Povestea este simplă. Cinci băieți și o fată, elevi la Liceul Tehnologic Energetic și buni prieteni, au plecat din Câmpina în Stalele Unite ale Americii. La un concurs de informatică. Un concurs important, American Computer Science League, organizat în SUA pentru elevii de liceu din toată lumea. Cei șase elevi câmpineni au câștigat locul I la acest concurs cu 200 de puncte din 200 posibile.
Andreea Aldescu, Victor Alexandru, Gabriel Năstase, Denis Cărăuș, Cătălin Oancea și Rareș Dumitrică sunt șase elevi obișnuiți. Foarte simpatici, plini de vervă, glumeți. Povestesc frumos aventura lor în SUA, vorbesc cu bucurie despre premiul câștigat. Asta, până începi să-i filmezi. În fața camerei își găsesc cu greu cuvintele. Se emoționează, se bâlbâie, se înroșesc. Niște adolescenți care ar prefera să lucreze la computer decât să vorbească despre ei. Sunt foarte modești. Sunt conștienți de performanța lor, dar parcă vor mai mult. Parcă nu e suficient. Și-au deschis singuri noi perspective, prin munca lor, susținuți de părinți și profesorul coordonator Denisa Stoicescu. Au câștigat un mare premiu la un concurs important din Statele Unite." Da, ok, dar care e următoarea provocare?" Asta simți când stai de vorbă cu ei, că mai vor, că le plac astfel de provocări, că ar participa și mâine la un nou concurs. Au descoperit că se poate, că sunt foarte buni, că pot face față unei competiții internaționale cu sute de concurenți din zeci de țări. Ei, șase elevi de la Energeticul din Câmpina au lumea în fața lor și ar cam vrea s-o cucerească.
"Am primit vestea rezultatului lor cu mare satisfacție. Ne onorează pe noi, ca școală, dar în primul rând îi onorează pe ei și onorează familiile lor care au depus un efort important pentru a-i susține", ne-a declarat directorul Liceului Tehnologic Energetic, prof. Stan Sârbu.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water – The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie – 3 mai 2025 care a reunit 54 de participați din Bulgaria, Letonia, Olanda, Polonia, Slovacia, Turcia și România. Lucrurile care i-au adus împreună au fost dorința de a învăța, de a se conecta și de a proteja una dintre cele mai prețioase resurse ale planetei: apa.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.