423 de șomeri, dintre care 261 indemnizați și 162 neindemnizați. Aceasta este situația oficială a șomerilor din Câmpina. În realitate, numărul persoanelor fără un loc de muncă este mult mai mare, numai că unii au ieșit deja din plată, iar alții nu-și depun actele pentru a fi luați în evidență de Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă și, implicit, de Agenția Județeană.
În ceea ce privește situația Câmpinei cu tot cu localitățile învecinate, aici avem următoarele date furnizate de AJOFM Prahova la solicitarea noastră: 2.673 șomeri din care 1.136 persoane sunt șomeri indemnizați și 1.537 persoane sunt șomeri neindemnizați. Ce înseamnă șomeri neindemnizați? Persoane care au beneficiat de ajutorul de șomaj și au ieșit deja din plată și persoane care se află în căutarea unui loc de muncă și au depus un dosar pentru a fi luați în evidență și incluși în baza de date a Agenției.
De la începutul anului și până în prezent, AJOFM Prahova a primit o singură notificare din partea unui agent economic din zona Câmpinei cu privire la efectuarea unor disponibilizări. Este vorba despre cei 119 angajați de la Secția de Material Rulant (Pompe Prahova) a societății Petroutilaj Poiana Câmpina, subiect despre care noi am scris la sfârșitul lunii ianuarie.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.