În evidențele AJOFM Prahova, Câmpina figurează cu doar 423 de șomeri

Social (Categoria articolului)

423 de șomeri, dintre care 261 indemnizați și 162 neindemnizați. Aceasta este situația oficială a șomerilor din Câmpina. În realitate, numărul persoanelor fără un loc de muncă este mult mai mare, numai că unii au ieșit deja din plată, iar alții nu-și depun actele pentru a fi luați în evidență de Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă și, implicit, de Agenția Județeană.

În ceea ce privește situația Câmpinei cu tot cu localitățile învecinate, aici avem următoarele date furnizate de AJOFM Prahova la solicitarea noastră: 2.673 șomeri din care 1.136 persoane sunt șomeri indemnizați și 1.537 persoane sunt șomeri neindemnizați. Ce înseamnă șomeri neindemnizați? Persoane care au beneficiat de ajutorul de șomaj și au ieșit deja din plată și persoane care se află în căutarea unui loc de muncă și au depus un dosar pentru a fi luați în evidență și incluși în baza de date a Agenției.
De la începutul anului și până în prezent, AJOFM Prahova a primit o singură notificare din partea unui agent economic din zona Câmpinei cu privire la efectuarea unor disponibilizări. Este vorba despre cei 119 angajați de la Secția de Material Rulant (Pompe Prahova) a societății Petroutilaj Poiana Câmpina, subiect despre care noi am scris la sfârșitul lunii ianuarie.

4900 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionescu 08.03.2016 14:22 Asta este una dintre marile drame ale acestui oras! Multi pensionari si copii, tot mai putini angajati, iata, si mai putini someri care mai primesc vreun ajutor. Din ce-or trai restul?! Pentru oamenii care nici nu au un loc de munca si nici nu mai primesc somaj, pentru ei nu face nimeni nimic!
  • gabriela 09.03.2016 13:04 Sunt foarte multe persoane care nu au loc de munca, dar inscrierea la ajofm nu ii ajuta cu nimic.Posturile vacante afisate de agentie sunt fictive , angajatorii deja au personal care munceste pe acele posturi la negru si anunta ca au posturi vacante deoarece ii obliga legea si un ,,eventual control".AJOFM nu verifica anunturile de posturi vacante pe care le face, probabil nu sunt obligati... deci mai avem un,, organism" platit degeaba din buzunarele noaste... Iar de programul ,, FII ACTIV LA ORICE VARSTA" , nici nu mai vorbim ... ca doar nici acesta nu-i costa gura sa faca reclama... Bataie de joc , ,,domnilor" !
  • Flory 09.03.2016 13:39 Se duce de râpa orașul asta si nu vrea nimeni sa facă nimic! Sa vedeți promisiuni deșarte in apropiata campanie electorală!

Social

482 vizualizari
18 ian. 2021 21:41

Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect cu finanțare externă

În luna ianuarie a acestui an, Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect denumit ”Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect cu finanțare externă, care se va desfășura pe durata a nouă luni la Câmpina.  Asociația a transmis în acest sens următorul comunicat de presă:

2457 vizualizari
18 ian. 2021 13:46

Monumentele istorice ale Câmpinei, înscrise în patrimoniul național și în patrimoniul cultural local

În Lista monumentelor istorice aprobată prin Ordin al Ministrului Culturii, Câmpina apare la toate cele patru categorii: monumente de arheologie, monumente de arhitectură, monumente de for public și monumente memoriale sau funerare. Din punct de vedere valoric, aceste monumente sunt incluse în grupa A (cele de valoare națională sau universală) ori în grupa B (cele reprezentative pentru patrimoniul cultural local). 

Alte stiri recente

2698 vizualizari
18 ian. 2021 08:15

Averile și interesele noilor aleși locali din Câmpina

După aproape trei luni de la depunerea jurământului de către noii aleși locali din Câmpina, pe site-ul Primăriei au fost publicate declarațiile de avere și de interese ale celor 19 consilieri locali și ale primarului nou ales, Alin Moldoveanu. Având în vedere că doar doi consilieri locali din precedentul mandat se regăsesc în actuala formulă a administrației câmpinene, am considerat important pentru câmpineni să știe care sunt averile și interesele noilor aleși locali la încpeut de mandat.

2450 vizualizari
18 ian. 2021 06:49

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron Câmpina

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron din municipiul Câmpina, județul Prahova. Pot fi persoane cu sau fără atestat de agent, în cel de-al doilea caz calificarea urmând să se facă în cadrul firmei noastre.