Votul Coaliției de dreapta în Consiliul Local Câmpina a iscat nedumeriri - e democrație sau doar... vraiște?!

Politică (Categoria articolului)

Din primăvara acestui an, la Câmpina, în Consiliul Local, funcționează o Coaliție de dreapta din care fac parte USR PLUS (Adina Gârbăcică, Viorica Vane, Liviu Dumitrache, Valentin Crețu), PMP (Bogdan Ene, Aron Sabo, Marius Anghelescu), PNL (Dan Nica, Florin Marcu) și Cezar Grama, de la Partidul Verde, formațiune cu care încă se judecă. Cei zece consilieri au impus în aprilie viceprimarul - pe Liviu Dumitrache, iar până acum au votat destul de unitar.

La ședința de joi, 30 septembrie 2021 a Consiliului Local, la unul dintre proiecte, lucrurile au fost complet diferite față de ședințele anterioare și nimeni părea să înțeleagă ce se întâmplă în coaliție. Este vorba de proiectul privind aprobarea manifestărilor ”CâmpinArtelor” și ”Câmpina sporturilor”, dar nu atât proiectul în sine a părut că i-a bulversat pe membrii coaliției, cât amendamentele consilierului PSD Andrei Duran, despre care am scris pe larg aici.
La puțin timp după citirea amendamentelor, Liviu Dumitrache, liderul Coaliției de dreapta, a solicitat o pauză de consultări. Nu știe nimeni în ce au constat consultările, dar votul membrilor coaliției în privința amendamentelor a iscat nedumeriri. Singurii care au anunțat ceva în urma consultărilor au fost cei doi consilieri PNL, care au precizat că se vor abține la votul amendamentelor. Astfel, cu precizarea că abținerile se cumulează cu voturile împotrivă, votul membrilor coaliției în privința amendamentelor lui Duran a fost următorul: USR PLUS (Gârbăcică și Crețu s-au abținut, Dumitrache și Vane au fost pentru), PMP (Anghelescu s-a abținut, Ene și Sabo au fost pentru), PNL (Nica și Marcu s-au abținut, după cum anunțaseră), iar Cezar Grama a votat în favoarea amendamentelor consilierului PSD. În total, la votul privind amendamentele, au fost 9 voturi pentru, 5 abțineri și 5 împotrivă. Deci, amendamentele au fost respinse, ar fi fost necesare zece voturi pentru adoptarea lor.
La votul final asupra proiectului situația a fost asemănătoare: USR PLUS (Crețu a fost în favoarea proiectului, Gârbăcică, Vane și Dumitrache s-au abținut), PMP (Ene și Sabo au fost pentru, Anghelescu s-a abținut), PNL (Nica și Marcu au fost pentru), Cezar Grama s-a abținut. Per total, proiectul primarului Alin Moldoveanu privind cele două manifestări care vor fi finanțate exclusiv din donații și sponsorizări a fost aprobat cu 14 voturi pentru și 5 abțineri.
Acum, în privința coaliției și al votului membrilor acesteia la amintitul proiect, părerile sunt împărțite: unii consideră că este democrație în coaliție, alții că este doar... vraiște! Cel mai probabil, votul a fost lăsat la latitudinea fiecărui consilier în parte, adică fiecare a votat cum a crezut de cuviință. Pentru că, după cum se vede, nu doar în coaliție s-a votat diferit, ci și în cadrul partidelor care formează această coaliție. Ceea ce, să recunoaștem, este ceva nou pentru Consiliul Local Câmpina.

2048 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

3734 vizualizari
16 oct. 2021 12:55

Un an de la alegerile locale. PMP, atac fără precedent la liderul Coaliției de dreapta din Consiliul Local Câmpina

1 comentarii

Adrian Pițigoi - președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) Câmpina și secretar general adjunct la nivel național și Bogdan Ene - consilier local din partea aceleiași formațiuni politice au fost invitații noștri la o nouă emisiune care a avut ca principală temă împlinirea unui an de la alegerile locale. 

2259 vizualizari
11 oct. 2021 18:22

Declarație a consilierilor Coaliției de dreapta din Consiliul Local: ”Suntem solidari cu dl. viceprimar Liviu Dumitrache!”

1 comentarii

Din partea celor zece consilieri locali care fac parte din Coaliția de dreapta din Consiliul Local Câmpina am primit următoare o declarație publică, pe care o redăm integral.

Alte stiri recente

49 vizualizari
18 oct. 2021 13:28

Spitalul Voila, printre cele patru unități sanitare din Prahova care primesc, de la Ministerul Sănătății, doze de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2

Ministerul Sănătății a repartizat unor spitale din țară dozele de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2. Este vorba de 5.206 fiole de anticorpi monoclonali repartizate la 134 de unități sanitare cu paturi,  pentru tratarea a 2.603 pacienți cu COVID-19. Prahova primește doar 100 de doze: 70 pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești și câte 10 pentru Spitalul de Boli Pulmonare Breaza, Spitalul Orășenesc Băicoi și Spitalul de Psihiatrie Voila.

94 vizualizari
18 oct. 2021 12:28

A încetat din viață Paul Bărbulescu, cel care a fost arhitect șef al Câmpinei timp de 25 de ani

Arhitectul câmpinean Paul Bărbulescu a încetat din viață. Avea 78 de ani și timp de un sfert de secol, în perioada 1968-1993, a lucrat în cadrul Primăriei Câmpina, fiind arhitectul șef al orașului. Dumnezeu să-l odihnească în pace!