidea Spitalul SanConfind. A fost inaugurată atunci Baza de Tratament și Recuperare Medicală, prima structură funcțională a acestei unități care a devenit ulterior cel mai mare spital privat din județul Prahova.

citeste mai mult
1231 vizualizari 19 Dec 2024 21:14 Operație în premieră la SanConfind - rezecția unei tumori renale de 3 kg

Operație în premieră la SanConfind - rezecția unei tumori renale de 3 kg

Conferențiar universitar doctor Sebastian Grădinaru, un medic strălucit și profund devotat meseriei sale, a reușit o nouă premieră pentru chirurgia de la Spitalul SanConfind - rezecția unei tumori de rinichi. Operația reprezintă un succes deplin.

citeste mai mult
2611 vizualizari 12 Dec 2024 20:07 O radiografie a activității Spitalului Municipal Câmpina în anul 2024

O radiografie a activității Spitalului Municipal Câmpina în anul 2024

Despre Spitalul Municipal Câmpina se discută mult... E foarte simplu să stai pe margine și să vorbești, să-ți manifești nemulțumirea. Sigur, sunt multe probleme, sunt puncte nevralgice, sunt așteptări... Am încercat o radiografie a activității acestei unități medicale așa cum s-a văzut din postura șefilor mai multor secții, a asistentului șef, precum și a directorului medical Călin Tiu.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2025 Câmpina TV