USR PLUS Câmpina insistă: ”Ne declarăm deschiși oricăror discuții cu toți colegii de Alianță”

Politică (Categoria articolului)

După ședința Consiliului Local Câmpina din 30 septembrie 2021, a fost evident că lucrurile în Coaliția de dreapta scârțâie Dar ceea ce se întâmplă pe scena politică locală de la acel moment și până acum este aproape ireal, iar dacă la început am vorbit despre amatorism politic, acum... despre ce să mai vorbim?!

Vă reamintim că primele semne că în coaliție ar fi unele probleme au apărut în cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 30 septembrie, atunci când - după o pauză de consultări - membrii Coaliției de dreapta (USR PLUS - PNL - PMP - Cezar Grama) au votat fiecare cum a vrut. Noi am atras atenția imediat după acea ședință că lucrurile în Coaliție sunt ciudate - detalii aici.
La numai câteva zile, în cadrul unei emisiuni la CâmpinaTV.ro, președintele PNL Câmpina, Marian Nistor, a anunțat ruperea Coaliției, după mesajul trimis consilierilor din cadrul coaliției de către președintele USR PLUS Câmpina, Liviu Dumitrache, prin care acesta spunea că nu mai dorește să colaboreze cu nimeni și fiecare e liber să voteze cum vrea - detalii aici.
În ziua imediat următoare, am publicat un articol cu punctele de vedere ale liderilor formațiunilor politice reprezentante în Consiliul Local. Liviu Dumitrache, autorul mesajului care a bulversat firava coaliție, insistând că nu s-a rupt nicio coaliție, că într-adevăr nu mai dorește să colaboreze cu partidele, că fiecare este liber să voteze cum vrea, dar coaliția funcționeză și merge mai departe! Detalii - aici.
Telenovela nu s-a încheiat. Joi, 7 octombrie, la exact o săptămână de la ședință Consiliului Local, USR PLUS Câmpina publică pe pagina de Facebook (foto) un comunicat aiuritor, în care se insistă afirmându-se că se dorește continuarea colaborării cu partidele din coaliție, dar și că USR PLUS, formațiune condusă de Liviu Dumitrache, să declară deschisă ”oricăror discuții cu toți colegii de Alianță”. Asta după ce atât reprezentanții PNL, cât și cei ai PMP au declarat public că înțeleg că nu se mai dorește continuarea funcționării coaliției. Că USR PLUS nu face diferența între alianță și coaliție poate fi de înțeles, dar să insiști să spui că vrei să colaborezi, după ce liderul partidului tău a afirmat clar că nu mai vrea să discute cu nimeni?!
Gestul USR PLUS a trecut rapid de la amatorism la ridicol și nu poți să nu te întrebi ce-o fi făcând cel care conduce acest partid la Câmpina în funcția sa administrativă, cea de viceprimar... Liviu Dumitrache, personajul care a iscat acestă nebunie, oare ar putea fi considerat un pericol public? Vă dați sema că, dacă primarul își ia o zi liberă, acest viceprimar, cu o astfel de gândire, este cel care ar conduce municipiul Câmpina?!

2760 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

2212 vizualizari
04 ian. 2022 20:08

Ce soluții au liderii partidelor cu reprezentare în Consiliului Local pentru blocul de necesitate din Câmpina

UPDATE - Punctul de vedere al președintelui USR Câmpina, Liviu Dumitrache: "Prima dată, considerăm că trebuie să analizăm motivele pentru care s-a ajuns în această situație. Trebuie sa avem și punctul de vedere al locatarilor din blocul A6 și al locatarilor blocurilor din str. Mihai Eminescu de la acest moment. Iar dacă poziția acestora rămâne aceeași, este absolut necesar să schimbăm destinația blocului pentru a stopa costurile mari cu întreținerea acestui imobil. În acest sens, săptămâna viitoare, ne vom întâlni cu mai mulți colegi consilieri și sperăm să identificăm cea mai bună soluție de rezolvare a acestei situații.”

Actuala administrație locală câmpineană a moștenit o serie de ”castane fierbinți” de la fosta administrație, printre care și blocul de necesitate de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. O construcție care a costat destul de mult (9,5 milioane lei fără TVA), dar care nu și-a atins scopul. Blocul are 72 de unități locative (56 apartamente și 16 garsoniere), 24 de unități locative au fost repartizate medicilor de la cele două spitale, iar o garsonieră a primit-o campioana olimpică la monobob Georgeta Popescu. 47 de apartamente și garsoniere sunt libere.

2256 vizualizari
11 dec. 2021 08:54

PMP Câmpina, cu desaga plină, pentru copiii cuminți

PMP Câmpina l-a adus, anul acesta, pe Moș Crăciun în casele oamenilor. Plin de daruri și cadouri, dar mai ales surprize, Moșul a fost foarte darnic cu copiii cuminți din municipiul Câmpina, se arată într-un comunicat de presă transmis de PMP Câmpina.

Alte stiri recente

490 vizualizari
18 ian. 2022 20:09

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - inventatorul Carol Przybilla

Continuăm seria prezentării unor câmpineni de foarte mare valoare, astăzi, din păcate, foarte puțin cunoscuți. Unul dintre aceștia este Carol Przybilla.

987 vizualizari
18 ian. 2022 18:57

Miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Salariații din învățământ, membri ai sindictelor FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ) și FSE (Federația Sindicatelor din Educație) ”Spiru Haret”, se vor afla miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, în grevă de avertisment cu încetarea lucrului. Printre unitățile de învățământ afectate se numără și grădinițele, școlile și liceele din Câmpina.