În 2020, fotbalul câmpinean aniversează 100 de ani de la înființarea oficială a primei echipe de fotbal din Câmpina. CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu informații deosebite, astfel că, pentru a marca acest moment important pentru un fotbal câmpinean aflat (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbal. Invitatul acestui episod este Mircea Hagianu, un fost jucător și un tehnician care a parcurs mai bine de jumătate din secolul de fotbal câmpinean.
”M-am născut și am trăit toată viața pe terenul de fotbal”, începe povestea lui Mircea Hagianu, care este în fotbalul câmpinean de peste jumătate de secol. ”Familia mea locuia pe terenul Ileana, tata fiind administratorul bazei. Aici am debutat într-un meci de seniori la 14 ani și jumătate, dar tot aici am avut ocazia să văd caii lui Țopescu în curse peste obstacole sau un meci Poiana - Rapid, în care bucureștenii au venit cu trenul până în spatele arenei. Tot aici erau niște meciuri între echipa IRUE-ului și formația din Brebu, care aproape mereu se lăsau cu niște bătăile naibii, de se alergeau până la muntele de pirită (n.n. - care se afla undeva pe Strada Fabricii de astăzi). La teren erau o mulțime de dotări, inclusiv echipamente, de la crose și pucuri pentru hochei la puști pentru tir, semicursiere și multe altele. Păcat că în 1974, în urma unei vizite a lui Ceaușescu, terenul a fost ras de pe fața pământului, pentru a se extinde uzina”, își amintește cu nostalgie Mircea Hagianu.
Urmărind interviul cu nea Mircea, veți avea posibilitatea să aflați lucruri mai puțin știute iubitorilor fotbalului câmpinean - cum a ratat un transfer la Dinamo București, de ce nu s-a acomodat la ASA Tg. Mureș, de ce ”l-a tras ața” să revină mereu la Câmpina, dar și care sunt cele mai frumoase amintiri din cariera de jucător, cine i-a fost cel mai bun prieten, precum și care este antrenorul care l-a inspirat să devină la rândul său tehnician.
Hagianu a antrenat în cariera sa mai multe echipe, dar cel mai bine se simte la echipe de copii și juniori și vorbește cu înflăcărare ori de câte ori vine vorba de elevii săi, mai ales că discuția noastră a avut loc chiar în sediul actual al clubului înființat de el în urma cu aproape 14 ani, HM Junior Câmpina. Actualul sediu al clubului se află într-uin spațiu improvizat, în incinta Căminului Petrol, iar pe pereți se află la loc de cinste fotografii cu echipele pe la care a antrenat, la loc de cinste fiind și o diplomă de la FRF - ”este singura pe care am primit-o de la FRF sau AJF în toții anii de când mă aflu în fotbal”, spune cu o ușoară amărăciunea în glas interlocutorul nostru. Urmărind interviul veți avea ocazia să aflați care au fost cei mai talentați jucători pe care i-a avut, cum a ajuns de la echipa de fete a Câmpinei la echipa Națională a României și apoi să antreneze în Republica Moldova, respectul de care s-a bucurat de fiecare dată atunci când a reprezentat fotbalul românesc. Mircea Hagianu a povestit lucruri inedite din cariera sa de antrenor, pe care le veți putea afla doar urmărind integral interviul.
Citiți și Centenarul fotbalului câmpinean. Cu fostul arbitru Nelu Vasiloiu despre meciuri, jucători, conducători, arbitraj și fotbal
Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Nicolae Achim, despre cei 50 de ani petrecuți la FC Poiana Câmpina, unde a fost și căpitan, și magazioner, și delegat al echipei
În Câmpina se derulează un proiect foarte interesant - ”Calificat pnetru viitor”, care propune inclusiv stagii de practică pentru elevi la mai mulți agenți economici din municipiu și nu numai, parteneri în cadrul acestui proiect.
La Câmpina se desfășoară în acest week-end a treia ediție a Festivalului de Artă pentru Tineret. A fost pentru noi prilejul unui scurt dialog cu Teodora Akinola, vicepreședinte al Asociației GEYC, principalul organizator al festivalului.
În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Este un format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și la... subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și din viața lor particulară.
De câteva luni bune, comuna Brebu a devenit epicentrul unui scandal între primarul Adrian Ungureanu, pe de o parte, și viceprimarul Cătălin Ilioiu și noua majoritate din Consiliul Local, pe de altă parte.