CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

BEJ a respins contestaţia depusă de PMP Câmpina, dar se va ajunge la BEC!

- Politică -

BEJ a respins contestaţia depusă de PMP Câmpina, dar se va ajunge la BEC!

Pe 5 mai, PMP Câmpina a depus la Biroul Electoral Judeţean Prahova o contestaţie în care reclama lipsa de transparenţă privind tragerea la sorţi pentru completarea Biroului Electoral de Circumscripţie. Astăzi, BEJ a decis să respingă contestaţia.

Concret, PMP îşi baza contestaţia pe încălcarea, de către Biroul Electoral de Circumscripţie Câmpina, a principiului transparenţei, prin faptul că nu a fost prezent la tragerea la sorţi nici un reprezentant al PMP, deşi formaţiunea politică anunţase în termenul şi sub formele legale numele persoanei desemnate să reprezinte partidul în relaţia cu Biroul Electoral.
Ei bine, BEJ a decis că nu s-a încălcat nici o prevedere legală, acelaşi articol de lege invocat de PMP fiind interpretat de BEJ prin faptul că într-adevăr "operaţiunile de tragere la sorţi se desfăşoară în prezenţa reprezentanţilor partidelor, dar nu este obligaţia Biroului Electoral de a face convocarea", după cum reiese pe larg din document. Dar cum ar trebui să afle reprezentanţii unui partid că are loc tragerea la sorţi, atâta vreme cât nu există o dată și o oră stabilite cu precizie? Să stea toată ziua în faţa Biroului Electoral, poate, poate s-o trage la sorţi?! Precizăm că reprezentanţii partidelor cu grup parlamentar propriu, care au deja reprezentanţi în Biroul Electoral, au fost anunţaţi telefonic să participe la tragerea la sorţi. 
Adrian Ioan Piţigoi, candidatul PMP la funcţia de primar al municipiului Câmpina şi preşedintele organizaţiei locale a acestei formaţiuni politice, ne-a declarat: "Aşa este în România! Biroul Electoral Judeţean Prahova a avut astăzi de soluţionat două contestaţii similare, dar le-a rezolvat diferit! Ne vom adresa Biroului Electoral Central!" Adrian Ioan Piţigoi face referire la Hotărârea nr. 32 a BEJ, prin care se admite contestaţia formulată de PMP şi PND împotriva unei hotărâri a Biroului Electoral Ariceştii Rahtivani, motivaţia BEJ bazându-se exact pe aliniatul din lege invocat de PMP Câmpina.
Citiţi şi - Prima contestaţie. PMP reclamă la Biroul Electoral Judeţean lipsa de transparenţă de la tragerea la sorţi pentru completarea BEC Câmpina.


08 May 2016 18:44 6620 vizualizari


Comentarii


  • 14.05.2016 08:16 robert minea Nu orice bătălie se câștiga in urma unui război , exista si campanii electorale civilizate si PMP cred ca a încercat sa obișnuiască cetățenii cu o campanie curată si transparentă , fără tertipuri si fără atacuri ,, am declarat ca suntem un partid altfel , vrem sa ne menținem linia.
  • 11.05.2016 10:50 Doru In afara de ce găsesc aici, e o liniște in campania asta! Nu pot deduce decât ca sunt toți înțeleși între ei! Cum sa nu il atace nimeni pe Tiseanu in campanie pentru toate hoțiile si fărădelegile pe care le-a făcut numai in ultimii 4 ani, ca sa nu vorbim de ultimii 12! Numai dacă ar fi citit ce ați scris voi in ultimii ani si aveau subiecte pentru toată campania! Păcat de orașul asta ca rămâne tot pe mâna lui Tiseanu! Si va mai mirați de ce pleacă tinerii din Campina fără sa se mai uite in urma!!!
365 vizualizari 15 Jul 2024 13:02 A fost lansată Asociația ”Platforma Independentă”. Câmpineanul Adrian Pițigoi este secretarul general al acesteia

A fost lansată Asociația ”Platforma Independentă”. Câmpineanul Adrian Pițigoi este secretarul general al acesteia

Luni, 15 iulie 2024, a fost lansată oficial Asociația ”Platforma Independentă”, un nou proiect politic inițiat de Cristian Diaconescu.

citeste mai mult
5586 vizualizari 14 Jun 2024 18:27 Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

V-am prezentat într-un articol anterior motivele care, credem noi, stau la baza victoriei Irinei Nistor (PSD) în alegerile locale din 9 iunie 2024. Vom încerca acum să creionăm motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut, surprinzător pentru mulți, funcția de primar.

citeste mai mult
4386 vizualizari 13 Jun 2024 20:59 Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Încercăm o analiză a rezultatelor alegerilor locale din 9 iunie 2024 și începem cu... învingătorii. Despre învinși vom scrie separat.

citeste mai mult
2007 vizualizari 07 Jun 2024 20:14 Mesajul primarului Alin Moldoveanu la final de campanie electorală

Mesajul primarului Alin Moldoveanu la final de campanie electorală

Campania electorală pentru alegerile din 9 iunie 2024 (locale și europarlamentare) se încheie sâmbătă dimineață la ora 7.00, cu 24 de ore înainte de deschiderea secțiilor de votare. La final de campanie, vă prezentăm mesajul primarului Ioan Alin Moldoveanu, candidat PNL pentru încă un mandat la Casa cu Grifoni.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV