Politica Maternității SanConfind - respectul față de om, respectul față de viață

Sănătate (Categoria articolului)

Tarifele pachetelor de nașteri practicate de către Maternitatea SanConfind sunt printre cele mai accesibile din sistemul medical privat românesc. Însă acest lucru nu înseamnă o calitate inferioară a serviciilor oferite de Secția Obstetrică-Ginecologie de la SanConfind, ba dimpotrivă. Păstrarea unor tarife decente la o calitate înaltă a serviciilor medicale reprezintă o caracteristică a managementului SanConfind. Această reușită de excepție este posibilă și datorită faptului că, pentru întreg personalul Centrului Medical SanConfind, pacienții trebuie să fie cele mai importante persoane din spital.

Politica SanConfind: respectul față de om
Doamna doctor Oana Dumitrescu, medic specialist obstetrică-ginecologie: ”În raport cu alte maternități private din țară, la SanConfind prețurile sunt mai mici, fără a se face rabat de la calitate. Politica spitalului nostru este bazată  pe umanitate, pe respectul față de om. În centrul atenției personalului medical trebuie să fie pacientul, la finalul muncii noastre să avem satisfacția că pacientul a plecat în siguranță din spital. A exercita corect medicina înseamnă a răspunde prompt, onest și cu înțelegere la diferite nevoi și cereri față de actul medical, care va trebui însoțit întotdeauna de constiință etică. Viața apare ca valoarea cea mai ridicată a lumii materiale, iar sănătatea reprezintă bunul suprem al omului, ea nu are preț.”
Recuperarea după naștere
Doamna doctor are câteva sfaturi importante pentru recuperarea proaspetelor mămici, atât după nașterea naturală, cât și după operația de cezariană. ”Nașterea implică un efort puternic al organismului femeii. Însă în timp relativ scurt, echilibrul se va restabili, iar aceasta se va putea ocupa liniștită de bebelușul ei. Lăuzia este o nouă perioadă fiziologică, de 6-8 săptămâni după naștere. În acest timp, organele genitale și întregul organism al proaspetei mămici revin la stadiul de dinaintea sarcinii. Refacerea completă va dura între 2 și 4 săptămâni. În timpul lăuziei, mămica are o imunitate scăzută și este mai predispusă contactării unor posibile infecții. Mijlocul cel mai eficient de a evita astfel de situații neplăcute este interzicerea vizitelor. Vizitele (la spital sau, în primele zile, acasă) trebuie să aibă loc doar din partea persoanelor foarte apropiate lăuzei și nou-născutului. Agitația și gălăgia sunt și ele deranjante pentru proaspăta mămică, dar și pentru nou-născut. Perioada lăuziei durează, totuși, șase săptămâni, chiar dacă proaspăta mămică se poate simți excelent după doar câteva zile. Ea nu-și poate relua în totalitate activitățile de dinainte, ci trebuie ajutată, menajată, astfel încât să se poată odihni de mai multe ori în cursul zilei. În fond, de mediul ambiant depind foarte mult liniștea ei și liniștea nou-născutului, dar și felul în care mămica va ști să își disciplineze puiul încă din primele zile de viață, ceea ce este foarte important pentru armonia întregii familii”, spune dr. Oana Dumitrescu.
Când se recomandă cezariana
În vechime, operația se făcea numai la femei însărcinate care decedaseră cu puțin înainte de termenul nașterii. Abia din secolul al XVI-lea operația s-a făcut pe gravide în viață, prin deschiderea uterului. În zilele noastre, deschiderea uterului este efectuată la nivelul colului uterin, ceea ce lasă posibilitatea de a se realiza și alte cezariene, așadar, de a se proiecta alte sarcini ulterioare. Decizia de a practica o cezariană se ia fie înaintea nașterii, fie chiar în timpul nașterii, din cauze diverse: uterul este malformat, fragil sau prezintă cicatrice determinate de alte cezariene; bazinul este prea îngust pentru trecerea fătului; gravida a suferit de hipertensiune în timpul sarcinii; copilul se va naște înainte de termen (este prematur) și nașterea pe căi normale ar putea sa-i provoace un traumatism; nașterea se prelungește fără ca travaliul să fie eficace; fătul este cu șezutul înainte; fătul prezintă o suferință descoperită prin monitorizare înaintea dilatării complete a colului; există o sarcină multiplă (parturienta are tripleți sau mai mulți). (P)

5155 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

143 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.

1719 vizualizari
29 feb. 2024 20:11

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

Alte stiri recente

675 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

267 vizualizari
24 apr. 2024 19:06

Iulian Dumitrescu (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie 2024, dosarul de candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean.