BEJ a respins contestaţia depusă de PMP Câmpina, dar se va ajunge la BEC!

Politică (Categoria articolului)

Pe 5 mai, PMP Câmpina a depus la Biroul Electoral Judeţean Prahova o contestaţie în care reclama lipsa de transparenţă privind tragerea la sorţi pentru completarea Biroului Electoral de Circumscripţie. Astăzi, BEJ a decis să respingă contestaţia.

Concret, PMP îşi baza contestaţia pe încălcarea, de către Biroul Electoral de Circumscripţie Câmpina, a principiului transparenţei, prin faptul că nu a fost prezent la tragerea la sorţi nici un reprezentant al PMP, deşi formaţiunea politică anunţase în termenul şi sub formele legale numele persoanei desemnate să reprezinte partidul în relaţia cu Biroul Electoral.
Ei bine, BEJ a decis că nu s-a încălcat nici o prevedere legală, acelaşi articol de lege invocat de PMP fiind interpretat de BEJ prin faptul că într-adevăr "operaţiunile de tragere la sorţi se desfăşoară în prezenţa reprezentanţilor partidelor, dar nu este obligaţia Biroului Electoral de a face convocarea", după cum reiese pe larg din document. Dar cum ar trebui să afle reprezentanţii unui partid că are loc tragerea la sorţi, atâta vreme cât nu există o dată și o oră stabilite cu precizie? Să stea toată ziua în faţa Biroului Electoral, poate, poate s-o trage la sorţi?! Precizăm că reprezentanţii partidelor cu grup parlamentar propriu, care au deja reprezentanţi în Biroul Electoral, au fost anunţaţi telefonic să participe la tragerea la sorţi. 
Adrian Ioan Piţigoi, candidatul PMP la funcţia de primar al municipiului Câmpina şi preşedintele organizaţiei locale a acestei formaţiuni politice, ne-a declarat: "Aşa este în România! Biroul Electoral Judeţean Prahova a avut astăzi de soluţionat două contestaţii similare, dar le-a rezolvat diferit! Ne vom adresa Biroului Electoral Central!" Adrian Ioan Piţigoi face referire la Hotărârea nr. 32 a BEJ, prin care se admite contestaţia formulată de PMP şi PND împotriva unei hotărâri a Biroului Electoral Ariceştii Rahtivani, motivaţia BEJ bazându-se exact pe aliniatul din lege invocat de PMP Câmpina.
Citiţi şi - Prima contestaţie. PMP reclamă la Biroul Electoral Judeţean lipsa de transparenţă de la tragerea la sorţi pentru completarea BEC Câmpina.

5989 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Doru 11.05.2016 10:50 In afara de ce găsesc aici, e o liniște in campania asta! Nu pot deduce decât ca sunt toți înțeleși între ei! Cum sa nu il atace nimeni pe Tiseanu in campanie pentru toate hoțiile si fărădelegile pe care le-a făcut numai in ultimii 4 ani, ca sa nu vorbim de ultimii 12! Numai dacă ar fi citit ce ați scris voi in ultimii ani si aveau subiecte pentru toată campania! Păcat de orașul asta ca rămâne tot pe mâna lui Tiseanu! Si va mai mirați de ce pleacă tinerii din Campina fără sa se mai uite in urma!!!
  • robert minea 14.05.2016 08:16 Nu orice bătălie se câștiga in urma unui război , exista si campanii electorale civilizate si PMP cred ca a încercat sa obișnuiască cetățenii cu o campanie curată si transparentă , fără tertipuri si fără atacuri ,, am declarat ca suntem un partid altfel , vrem sa ne menținem linia.

Politică

2476 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.

4730 vizualizari
16 oct. 2021 12:55

Un an de la alegerile locale. PMP, atac fără precedent la liderul Coaliției de dreapta din Consiliul Local Câmpina

2 comentarii

Adrian Pițigoi - președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) Câmpina și secretar general adjunct la nivel național și Bogdan Ene - consilier local din partea aceleiași formațiuni politice au fost invitații noștri la o nouă emisiune care a avut ca principală temă împlinirea unui an de la alegerile locale. 

Alte stiri recente

551 vizualizari
20 oct. 2021 21:54

Noi restricții de luni, 25 octombrie. Vacanță de două săptămâni în toate școlile și liceele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricțiile care vor fi impuse începând de luni, respectiv doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

2200 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.