Centenarul fotbalului câmpinean. Mircea Hagianu: ”La Revoluție, am apărat cu arma în mână bazele sportive, iar acum...”

Sport (Categoria articolului)

În 2020, fotbalul câmpinean aniversează 100 de ani de la înființarea cu acte în regulă a primei echipe de fotbal din Câmpina. Se întâmpla la 1 septembrie 1920, iar echipa se numea "Principesa Ileana". CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu informații deosebite despre Câmpina, despre istoria localității, despre oameni care au trăit și creat aici, despre fapte și evenimente, astfel că, din dorința de a marca acest moment unic pentru un fotbal câmpinean aflat (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbalul local. Invitatul episodului de față este Mircea Hagianu, fost jucător, antrenor și părinte al unui club care va aniversa în curând 14 ani de la înființare - HM Junior Câmpina.

Poveștile lui nea Mircea despre o viață petrecută pe gazon și în jurul lui sunt savuroase, având șansa să fie martorul unor episoade mai puțin cunoscute din istoria fotbalului câmpinean. Interviul integral îl veți putea urmări în cursul zilei de sâmbătă, dar până atunci vă oferim un scurt fragment. Și am ales secvența în care Mircea Hagianu vorbește despre bazele sportive, pentru că, în paralel cu activitatea de antrenor, a fost și administratorul mai multor baze sportive din oraș.
”Timp de 32 de ani am fost administrator al terenului de la Căminul Petrol și al stadionului Rafinăriei. La Revoluție am apărat cu arma în mână, timp de trei luni, bazele sportive, pentru că începuse să se fure tot ce putea fi valorificat. Pentru că m-am născut pe un teren de fotbal și, practic, toată viața mi-am petrecut-o pe terenurile de fotbal, nu am putut sta deoparte și, în colaborare cu forțele de ordine de la acel moment, cu arma în mână am apărat bazele sportive. Inima mi-e mai aproape de terenul de la Căminul Petrol, unde știu fiecare conductă, fiecare pietricică, am asistat la transformarea sa dintr-un teren de zgură într-unul sintetic, o adevărată epopee. La Revoluție, am apărat cu arma în mână bazele sportive din oraș, iar acum nu găsim niciun teren pentru antrenament și suntem nevoiți să ne desfășuram activitatea pe dealuri”, a spus Mircea Hagianu.
Interviul integral cu Mircea Hagianu va conține multe povești cu totul și cu totul speciale - de la cele legate de terenul ”Principesa Ileana”, la evenimente de aici, la începuturile sale în fotbal, emoțiile de la debutul într-un meci de seniori la 14 ani și jumătate, de la traseul ca jucător, cu vârfurile emoționante de la Brebu și de la Eletromotor, echipa IRUE, apoi la cariera de antrenor, unde veți afla de ce este atât de dificil să muncești cu copiii, de la la satisfacțiile de la Naționala feminină a României, apoi la experiența din Moldova, dar și de ce îl apreciază mai mult pe Mourinho decât pe Guardiola. Nu în ultimul rând, veți avea ocazia să aflați cine l-a împiedicat să ajungă al Dinamo București, ce alte regrete are din cariera de jucător, dar și de ce a rămas în continuare la Câmpina. Toate acestea și multe altele în interviul integral cu Mircea Hagianu, pe care îl vom publica în cursul zilei de sâmbătă.

Citiți și Centenarul fotbalului câmpinean. Roberto Opatchi: ”Am intrat în vestiarul Stelei, campioana Europei, odată cu Hagi”
Centenarul fotbalului câmpinean. Alecu Banu - amintirea unui meci cu marele CCA și cum a ratat Poiana promovarea în primul eșalon

4675 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

2179 vizualizari
12 sept. 2021 21:33

Dorin Iamandeiu, de la Lido Câmpina, locul 3 la endurocross în etapa regională de la Odobești

La Odobești, în județul Vrancea, a avut loc în acest week-end Campionatul Regional de Endurocross, competiție la startul căreia s-a aflat și un sportiv legitimat la Lido Câmpina, este vorba de Dorin Iamandeiu.

2698 vizualizari
12 sept. 2021 21:09

Superliga B Prahova. CS Câmpina - CS Scorțeni Bordeni 1-1. Din nou remiză...

După șase etape din Superliga B Prahova, CS Câmpina este deținătoarea celor mai multe remize - patru. Cea de-a patra remiză a fost obținută duminică, pe teren propriu, în partida cu CS Scorțeni Bordeni.

Alte stiri recente

8 vizualizari
18 sept. 2021 11:22

Noile reguli aprobate de Guvern pentru localitățile unde rata incidenței COVID-19 depășește 3/1.000 locuitori. La Câmpina, rata incidenței a ajuns la 2,28

Guvernul României a aprobat, în ședința din 17 septembrie 2021, prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul țării, precum și o serie de măsuri care se aplică pe durata acesteia pe durata acesteia, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Precizăm că, la Câmpina, rata incidenței este de 2,28 cazuri la mia de locuitori, conform datelor făcute publice de Instituția Prefectului Prahova.

73 vizualizari
18 sept. 2021 11:04

De la cititori. Parcarea.... eterna poveste a lipsei de bun simț

Vineri seară, după lăsarea întunericului, în parcarea din fața magazinului Lidl. Așa a găsit de cuviință cineva să parcheze...