Centenarul fotbalului câmpinean. Mircea Hagianu: ”La Revoluție, am apărat cu arma în mână bazele sportive, iar acum...”

Sport (Categoria articolului)

În 2020, fotbalul câmpinean aniversează 100 de ani de la înființarea cu acte în regulă a primei echipe de fotbal din Câmpina. Se întâmpla la 1 septembrie 1920, iar echipa se numea "Principesa Ileana". CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu informații deosebite despre Câmpina, despre istoria localității, despre oameni care au trăit și creat aici, despre fapte și evenimente, astfel că, din dorința de a marca acest moment unic pentru un fotbal câmpinean aflat (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbalul local. Invitatul episodului de față este Mircea Hagianu, fost jucător, antrenor și părinte al unui club care va aniversa în curând 14 ani de la înființare - HM Junior Câmpina.

Poveștile lui nea Mircea despre o viață petrecută pe gazon și în jurul lui sunt savuroase, având șansa să fie martorul unor episoade mai puțin cunoscute din istoria fotbalului câmpinean. Interviul integral îl veți putea urmări în cursul zilei de sâmbătă, dar până atunci vă oferim un scurt fragment. Și am ales secvența în care Mircea Hagianu vorbește despre bazele sportive, pentru că, în paralel cu activitatea de antrenor, a fost și administratorul mai multor baze sportive din oraș.
”Timp de 32 de ani am fost administrator al terenului de la Căminul Petrol și al stadionului Rafinăriei. La Revoluție am apărat cu arma în mână, timp de trei luni, bazele sportive, pentru că începuse să se fure tot ce putea fi valorificat. Pentru că m-am născut pe un teren de fotbal și, practic, toată viața mi-am petrecut-o pe terenurile de fotbal, nu am putut sta deoparte și, în colaborare cu forțele de ordine de la acel moment, cu arma în mână am apărat bazele sportive. Inima mi-e mai aproape de terenul de la Căminul Petrol, unde știu fiecare conductă, fiecare pietricică, am asistat la transformarea sa dintr-un teren de zgură într-unul sintetic, o adevărată epopee. La Revoluție, am apărat cu arma în mână bazele sportive din oraș, iar acum nu găsim niciun teren pentru antrenament și suntem nevoiți să ne desfășuram activitatea pe dealuri”, a spus Mircea Hagianu.
Interviul integral cu Mircea Hagianu va conține multe povești cu totul și cu totul speciale - de la cele legate de terenul ”Principesa Ileana”, la evenimente de aici, la începuturile sale în fotbal, emoțiile de la debutul într-un meci de seniori la 14 ani și jumătate, de la traseul ca jucător, cu vârfurile emoționante de la Brebu și de la Eletromotor, echipa IRUE, apoi la cariera de antrenor, unde veți afla de ce este atât de dificil să muncești cu copiii, de la la satisfacțiile de la Naționala feminină a României, apoi la experiența din Moldova, dar și de ce îl apreciază mai mult pe Mourinho decât pe Guardiola. Nu în ultimul rând, veți avea ocazia să aflați cine l-a împiedicat să ajungă al Dinamo București, ce alte regrete are din cariera de jucător, dar și de ce a rămas în continuare la Câmpina. Toate acestea și multe altele în interviul integral cu Mircea Hagianu, pe care îl vom publica în cursul zilei de sâmbătă.

Citiți și Centenarul fotbalului câmpinean. Roberto Opatchi: ”Am intrat în vestiarul Stelei, campioana Europei, odată cu Hagi”
Centenarul fotbalului câmpinean. Alecu Banu - amintirea unui meci cu marele CCA și cum a ratat Poiana promovarea în primul eșalon

3592 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

2564 vizualizari
19 sept. 2020 23:50

Participare meritorie a sportivilor de la Lido Câmpina la o nouă etapă a Campionatului Național de Motocros

Pe circuitul ”Liviu Farcaș”, de la Ungheni, în apropiere de Tg. Mureș, a avut loc sâmbătă etapa a doua a Campionatului Național de Motocros, la start aliniindu-se și mai mulți componenți ai echipei Lido Câmpina, club condus de fostul mare campion național și balcanic Cătălin Duță.

1658 vizualizari
19 sept. 2020 23:16

Câmpineanca Ioana Plăvan, medalie de bronz în proba de aruncarea suliței la Campionatul Balcanic de Seniori

La Cluj-Napoca a continuat prima zi a Campionatului Balcanic de Atletism pentru Seniori la care, vă reamintim, deschiderea oficială a fost făcută în prezența Lordului Sebastian Coe, multiplu campion mondial și olimpic la atletism (alergări pe distanță medie), în prezent președintele World Athletics.

Alte stiri recente

28 vizualizari
25 sept. 2020 07:02

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 25 septembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

256 vizualizari
24 sept. 2020 22:48

Partidul Verde și candidatul său la Primăria Telega, Bogdan Șoldan, mesaj de suflet pentru locuitorii comunei

Cu câteva zile înaintea scrutinului electoral din 27 septembrie 2020, echipa Partidului Verde Telega transmite un mesaj locuitorilor comunei, un mesaj care include nu doar un îndemn la vot, ci și speranța că votul de duminică va aduce în fruntea comunei o administrație locală guvernată de principii corecte: grija și respectul față de cetățean, transparență și eficiență.