CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Sute de proceduri de recuperare medicală la Baza de Tratament de la SanConfind

- Sănătate -

Sute de proceduri de recuperare medicală la Baza de Tratament de la SanConfind

La Centrul Medical SanConfind lucrează, pe bază de contract de colaborare, mulți medici cunoscuți din București. Unul dintre ei este medicul primar de fizioterapie și recuperare Nicolae Pavelescu, cel care a condus mulți ani secția de recuperare medicală a Spitalului Militar Central din București. Dr. Pavelescu a fost plăcut impresionat de tot ce a găsit la SanConfind, la prima lui vizită în spital. Cei mai mulți pacienți care au beneficiat de serviciile Bazei de Tratament au fost cei cu afecţiuni neuromotorii, reumatismale, articulare şi ortopedice. La sfârșitul tratamentului, starea sănătății lor era mult ameliorată.

”Nici nu-mi venea să cred că putea fi atât de bine!”
Medicul Nicolae Pavelescu: ”Despre SanConfind am aflat cu totul întâmplător, de la pacienții mei din București, care au urmat tratamente de recuperare medicală la Baza de Tratament SanConfind din Poiana Câmpina. La un moment dat, am luat legătura cu conducerea spitalului și așa am ajuns să vizitez această unitate spitalicească. A fost o surpriză deosebit de plăcută pentru mine. De la început am constatat că secția de recuperare de aici era bine dotată și organizată, sub aspect funcțional. Nici nu-mi venea să cred că putea fi atât de bine! Practic, nu mi-au trebuit decât câteva minute pentru a lua decizia de a răspunde pozitiv la solicitarea de colaborare cu spitalul din Poiana Câmpina, cel mai mare spital privat din județul Prahova. Pacienții mei de la București care s-au tratat aici îmi povesteau mereu lucruri pozitive și ei fiind impresionați de cât de benefice erau tratamentele de recuperare de la SanConfind, de cât de repede dădeau ele roade. Când am văzut cu ochii mei Baza de Tratament, mi-am dat seama cum se întâmplau aceste lucruri fericite”.

Marele avantaj al Bazei de Tratament este izvorul cu apă sărată”
Medicul Nicolae Pavelescu: ”Marele avantaj al bazei este izvorul secular din comună, un izvor cu apă extrem de sărată, captată printr-o conductă subterană și adusă în interiorul secției, în Sala Bazinelor și în alte compartimente. Salinitatea apei izvorului este apropiată de cea existentă în Marea Moartă din Israel, vestită prin calitățile sale, așa că sunt evidente beneficiile hidrokinetoterapiei în cele trei bazine și în numeroasele căzi speciale din dotarea secției. O mențiune importantă ar fi că apa sărată este încălzită la peste 30 de grade Celsius. Al doilea factor natural care sporește efectul benefic al tratamentelor îl reprezintă nămolul sapropelic de Techirghiol, un nămol minune, cunoscut peste hotare, care este adus cu cisterna și păstrat în condiții deosebite, pentru a nu-și diminua proprietățile curative. Nămolul de Techirghiol se numără printre cele mai bune tipuri de nămol din Europa, fiind premiat pentru beneficiile sale la Paris, în anul 1924. Tot la prima mea vizită a secției, am constatat că Baza de Tratament conține toate verigile activității de recuperare, respectiv: compartimentul de electroterapie - dotat cu aparatură ultraperformantă, de la marii producători mondiali din domeniu - compartimentul de kinetoterapie, compartimentul de masaj medical, apoi, compartimentul de hidrokinetoterapie, adică gimnastica medicală care se face în bazinele cu apa sărată. După începerea colaborării, am constatat că personalul medical este profesionist și empatic, de o calitate deosebită, și se implică oricând este nevoie pentru realizarea unui act medical de excepție. Sunt de un an în acest spital și nu am întâlnit, în tot acest timp, vreun pacient nemulțumit de Baza de Tratament SanConfind. Și sunt sigur că așa se întâmplă cu pacienții din  toate secțiile, compartimentele și cabinetele spitalului. Dovadă sunt aprecierile celor care ne-au trecut pragul”.

Cartea de onoare a spitalului
Medicul Nicolae Pavelescu: ”Există la intrare cartea de onoare a spitalului, foarte groasă, îmbrăcată în piele, un jurnal cu impresii ale pacienților, în care mulți au dorit să mulțumească pentru felul în care au fost tratați și îngrijiți la SanConfind. Sunt sute și sute de astfel de aprecieri laudative. Cea mai mare satisfacție a personalului medical SanConfind este aprecierea bolnavilor tratați în acest spital. Ca să vorbesc din nou despre Baza de Tratament, unde se fac sute de proceduri de recuperare medicală, aș adăuga faptul că cele mai întâlnite patologii cu care se confruntă secția sunt cele ale aparatelor osteo-articular și muscular, ale sistemului nervos. Tot ce ține de coloana vertebrală, articulațiile corpului uman, mușchi, nervi periferici, accidente vasculare cerebrale cu hemiplegii, situațiile posttraumatice ortopedice, recuperările după protezări, precum și după multe alte tipuri de operații, toate se pot trata la Baza de Tratament SanConfind. După ce termină seriile ședințelor de recuperare, pacienții vin la control, după o perioadă, și sunt surprinși de cât de mult au evoluat spre bine. Starea lor de bine este satisfacția noastră supremă. Sigur că la SanConfind nu se întâmplă miracole, în medicină unu plus unu fac doi, așa că nu putem face minuni, deși am văzut și vindecări nesperate, dar un lucru deosebit de important este faptul că recuperarea medicală de la Poiana Câmpina este la cele mai înalte standarde. Așa că toți pacienții noștri au de câștigat. Mai ales că unii dintre ei se pot caza în saloanele spitalului, în regim hotelier, astfel că reușesc să facă  proceduri și dimineață, și după-amiază. Așadar, sunt toate condițiile pentru un tratament foarte eficient. Actul medical în sine prezintă trei mari verigi: veriga profilactică (prin care prevenim îmbolnăvirile); veriga curativă (unde se tratează bolile prin toate mijloacele, inclusiv intervenții chirurgicale complexe); veriga de recuperare funcțională (aceasta redă bolnavul familiei și îl ajută să se reintegreze în societate, fiind și ea importantă, deoarece, chiar dacă actul curativ rezolvă problema pacientului, rămân anumite sechele ce nu pot fi soluționate decât prin recuperare medicală)”. (P)


14 May 2023 21:08 3900 vizualizari


Comentarii


726 vizualizari 06 Jun 2024 07:03 Servicii SanConfind la domiciliul pacientului

Servicii SanConfind la domiciliul pacientului

Din Baza de Recuperare Medicală a Spitalului SanConfind (secție cu care spitalul din Poiana Câmpina și-a început activitatea în 2015), orice pacient, la terminarea seriei de ședințe de tratament, pleacă acasă într-o stare mult ameliorată sau chiar cu sănătatea recâștigată în totalitate.

citeste mai mult
2346 vizualizari 26 Apr 2024 07:45 Operație în premieră la Spitalul SanConfind

Operație în premieră la Spitalul SanConfind

La spitalul SanConfind din Poiana Câmpina s-a efectuat recent, cu succes, prima operație de tiroidectomie totală. Este o premieră demnă de remarcat pentru chirurgia SanConfind. Operația a fost efectuată de medicul chirurg Mihai Gornea.

citeste mai mult
878 vizualizari 24 Apr 2024 21:16 Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.

citeste mai mult
2153 vizualizari 29 Feb 2024 20:11 Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV