Câmpina, septembrie 2019. O altă toamnă, aceleași serbări...

Eveniment (Categoria articolului)

Festivalul "Serbările Toamnei" a ajuns la cea de-a XII-a ediție. Mai bună decât altele, mai puțin bună? Concluziile le vom trage ulterior. Evenimentul a debutat sâmbătă, 21 septembrie, cu tradiționala paradă a ansamblurilor folclorice și a oficialităților, pe Bulevardul Carol I, de la Policlinica Municipală până la scena amplasată în zona Parcului Trandafirilor (la notariate). Au deschis parada Ansamblul "Brădulețul" al Colegiului Tehnic Forestier Câmpina, Ansamblul "Izvorașul" din Cahul (Republica Moldova) și Ansamblul "Crăișorul" al Casei de Cultură din Băicoi. Copii și tineri frumoși, îmbrăcați în superbe costume populare. Ei au fost urmați de oficialități și invitații din orașele cu care Câmpina este înfrățită - Cimișlia și Cahul din Republica Moldova, Kumanovo din Macedonia.

Oficialități, adică primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi, deputații Roberta Anastase și Cătălina Bozianu, ministrul IMM-urilor Radu Oprea, secretarul de stat Mihaela Voicilă, subprefectul județului Prahova – Emil Drăgănescu, președintele Consiliului Județean – Bogdan Toader, primarii din Brebu și Filipeștii de Pădure – Adrian Ungureanu, respectiv Costel Morărescu, viceprimarul din Bănești – Valentin Nichitoiu, administratorul public Remus Bădulescu, consilierii locali Monica Clinciu, Enache Dragomir, Viorel Bondoc, Adrian Dochia, Cătălin Pănescu, Andrei Duran, Daniel Ioniță, Ioan Petrescu, consilierul județean Marian Nistor, directori din Primăria Câmpina și reprezentanți ai instituțiilor subordonate, consilierii primarului - Ioana Bumbăcea și Marian Dulă, reprezentanți ai unităților de învățământ din municipiu etc. Puțini câmpineni au asistat la deschiderea oficială a evenimentului, dar așa se întâmplă cam în fiecare an.
Le-au adresat câteva cuvinte câmpinenilor primarul Horia Tiseanu, Roberta Anastase și Cătălina Bozianu, Bogdan Toader, Emil Drăgănescu și Mihaela Voicilă, dar și reprezentanții delegațiilor din Moldova și Macedonia: viceprimarul din Cahul – Tatiana Romaniuc, viceprimarul din Cimișlia - Florin Berejan și consilierul Nedvena Melickovska din Kumanovo. (video)

După deschiderea oficială a urmat premierea elevilor olimpici și a sportivilor cu rezultate deosebite la competițiile interne și internaționale, apoi a început... muzica. După cum știți, prima zi a festivalului este dedicată folclorului, "Hora prahoveană" fiind inclusă în "Serbările Toamnei". Și a deschis hora Orchestra Populară "Flacăra Prahovei" a Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești, condusă de dirijorul Marian Dovîncă. Au urmat momentele artistice susținute de ansamblurile folclorice de copii din mai multe localități ale județului. Cam așa au stat lucrurile în prima parte a primei zile de festival. Din păcate, a cam lipsit publicul, iar pentru cei de pe scenă, orchestră sau ansambluri, nu e tocmai plăcut să cânți sau să dansezi în fața câtorva spectatori. Acolo, pe scenă, s-au întâmplat lucruri frumoase pentru care ne-am fi dorit mult mai multe aplauze.
Dacă spectatorii au fost puțini, în schimb, comercianții nu s-au putut plânge de lipsa clienților. În ciuda prețurilor mari, mult prea mari, în opinia noastră, terasele amplasate pe Bulevardul Carol I au fost pline aproape toată ziua. Grătarele au sfârâit non-stop, berea și vinul au curs din belșug. Că a fost fum, că a fost miros, că a fost gălăgie, da, s-a simțit, s-a mirosit, s-a auzit, s-a văzut. Dar au fost și mii de oameni care s-au simțit bine alături de familie și prieteni, care au făcut din acest festival o ocazie de a ieși, de a se distra, de a face și altceva. Festivalul de la Câmpina nu e chiar ceea ce ne dorim și o spunem de multă vreme. Vom scrie separat despre bunele și relele "serbărilor" și poate vom reuși să îndreptăm ceva, astfel încât la ediția viitoare să nu mai existe greșeli. Nu știm dacă vom reuși, dar, cel puțin, noi vom încerca.

Citiți și: Ei sunt olimpicii Câmpinei și sportivii de top premiați de administrația locală
Premii pentru copiii care au dat culoare zidurilor cenușii din Câmpina
Concert pentru suflet, oferit câmpinenilor de Nadia Trohin și Ploiești Big Band Jazz Society

8356 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Carina 24.09.2019 19:08 Vorbeau unii oameni la festival ca ar fi utlimul al lui Tiseanu. Asa este? Stiti ceva?
  • Admin 24.09.2019 20:02 Nu, noi nu știm. Depinde de partidul său, dacă îl va desemna candidat și va depinde de electorat, dacă îl va alege sau nu.

Eveniment

1245 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2068 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

202 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

339 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.