Concursul Național "ecOprovocarea" este unul dintre cele mai importante proiecte educaționale de mediu implementate vreodată în România. La cea de-a IX-a ediție a concursului, desfășurată în perioada 29 octombrie 2018 - 25 mai 2019, a participat și echipa "Happy Planet" de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina (coordonată de profesor-consilier Gabriela Popa), la categoria "Campanii de conștientizare". Rezultatele concursului au fost anunțate astăzi, iar echipa de la Forestier s-a situat pe locul al III-lea la categoria la care a participat. Precizăm faptul că echipele situate pe primele trei locuri la fiecare categorie a concursului vor participa la o tabără de leadership pentru mediu, la Cheia, la sfârșitul lunii august-începutul lunii septembrie.
Concursul "ecOprovocarea" este un proiect extracurricular de educație non-formală, organizat de Asociația ViitorPlus cu sprijinul unor parteneri privați și la care participă elevi și profesori de liceu din toată țara. Concursul are cinci categorii: reciclare, plantare de arbori, igienizare, campanii de conștientizare și târguri de economie circulară. La categoria la care a participat, echipa "Happy Planet" a derulat campanii de conștientizare pentru protejarea mediului în mai multe unități de învățământ din Câmpina și localitățile învecinate. Tinerii de la Forestier le-au vorbit colegilor lor despre efectele încălzirii globale asupra planetei, despre fenomenele meteorologice extreme alimentate de încălzirea globală, despre poluare, dar și despre formarea comportamentului ecologic în rândul copiilor și tinerilor, despre ce înseamnă colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor, despre ritmul de descompunere al diferitelor materiale, despre sursele de poluare din oraș, despre transportul alternativ, ecologic, despre degivrarea avioanelor și efectul acestui proces asupra apelor din apropierea unui aeroport etc. La final, echipa "Happy Planet" s-a situat pe locul al III-lea, după Colegiul Tehnic Motru și Colegiul Național "I.C. Brătianu" din Pitești. Felicitări echipei de la Colegiul Tehnic Forestier și profesorului coordonator!
Precizăm faptul că printre câștigători mai există un liceu din județul Prahova. Este vorba despre Colegiul "Mihail Cantacuzino" din Sinaia, care a ocupat locul al II-lea la categoria "Plantare arbori".
A venit vara... E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de mdoalități de petrecere a timpului iber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.