CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Centenarul fotbalului câmpinean. Mircea Hagianu: ”La Revoluție, am apărat cu arma în mână bazele sportive, iar acum...”

- Sport -

Centenarul fotbalului câmpinean. Mircea Hagianu: ”La Revoluție, am apărat cu arma în mână bazele sportive, iar acum...”

În 2020, fotbalul câmpinean aniversează 100 de ani de la înființarea cu acte în regulă a primei echipe de fotbal din Câmpina. Se întâmpla la 1 septembrie 1920, iar echipa se numea "Principesa Ileana". CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu informații deosebite despre Câmpina, despre istoria localității, despre oameni care au trăit și creat aici, despre fapte și evenimente, astfel că, din dorința de a marca acest moment unic pentru un fotbal câmpinean aflat (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbalul local. Invitatul episodului de față este Mircea Hagianu, fost jucător, antrenor și părinte al unui club care va aniversa în curând 14 ani de la înființare - HM Junior Câmpina.

Poveștile lui nea Mircea despre o viață petrecută pe gazon și în jurul lui sunt savuroase, având șansa să fie martorul unor episoade mai puțin cunoscute din istoria fotbalului câmpinean. Interviul integral îl veți putea urmări în cursul zilei de sâmbătă, dar până atunci vă oferim un scurt fragment. Și am ales secvența în care Mircea Hagianu vorbește despre bazele sportive, pentru că, în paralel cu activitatea de antrenor, a fost și administratorul mai multor baze sportive din oraș.
”Timp de 32 de ani am fost administrator al terenului de la Căminul Petrol și al stadionului Rafinăriei. La Revoluție am apărat cu arma în mână, timp de trei luni, bazele sportive, pentru că începuse să se fure tot ce putea fi valorificat. Pentru că m-am născut pe un teren de fotbal și, practic, toată viața mi-am petrecut-o pe terenurile de fotbal, nu am putut sta deoparte și, în colaborare cu forțele de ordine de la acel moment, cu arma în mână am apărat bazele sportive. Inima mi-e mai aproape de terenul de la Căminul Petrol, unde știu fiecare conductă, fiecare pietricică, am asistat la transformarea sa dintr-un teren de zgură într-unul sintetic, o adevărată epopee. La Revoluție, am apărat cu arma în mână bazele sportive din oraș, iar acum nu găsim niciun teren pentru antrenament și suntem nevoiți să ne desfășuram activitatea pe dealuri”, a spus Mircea Hagianu.
Interviul integral cu Mircea Hagianu va conține multe povești cu totul și cu totul speciale - de la cele legate de terenul ”Principesa Ileana”, la evenimente de aici, la începuturile sale în fotbal, emoțiile de la debutul într-un meci de seniori la 14 ani și jumătate, de la traseul ca jucător, cu vârfurile emoționante de la Brebu și de la Eletromotor, echipa IRUE, apoi la cariera de antrenor, unde veți afla de ce este atât de dificil să muncești cu copiii, de la la satisfacțiile de la Naționala feminină a României, apoi la experiența din Moldova, dar și de ce îl apreciază mai mult pe Mourinho decât pe Guardiola. Nu în ultimul rând, veți avea ocazia să aflați cine l-a împiedicat să ajungă al Dinamo București, ce alte regrete are din cariera de jucător, dar și de ce a rămas în continuare la Câmpina. Toate acestea și multe altele în interviul integral cu Mircea Hagianu, pe care îl vom publica în cursul zilei de sâmbătă.

Citiți și Centenarul fotbalului câmpinean. Roberto Opatchi: ”Am intrat în vestiarul Stelei, campioana Europei, odată cu Hagi”
Centenarul fotbalului câmpinean. Alecu Banu - amintirea unui meci cu marele CCA și cum a ratat Poiana promovarea în primul eșalon


06 Aug 2020 07:38 5824 vizualizari


Comentarii


389 vizualizari 21 Jul 2024 22:56 Ștefan Gagiu, la câțiva centimetri de podium în proba de săritura în lungime la Naționalele de atletism sub 23 ani

Ștefan Gagiu, la câțiva centimetri de podium în proba de săritura în lungime la Naționalele de atletism sub 23 ani

Sportivul câmpinean Ștefan Gagiu, antrenat de Jenica Bran și legitimat la CSS ”Constantin Istrati”, a concurat în ultima zi a Campionatului Național de Atletism sub 23 ani, de la Craiova, în proba de săritura în lungime.

citeste mai mult
533 vizualizari 21 Jul 2024 22:33 Eduard Unguroaica, locul 4 la Europeanul de atletism sub 18 ani, din Slovacia. La doar 3cm de podium...

Eduard Unguroaica, locul 4 la Europeanul de atletism sub 18 ani, din Slovacia. La doar 3cm de podium...

Doi sportivi de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, Eduard Unguroaica (antrenor Jenica Bran) și Gabriel Văcărescu (antrenor Mihaela Marin), au participat zilele trecute în Slovacia, la Banska Bystrica, la Campionatul European de Atletism pentru sportivi sub 18 ani.

citeste mai mult
563 vizualizari 21 Jul 2024 17:22 Amical. Sportul Câmpina - CSC Valea Lungă (Dâmbovița) 7-2

Amical. Sportul Câmpina - CSC Valea Lungă (Dâmbovița) 7-2

Sportul Câmpina a disputat duminică dimineață un meci amical în compania unei formații din campionatul județului Dâmbovița, CSC Valea Lungă.

citeste mai mult
818 vizualizari 20 Jul 2024 21:35 Memorialul ”Doru Matei” la fotbal. Tricolorul Breaza a câștigat trofeul

Memorialul ”Doru Matei” la fotbal. Tricolorul Breaza a câștigat trofeul

Deși programat inițial pe parcursul a două zile, Memorialul ”Doru Matei” la fotbal, defășurat la Breaza, s-a încheiat după o singură zi, fiind prezente doar trei echipe.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV