Echipa Colegiului Tehnic Forestier Câmpina, locul al III-lea pe țară la concursul "ecOprovocarea", categoria campanii de conștientizare pentru protejarea mediului

Social (Categoria articolului)

Concursul Național "ecOprovocarea" este unul dintre cele mai importante proiecte educaționale de mediu implementate vreodată în România. La cea de-a IX-a ediție a concursului, desfășurată în perioada 29 octombrie 2018 - 25 mai 2019, a participat și echipa "Happy Planet" de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina (coordonată de profesor-consilier Gabriela Popa), la categoria "Campanii de conștientizare". Rezultatele concursului au fost anunțate astăzi, iar echipa de la Forestier s-a situat pe locul al III-lea la categoria la care a participat. Precizăm faptul că echipele situate pe primele trei locuri la fiecare categorie a concursului vor participa la o tabără de leadership pentru mediu, la Cheia, la sfârșitul lunii august-începutul lunii septembrie.

Concursul "ecOprovocarea" este un proiect extracurricular de educație non-formală, organizat de Asociația ViitorPlus cu sprijinul unor parteneri privați și la care participă elevi și profesori de liceu din toată țara. Concursul are cinci categorii: reciclare, plantare de arbori, igienizare, campanii de conștientizare și târguri de economie circulară. La categoria la care a participat, echipa "Happy Planet" a derulat campanii de conștientizare pentru protejarea mediului în mai multe unități de învățământ din Câmpina și localitățile învecinate. Tinerii de la Forestier le-au vorbit colegilor lor despre efectele încălzirii globale asupra planetei, despre fenomenele meteorologice extreme alimentate de încălzirea globală, despre poluare, dar și despre formarea comportamentului ecologic în rândul copiilor și tinerilor, despre ce înseamnă colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor, despre ritmul de descompunere al diferitelor materiale, despre sursele de poluare din oraș, despre transportul alternativ, ecologic, despre degivrarea avioanelor și efectul acestui proces asupra apelor din apropierea unui aeroport etc. La final, echipa "Happy Planet" s-a situat pe locul al III-lea, după Colegiul Tehnic Motru și Colegiul Național "I.C. Brătianu" din Pitești. Felicitări echipei de la Colegiul Tehnic Forestier și profesorului coordonator!
Precizăm faptul că printre câștigători mai există un liceu din județul Prahova. Este vorba despre Colegiul "Mihail Cantacuzino" din Sinaia, care a ocupat locul al II-lea la categoria "Plantare arbori".

3419 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2213 vizualizari
04 iul. 2020 11:45

Pacienții COVID, liberi să părăsească spitalele. Acesta este efectul deciziei CCR emisă în urma unei sesizări a Avocatului Poporului

Din 3 iulie 2020, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri luate împotriva pandemiei de coronavirus, statul român a rămas fără instrumentul legal privind obligativitatea carantinării sau izolării cetățenilor. Mai mult, persoanele infectate cu noul coronavirus nu pot fi internate în spital dacă nu doresc acest lucru. Un prim efect al acestei decizii este acela că pacienții cu COVID au început să părăsească spitalele la cerere, pe baza unei declarații pe proprie răspundere.

1852 vizualizari
04 iul. 2020 10:33

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 4 iulie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

2601 vizualizari
03 iul. 2020 21:03

Centenarul fotbalului câmpinean. Mara Ciobotaru: ”Nu am dormit două luni după ce am părăsit Unirea”

Continuăm seria interviurilor dedicate centenarului fotbalului câmpinean cu Mara Ciobotaru, un om implicat trup și suflet în fotbalul local, în ultimii 30 de ani. Jucător extrem de talentat, Mara Ciobotaru s-a dedicat ulterior activității de conducător și, mai ales, finanțator, numele său fiind strâns legat de ultima mare performanță a fotbalului câmpinean - promovarea echipei Unirea în Liga a 3-a.

3449 vizualizari
02 iul. 2020 20:19

Incendiu la Poiana Câmpina. Acoperișul unei case a luat foc

UPDATE - Cauza incendiului, potrivit ISU Prahova, este un scurt-circuit electric generat de un cablu electric defect, neizolat corespunzător.
Acoperișul unei case din satul Bobolia, aparținând de comuna Poiana Câmpina, a luat foc marți după-amiază, incendiul manifestându-se destul de violent.