Copiii de la Poiana Câmpina s-au alăturat campaniei internaționale "Totul va fi bine!"

Social (Categoria articolului)

În această perioadă dificilă pentru noi toți, copiii încearcă să ne readucă speranța. Ei desenează câte un curcubeu, desenele lor fiind însoțite de mesajul "Totul va fi bine!". Este o campanie impresionantă, începută în Italia și preluată în tot mai multe țări afectate de coronavirus. S-au alăturat acestei campanii și copiii de la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina.

În ultimele săptămâni, la ferestrele și balcoanele din Italia au apărut desene realizate de copiii aflați în izolare la domiciliu. Ei au pictat sau desenat curcubeul, ca simbol al speranței într-o perioadă dificilă, o încercare de a colora zilele triste ale orașelor aproape pustiite. În scurt timp, "Totul va fi bine!"a devenit o campanie internațională, fiind preluată în mai multe țări, inclusiv în România. Această campanie se derulează și la Poiana Câmpina, la inițiativa directorului Școlii Gimnaziale "Învățător Ion Mateescu", profesor Elena Nițu. Copiii de la școala din Poiana, ba chiar și unii dintre micuții de la grădinițele din localitate, ajutați de părinți, desenează câte un curcubeu, iar apoi desenele sunt afișate fie la geam, fie în balcon, fie la poartă. Cele mai frumoase desene vor fi postate și pe pagina de Facebook a unității de învățământ.

4535 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2427 vizualizari
20 sept. 2021 09:14

O elevă de la Școala "Al.I. Cuza" din Câmpina, printre câștigătorii Concursului Internațional de Creație Literară "Universul cuvintelor"

1 comentarii

Concursul Internațional de Creație Literară "Universul cuvintelor" este organizat anual de Asociația "Universul prieteniei" din Iași, în parteneriat cu Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare. Aproape 1.000 de copii au participat la ediția din acest an, copii din țară, din Republica Moldova și din diaspora (Grecia, Ucraina, Franța, Italia). Este un concurs puternic, iar marea bucurie este aceea că printre câștigători se numără și o fetiță din Câmpina.

3001 vizualizari
19 sept. 2021 13:06

Toate școlile din Câmpina au autorizație sanitară de funcționare. În privința autorizației ISU, o singură școală nu o are, încă

Toate unitățile de învățământ din municipiul Câmpina au obținut, de la Direcția de Sănătate Publică Prahova, autorizația sanitară de funcționare. La nivelul județului Prahova sunt opt unități de învățământ care au început noul an școlar fără această autorizație, fiind vorba despre școli și grădinițe din cinci comune.

Alte stiri recente

1133 vizualizari
20 sept. 2021 21:44

19 posturi de director și director adjunct, de la școlile și liceele din Câmpina, au fost scoase la concurs

La scurt timp după începerea noului an școlar, a început și concursul pentru ocuparea posturilor de director și director adjunct la unitățile de învățământ preuniversitar. În județul Prahova, 207 posturi au fost declarate vacante și scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean, 19 dintre acestea fiind în Câmpina. Mandatele directorilor s-au încheiat în vara acestui an și au fost prelungite până la finalizarea concursului.

1259 vizualizari
20 sept. 2021 20:55

La Spitalul SanConfind, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului este în fiecare zi

La finele săptămânii trecute, în întreaga lume a fost sărbătorită Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Organizația Mondială a Sănătății a decis, în mai 2019, la cea de-a 72-a Adunare Mondială a Sănătăţii, să marcheze în fiecare an, pe 17 septembrie, o zi pentru siguranța pacientului. Având în vedere condițiile oferite de SanConfind în toate zonele sale, în toate intervențiile medicale realizate aici, se poate afirma cu certitudine că, în spitalul din Poiana Câmpina, Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului este în fiecare zi. Anul acesta, OMS îndeamnă toți factorii de decizie să demareze acțiuni pentru nașteri în siguranță și respect, în cadrul temei „Îngrijiri medicale sigure pentru mame și nou-născuți”.