Din primăvara acestui an, la Câmpina, în Consiliul Local, funcționează o Coaliție de dreapta din care fac parte USR PLUS (Adina Gârbăcică, Viorica Vane, Liviu Dumitrache, Valentin Crețu), PMP (Bogdan Ene, Aron Sabo, Marius Anghelescu), PNL (Dan Nica, Florin Marcu) și Cezar Grama, de la Partidul Verde, formațiune cu care încă se judecă. Cei zece consilieri au impus în aprilie viceprimarul - pe Liviu Dumitrache, iar până acum au votat destul de unitar.
La ședința de joi, 30 septembrie 2021 a Consiliului Local, la unul dintre proiecte, lucrurile au fost complet diferite față de ședințele anterioare și nimeni părea să înțeleagă ce se întâmplă în coaliție. Este vorba de proiectul privind aprobarea manifestărilor ”CâmpinArtelor” și ”Câmpina sporturilor”, dar nu atât proiectul în sine a părut că i-a bulversat pe membrii coaliției, cât amendamentele consilierului PSD Andrei Duran, despre care am scris pe larg aici.
La puțin timp după citirea amendamentelor, Liviu Dumitrache, liderul Coaliției de dreapta, a solicitat o pauză de consultări. Nu știe nimeni în ce au constat consultările, dar votul membrilor coaliției în privința amendamentelor a iscat nedumeriri. Singurii care au anunțat ceva în urma consultărilor au fost cei doi consilieri PNL, care au precizat că se vor abține la votul amendamentelor. Astfel, cu precizarea că abținerile se cumulează cu voturile împotrivă, votul membrilor coaliției în privința amendamentelor lui Duran a fost următorul: USR PLUS (Gârbăcică și Crețu s-au abținut, Dumitrache și Vane au fost pentru), PMP (Anghelescu s-a abținut, Ene și Sabo au fost pentru), PNL (Nica și Marcu s-au abținut, după cum anunțaseră), iar Cezar Grama a votat în favoarea amendamentelor consilierului PSD. În total, la votul privind amendamentele, au fost 9 voturi pentru, 5 abțineri și 5 împotrivă. Deci, amendamentele au fost respinse, ar fi fost necesare zece voturi pentru adoptarea lor.
La votul final asupra proiectului situația a fost asemănătoare: USR PLUS (Crețu a fost în favoarea proiectului, Gârbăcică, Vane și Dumitrache s-au abținut), PMP (Ene și Sabo au fost pentru, Anghelescu s-a abținut), PNL (Nica și Marcu au fost pentru), Cezar Grama s-a abținut. Per total, proiectul primarului Alin Moldoveanu privind cele două manifestări care vor fi finanțate exclusiv din donații și sponsorizări a fost aprobat cu 14 voturi pentru și 5 abțineri.
Acum, în privința coaliției și al votului membrilor acesteia la amintitul proiect, părerile sunt împărțite: unii consideră că este democrație în coaliție, alții că este doar... vraiște! Cel mai probabil, votul a fost lăsat la latitudinea fiecărui consilier în parte, adică fiecare a votat cum a crezut de cuviință. Pentru că, după cum se vede, nu doar în coaliție s-a votat diferit, ci și în cadrul partidelor care formează această coaliție. Ceea ce, să recunoaștem, este ceva nou pentru Consiliul Local Câmpina.
După trecerea alegerlor prezidențiale, Partidul România în Acțiune, prin vocea președintelui său executiv, câmpineanul Daniel Ioniță, a lansat o campanie prin care solicită modificarea legislației în sensul în care primarii să se aleagă - exact ca președintele României - în două tururi de scrutin.
Invitat la televiziunea CNews, apropiată de politicienii francezi de extremă dreapta Marine Le Pen și Eric Zemmour, candidatul AUR la funcția de președinte al României, George Simion, a reușit să jignească Franța chiar la Paris.
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a lansat astăzi un mesaj dur la adresa lui George Simion, mesaj îndreptat indirect și împotriva premierului ungar Viktor Orban care îl lăudase vineri pe Simion pentru discursul său "suveranist și pro-creștin".
Nicușor Dan, candidat la funcția de președinte al României, cel care se va înfrunta în turul al doilea al prezidențialelor cu George Simion (AUR), a prezentat astăzi rezultatele unui sondaj de opinie realizat la comanda sa.