Centenarul fotbalului câmpinean. Mircea Hagianu: ”La Revoluție, am apărat cu arma în mână bazele sportive, iar acum...”

Sport (Categoria articolului)

În 2020, fotbalul câmpinean aniversează 100 de ani de la înființarea cu acte în regulă a primei echipe de fotbal din Câmpina. Se întâmpla la 1 septembrie 1920, iar echipa se numea "Principesa Ileana". CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu informații deosebite despre Câmpina, despre istoria localității, despre oameni care au trăit și creat aici, despre fapte și evenimente, astfel că, din dorința de a marca acest moment unic pentru un fotbal câmpinean aflat (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbalul local. Invitatul episodului de față este Mircea Hagianu, fost jucător, antrenor și părinte al unui club care va aniversa în curând 14 ani de la înființare - HM Junior Câmpina.

Poveștile lui nea Mircea despre o viață petrecută pe gazon și în jurul lui sunt savuroase, având șansa să fie martorul unor episoade mai puțin cunoscute din istoria fotbalului câmpinean. Interviul integral îl veți putea urmări în cursul zilei de sâmbătă, dar până atunci vă oferim un scurt fragment. Și am ales secvența în care Mircea Hagianu vorbește despre bazele sportive, pentru că, în paralel cu activitatea de antrenor, a fost și administratorul mai multor baze sportive din oraș.
”Timp de 32 de ani am fost administrator al terenului de la Căminul Petrol și al stadionului Rafinăriei. La Revoluție am apărat cu arma în mână, timp de trei luni, bazele sportive, pentru că începuse să se fure tot ce putea fi valorificat. Pentru că m-am născut pe un teren de fotbal și, practic, toată viața mi-am petrecut-o pe terenurile de fotbal, nu am putut sta deoparte și, în colaborare cu forțele de ordine de la acel moment, cu arma în mână am apărat bazele sportive. Inima mi-e mai aproape de terenul de la Căminul Petrol, unde știu fiecare conductă, fiecare pietricică, am asistat la transformarea sa dintr-un teren de zgură într-unul sintetic, o adevărată epopee. La Revoluție, am apărat cu arma în mână bazele sportive din oraș, iar acum nu găsim niciun teren pentru antrenament și suntem nevoiți să ne desfășuram activitatea pe dealuri”, a spus Mircea Hagianu.
Interviul integral cu Mircea Hagianu va conține multe povești cu totul și cu totul speciale - de la cele legate de terenul ”Principesa Ileana”, la evenimente de aici, la începuturile sale în fotbal, emoțiile de la debutul într-un meci de seniori la 14 ani și jumătate, de la traseul ca jucător, cu vârfurile emoționante de la Brebu și de la Eletromotor, echipa IRUE, apoi la cariera de antrenor, unde veți afla de ce este atât de dificil să muncești cu copiii, de la la satisfacțiile de la Naționala feminină a României, apoi la experiența din Moldova, dar și de ce îl apreciază mai mult pe Mourinho decât pe Guardiola. Nu în ultimul rând, veți avea ocazia să aflați cine l-a împiedicat să ajungă al Dinamo București, ce alte regrete are din cariera de jucător, dar și de ce a rămas în continuare la Câmpina. Toate acestea și multe altele în interviul integral cu Mircea Hagianu, pe care îl vom publica în cursul zilei de sâmbătă.

Citiți și Centenarul fotbalului câmpinean. Roberto Opatchi: ”Am intrat în vestiarul Stelei, campioana Europei, odată cu Hagi”
Centenarul fotbalului câmpinean. Alecu Banu - amintirea unui meci cu marele CCA și cum a ratat Poiana promovarea în primul eșalon

5088 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

154 vizualizari
26 iun. 2022 18:52

Atleții câmpineni Ștefan Gagiu și Eduard Unguroaica vor reprezenta România la FOTE 2022, din Slovacia

În perioada 24-30 iulie 2022, la Banska Bystrica, în Slovacia, are loc ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Din delegația României la atletism fac parte și doi câmpineni, urmare a rezultatelor foarte bune din acest sezon.

223 vizualizari
26 iun. 2022 17:42

Iarina Cojocaru, dublă campioană națională la natație în probele de 100m bras și 200m bras

În perioada 22-26 iunie 2022,  la Târgoviște a avut loc Campionatul Național de Natație pentru Cadeți. Clubul câmpinean Barracuda a participat la categoria sub 12 ani cu Iarina Cjocaru, antrenată chiar de tatăl ei, Gabriel Cojocaru, iar performanțele sale au fost de top.

Alte stiri recente

140 vizualizari
26 iun. 2022 19:45

Beci inundat pe Strada Rahovei și copac doborât pe Strada Cuza, efectele ploii puternice de duminică, de la Câmpina

În condițiile existenței unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, la Câmpina a plouat duminică după-amiază câteva ore bune.

1148 vizualizari
26 iun. 2022 15:32

Incendiu la Provița de Sus. Pompierii intervin cu efective mărite pentru a nu se propaga focul și la alte case

UPDATE - Incendiul a fost lichidat. Pompierii acționează în continuare pentru înlăturarea efectelor negative generate de acesta. Din fericire,nu s-au înregistrat victime, informează purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.
Duminică după-amiază, în jurul orei 15.20, pompierii câmpineni au fost alertați de izbucnirea unui incendiu la Provița de Sus.