Cinci băieți și o fată, adică echipa CADON de la Energetic

Social (Categoria articolului)

Povestea este simplă. Cinci băieți și o fată, elevi la Liceul Tehnologic Energetic și buni prieteni, au plecat din Câmpina în Stalele Unite ale Americii. La un concurs de informatică. Un concurs important, American Computer Science League, organizat în SUA pentru elevii de liceu din toată lumea. Cei șase elevi câmpineni au câștigat locul I la acest concurs cu 200 de puncte din 200 posibile. 

Andreea Aldescu, Victor Alexandru, Gabriel Năstase, Denis Cărăuș, Cătălin Oancea și Rareș Dumitrică sunt șase elevi obișnuiți. Foarte simpatici, plini de vervă, glumeți. Povestesc frumos aventura lor în SUA, vorbesc cu bucurie despre premiul câștigat. Asta, până începi să-i filmezi. În fața camerei își găsesc cu greu cuvintele. Se emoționează, se bâlbâie, se înroșesc. Niște adolescenți care ar prefera să lucreze la computer decât să vorbească despre ei. Sunt foarte modești. Sunt conștienți de performanța lor, dar parcă vor mai mult. Parcă nu e suficient. Și-au deschis singuri noi perspective, prin munca lor, susținuți de părinți și profesorul coordonator Denisa Stoicescu. Au câștigat un mare premiu la un concurs important din Statele Unite." Da, ok, dar care e următoarea provocare?" Asta simți când stai de vorbă cu ei, că mai vor, că le plac astfel de provocări, că ar participa și mâine la un nou concurs. Au descoperit că se poate, că sunt foarte buni, că pot face față unei competiții internaționale cu sute de concurenți din zeci de țări. Ei, șase elevi de la Energeticul din Câmpina au lumea în fața lor și ar cam vrea s-o cucerească. 

"Am primit vestea rezultatului lor cu mare satisfacție. Ne onorează pe noi, ca școală, dar în primul rând îi onorează pe ei și onorează familiile lor care au depus un efort important pentru a-i susține", ne-a declarat directorul Liceului Tehnologic Energetic, prof. Stan Sârbu.

Citiți și Echipa Cadon de la Liceul Energetic a câștigat locul I la concursul de informatică American Computer Science League

8802 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • John John 15.06.2016 15:59 Felicitari si Succes pe viitor si aveti grija poate dupa ce terminati si ajungeti la o specializare NU TRIMITETI CV-urile IN EXTERIOR aveti si obligatia fata de orasul care va ajuta ,e nevoie de inteligenta si la noi ca de prostie e plina taraba.

Social

2424 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3155 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

2086 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

1859 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.