Cinci băieți și o fată, adică echipa CADON de la Energetic

Social (Categoria articolului)

Povestea este simplă. Cinci băieți și o fată, elevi la Liceul Tehnologic Energetic și buni prieteni, au plecat din Câmpina în Stalele Unite ale Americii. La un concurs de informatică. Un concurs important, American Computer Science League, organizat în SUA pentru elevii de liceu din toată lumea. Cei șase elevi câmpineni au câștigat locul I la acest concurs cu 200 de puncte din 200 posibile. 

Andreea Aldescu, Victor Alexandru, Gabriel Năstase, Denis Cărăuș, Cătălin Oancea și Rareș Dumitrică sunt șase elevi obișnuiți. Foarte simpatici, plini de vervă, glumeți. Povestesc frumos aventura lor în SUA, vorbesc cu bucurie despre premiul câștigat. Asta, până începi să-i filmezi. În fața camerei își găsesc cu greu cuvintele. Se emoționează, se bâlbâie, se înroșesc. Niște adolescenți care ar prefera să lucreze la computer decât să vorbească despre ei. Sunt foarte modești. Sunt conștienți de performanța lor, dar parcă vor mai mult. Parcă nu e suficient. Și-au deschis singuri noi perspective, prin munca lor, susținuți de părinți și profesorul coordonator Denisa Stoicescu. Au câștigat un mare premiu la un concurs important din Statele Unite." Da, ok, dar care e următoarea provocare?" Asta simți când stai de vorbă cu ei, că mai vor, că le plac astfel de provocări, că ar participa și mâine la un nou concurs. Au descoperit că se poate, că sunt foarte buni, că pot face față unei competiții internaționale cu sute de concurenți din zeci de țări. Ei, șase elevi de la Energeticul din Câmpina au lumea în fața lor și ar cam vrea s-o cucerească. 

"Am primit vestea rezultatului lor cu mare satisfacție. Ne onorează pe noi, ca școală, dar în primul rând îi onorează pe ei și onorează familiile lor care au depus un efort important pentru a-i susține", ne-a declarat directorul Liceului Tehnologic Energetic, prof. Stan Sârbu.

Citiți și Echipa Cadon de la Liceul Energetic a câștigat locul I la concursul de informatică American Computer Science League

9542 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • John John 15.06.2016 15:59 Felicitari si Succes pe viitor si aveti grija poate dupa ce terminati si ajungeti la o specializare NU TRIMITETI CV-urile IN EXTERIOR aveti si obligatia fata de orasul care va ajuta ,e nevoie de inteligenta si la noi ca de prostie e plina taraba.

Social

1240 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

600 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

1012 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

897 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.