CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Votul Coaliției de dreapta în Consiliul Local Câmpina a iscat nedumeriri - e democrație sau doar... vraiște?!

- Politică -

Votul Coaliției de dreapta în Consiliul Local Câmpina a iscat nedumeriri - e democrație sau doar... vraiște?!

Din primăvara acestui an, la Câmpina, în Consiliul Local, funcționează o Coaliție de dreapta din care fac parte USR PLUS (Adina Gârbăcică, Viorica Vane, Liviu Dumitrache, Valentin Crețu), PMP (Bogdan Ene, Aron Sabo, Marius Anghelescu), PNL (Dan Nica, Florin Marcu) și Cezar Grama, de la Partidul Verde, formațiune cu care încă se judecă. Cei zece consilieri au impus în aprilie viceprimarul - pe Liviu Dumitrache, iar până acum au votat destul de unitar.

La ședința de joi, 30 septembrie 2021 a Consiliului Local, la unul dintre proiecte, lucrurile au fost complet diferite față de ședințele anterioare și nimeni părea să înțeleagă ce se întâmplă în coaliție. Este vorba de proiectul privind aprobarea manifestărilor ”CâmpinArtelor” și ”Câmpina sporturilor”, dar nu atât proiectul în sine a părut că i-a bulversat pe membrii coaliției, cât amendamentele consilierului PSD Andrei Duran, despre care am scris pe larg aici.
La puțin timp după citirea amendamentelor, Liviu Dumitrache, liderul Coaliției de dreapta, a solicitat o pauză de consultări. Nu știe nimeni în ce au constat consultările, dar votul membrilor coaliției în privința amendamentelor a iscat nedumeriri. Singurii care au anunțat ceva în urma consultărilor au fost cei doi consilieri PNL, care au precizat că se vor abține la votul amendamentelor. Astfel, cu precizarea că abținerile se cumulează cu voturile împotrivă, votul membrilor coaliției în privința amendamentelor lui Duran a fost următorul: USR PLUS (Gârbăcică și Crețu s-au abținut, Dumitrache și Vane au fost pentru), PMP (Anghelescu s-a abținut, Ene și Sabo au fost pentru), PNL (Nica și Marcu s-au abținut, după cum anunțaseră), iar Cezar Grama a votat în favoarea amendamentelor consilierului PSD. În total, la votul privind amendamentele, au fost 9 voturi pentru, 5 abțineri și 5 împotrivă. Deci, amendamentele au fost respinse, ar fi fost necesare zece voturi pentru adoptarea lor.
La votul final asupra proiectului situația a fost asemănătoare: USR PLUS (Crețu a fost în favoarea proiectului, Gârbăcică, Vane și Dumitrache s-au abținut), PMP (Ene și Sabo au fost pentru, Anghelescu s-a abținut), PNL (Nica și Marcu au fost pentru), Cezar Grama s-a abținut. Per total, proiectul primarului Alin Moldoveanu privind cele două manifestări care vor fi finanțate exclusiv din donații și sponsorizări a fost aprobat cu 14 voturi pentru și 5 abțineri.
Acum, în privința coaliției și al votului membrilor acesteia la amintitul proiect, părerile sunt împărțite: unii consideră că este democrație în coaliție, alții că este doar... vraiște! Cel mai probabil, votul a fost lăsat la latitudinea fiecărui consilier în parte, adică fiecare a votat cum a crezut de cuviință. Pentru că, după cum se vede, nu doar în coaliție s-a votat diferit, ci și în cadrul partidelor care formează această coaliție. Ceea ce, să recunoaștem, este ceva nou pentru Consiliul Local Câmpina.


04 Oct 2021 13:21 3750 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
4625 vizualizari 14 Jun 2024 18:27 Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

V-am prezentat într-un articol anterior motivele care, credem noi, stau la baza victoriei Irinei Nistor (PSD) în alegerile locale din 9 iunie 2024. Vom încerca acum să creionăm motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut, surprinzător pentru mulți, funcția de primar.

citeste mai mult
3681 vizualizari 13 Jun 2024 20:59 Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Încercăm o analiză a rezultatelor alegerilor locale din 9 iunie 2024 și începem cu... învingătorii. Despre învinși vom scrie separat.

citeste mai mult
1796 vizualizari 07 Jun 2024 20:14 Mesajul primarului Alin Moldoveanu la final de campanie electorală

Mesajul primarului Alin Moldoveanu la final de campanie electorală

Campania electorală pentru alegerile din 9 iunie 2024 (locale și europarlamentare) se încheie sâmbătă dimineață la ora 7.00, cu 24 de ore înainte de deschiderea secțiilor de votare. La final de campanie, vă prezentăm mesajul primarului Ioan Alin Moldoveanu, candidat PNL pentru încă un mandat la Casa cu Grifoni.

citeste mai mult
2036 vizualizari 07 Jun 2024 16:37 Partidul Câmpina Curată: ”A venit vremea pentru Câmpina curată, inclusiv din punct de vedere moral!”

Partidul Câmpina Curată: ”A venit vremea pentru Câmpina curată, inclusiv din punct de vedere moral!”

Adina Gârbăcică, Rudolf Leica și Liviu Dumitrache, candidați din partea Partidului Câmpina Curată la Consiliul Local, la alegerile din 9 iunie 2024, au fost invitații noștri la o ultimă emisiune electorală.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV