Un nou chirurg din București se va alătura echipei medicale SanConfind - dr. Mihai Gornea

Sănătate (Categoria articolului)

Din luna martie 2023, un nou chirug din București va colabora cu Centrul Medical SanConfind. Este vorba despre dr. Mihai Gornea, medic primar chirurg, cu competență în chirurgie minim-invazivă, endoscopie digestivă și ecografie abdominală. "Folosind tehnici moderne, minim-invazive, am încercat întotdeauna să ofer pacienților mei maximul de confort postoperator și o recuperare rapidă”, ne mărturisește domnul doctor, care este dornic să facă și la Poiana Câmpina ceea ce a făcut prin toate spitalele unde a lucrat: o chirurgie eficientă, curată, lipsită de complicații, cu dureri și incizii cât mai mici, care să atragă pacienți și să-i construiască o reputație.

Dr. Mihai Gornea a lucrat în două mari spitale din Capitală: Spitalul ”Sf. Ioan” și Spitalul ”Regina Maria” București – Băneasa. În prezent, este coordonator al Compartimentului Chirurgie din Spitalul Buftea. În următoarele zile, va începe colaborarea cu SanConfind, unde va lucra atât în ambulatoriul de specialitate al spitalului, cât și în secția de chirurgie - spitalizare continuă și de zi. Prețul unei consultații va fi de 200 de lei. Doritorii se pot programa la numărul de call-center: 0244.990. Pentru cei care vor să-l cunoască mai bine pe chirurgul Mihai Gornea, interviul ce urmează le-ar putea fi de folos.

Domnule doctor Mihai Gornea, bine ați venit în echipa medicală SanConfind. Ce ar trebui să știe un pacient despre dvs.? Care sunt principalele etape ale formării dvs. ca medic și ale carierei profesionale?
Mulțumesc pentru interesul acordat și, sper eu, venirea mea să fie un plus pentru Spital și pentru oamenii din zonă. Pe scurt, etapele formării mele ca medic sunt cele clasice: Facultatea de Medicină la UMF Carol Davila București, rezidențiat în Chirurgie generală la Spitalul Sfîntul Ioan din Capitală, ulterior am lucrat în mediul privat - Spital Regina Maria Băneasa, apoi Spital Maria Burghele Buftea unde sunt medic Coordonator al Compartimentului de Chirurgie. Sunt un mare fan al chirurgiei minim-invazive care, pentru mine, reprezintă prima intenție de abord. Defectele parietale reprezintă o altă zonă de maxim interes, optica mea în ceea ce le privește fiind mult schimbată după un stagiu de pregătire în Belgia. Sunt un om simplu, am încercat întotdeauna să ofer pacienților mei încredere, o stare de liniște și echilibru. Răspund întotdeauna la telefon sau mesaje, le ofer oamenilor suportul meu.

Care sunt primele impresii pe care vi le-a lăsat Centrul Medical SanConfind?
Două lucruri m-au impresionat pozitiv: blocul-operator - mi s-a părut ultramodern, foarte bine dotat, cu nimic mai prejos decât cele de la spitalele private din București; oamenii care se ocupă de spital - personalul de la sală, am simțit mândrie și dorința de a dezvolta lucrurile, de a pune în valoarea potențialul locului.

Descrieți-ne, vă rog, în cuvinte mai puțin tehnice, ca să înțeleagă ușor cititorii, care a fost cea mai dificilă operație pe care ați făcut-o și în ce a constat ea.
Anul trecut am avut un caz pe care l-am considerat dificil și atipic - un pacient cu o tumoră de rect inferior și o tumoră voluminoasă de ceco-ascendet. Practic, tumori situate la începutul și capătul colonului. L-am operat laparoscopic, minim-invaziv și am rezolvat în acelasi timp operator ambele probleme. Evoluția postoperatorie a fost impecabilă și pacientul este acum foarte bine.

Probabil că ați avut pacienți în stare foarte gravă, aflați la un pas de moarte. Ce simte chirurgul când salvează un om?
Cu toate că pare ciudat, sângerarea este singura urgență veritabilă a chirurgului. Restul reprezintă urgențe ce pot fi temporizate mai mult sau mai puțin. Sângerările tensionează foarte mult echipa anestezico-chirurgicală, uneori pot precipita lucrurile și, de cele mai multe ori, este nevoie de eforturi susținute pentru a fi oprite. Să spunem că atunci simți efectiv cum acțiunile tale rapide schimbă soarta unui om. În rest, chirurgia este o luptă pe termen lung, cu evoluții postoperatorii uneori imprevizibile, cu decizii care te frământă și care pot salva sau agrava situația unui om, așa că pot spune că paleta de sentimente este extrem de variată, de la deznădejde la extaz. Chirurgii sunt oameni pragmatici, obișnuiți să ia decizii rapide și obligați să trăiască cu consecințele acestora.

Cum credeți că va arăta chirurgia peste 30 de ani? Ultrarobotizată, cu roboți luând locul chirurgilor?
Chirurgia modernă nu poate fi separată de tehnologie. Vorbim de partea de imagistică preoperatorie, de diverse dispozitive folosite intraoperator, de instrumente de electrochirurgie care reduc la minim hemoragiile, de roboți controlați de chirurg și care  permit un grad mai mare al mișcărilor intraoperatorii. Chirurgia viitorului - este clar că lucrurile se vor dezvolta în direcția roboților autonomi cu grad mare de precizie intraoperatorie, a tehnicilor de fluoroscopie și imagistică intraoperatorie ce vor permite lucruri de neimaginat astăzi. Poate că nanotehnologia, chirurgia roboților microscopici, va deveni rutină în viața nepoților noștri. 

Gama de intervenții chirurgicale pe care le va aborda dr. Mihai Gornea:
- cură pe cale laparoscopică și clasică a herniilor inghinale, femurale, ombilicale și a eventrațiilor postoperatorii;
- chirurgia sânului;
- apendicectomii clasice și laparoscopice;
- laparoscopii exploratorii;
- colecistectomii laparoscopice;
- chirurgie colo-rectală clasică și laparoscopică;
- histerectomii, anexectomii, chistectomii ovariene pe cale clasică și laparoscopică;
- cură chirurgicală a varicelor;
- hemoroidectomii - clasice și cu stapler circular, supurații perianale, fisuri anale;
- mica chirurgie - lipoame, chiste sebacee, unghii încarnate, abcese, tratamentul bolii pilonidale. (P)

2007 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

2226 vizualizari
16 feb. 2023 07:04

Un chirurg renumit s-a alăturat echipei de la Spitalul SanConfind - medicul primar Nicu Grigore, doctor în științe medicale

Un renumit chirurg din Ploiești, medicul primar Nicu Grigore, doctor în științe medicale, un nume cunoscut în lumea serviciilor sanitare din capitala județului nostru, a început o colaborare cu spitalul din Poiana Câmpina. O colaborare din care pacienții câmpineni, și nu numai, nu vor avea decât de câștigat.

Alte stiri recente

525 vizualizari
20 mar. 2023 17:56

Proiect Erasmus+ la Școala ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”. Participă elevi din Italia, Spania și Franța

În cadrul proiectului Erasmus+ ”All different, all equal”, Câmpina, prin Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”, este gazda unei noi acțuni de mobilitate, la care participă elevi și cadre didactice de la școlile partenere din Italia, Spania și Franța.

1682 vizualizari
20 mar. 2023 13:50

La Câmpina, o vizită a degenerat într-o bătaie și s-a soldat cu reținerea de către polițiști a... vizitatorului

Sâmbătă, 18 martie, în jurul orei 19.45, polițiștii din Câmpina au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 56 de ani, din municipiu, despre faptul că ea și concubinul acesteia ar fi fost agresați de către un bărbat.