În această perioadă dificilă pentru noi toți, copiii încearcă să ne readucă speranța. Ei desenează câte un curcubeu, desenele lor fiind însoțite de mesajul "Totul va fi bine!". Este o campanie impresionantă, începută în Italia și preluată în tot mai multe țări afectate de coronavirus. S-au alăturat acestei campanii și copiii de la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina.
În ultimele săptămâni, la ferestrele și balcoanele din Italia au apărut desene realizate de copiii aflați în izolare la domiciliu. Ei au pictat sau desenat curcubeul, ca simbol al speranței într-o perioadă dificilă, o încercare de a colora zilele triste ale orașelor aproape pustiite. În scurt timp, "Totul va fi bine!"a devenit o campanie internațională, fiind preluată în mai multe țări, inclusiv în România. Această campanie se derulează și la Poiana Câmpina, la inițiativa directorului Școlii Gimnaziale "Învățător Ion Mateescu", profesor Elena Nițu. Copiii de la școala din Poiana, ba chiar și unii dintre micuții de la grădinițele din localitate, ajutați de părinți, desenează câte un curcubeu, iar apoi desenele sunt afișate fie la geam, fie în balcon, fie la poartă. Cele mai frumoase desene vor fi postate și pe pagina de Facebook a unității de învățământ.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.