Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Mircea Hagianu de la debutul pe terenul ”Ileana” până la Naționala feminină a României

Interviuri (Categoria articolului)

În 2020, fotbalul câmpinean aniversează 100 de ani de la înființarea oficială a primei echipe de fotbal din Câmpina. CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu informații deosebite, astfel că, pentru a marca acest moment important pentru un fotbal câmpinean aflat (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbal. Invitatul acestui episod este Mircea Hagianu, un fost jucător și un tehnician care a parcurs mai bine de jumătate din secolul de fotbal câmpinean.

”M-am născut și am trăit toată viața pe terenul de fotbal”, începe povestea lui Mircea Hagianu, care este în fotbalul câmpinean de peste jumătate de secol. ”Familia mea locuia pe terenul Ileana, tata fiind administratorul bazei. Aici am debutat într-un meci de seniori la 14 ani și jumătate, dar tot aici am avut ocazia să văd caii lui Țopescu în curse peste obstacole sau un meci Poiana - Rapid, în care bucureștenii au venit cu trenul până în spatele arenei. Tot aici erau niște meciuri între echipa IRUE-ului și formația din Brebu, care aproape mereu se lăsau cu niște bătăile naibii, de se alergeau până la muntele de pirită (n.n. - care se afla undeva pe Strada Fabricii de astăzi). La teren erau o mulțime de dotări, inclusiv echipamente, de la crose și pucuri pentru hochei la puști pentru tir, semicursiere și multe altele. Păcat că în 1974, în urma unei vizite a lui Ceaușescu, terenul a fost ras de pe fața pământului, pentru a se extinde uzina”, își amintește cu nostalgie Mircea Hagianu.
Urmărind interviul cu nea Mircea, veți avea posibilitatea să aflați lucruri mai puțin știute iubitorilor fotbalului câmpinean - cum a ratat un transfer la Dinamo București, de ce nu s-a acomodat la ASA Tg. Mureș, de ce ”l-a tras ața” să revină mereu la Câmpina, dar și care sunt cele mai frumoase amintiri din cariera de jucător, cine i-a fost cel mai bun prieten, precum și care este antrenorul care l-a inspirat să devină la rândul său tehnician. 
Hagianu a antrenat în cariera sa mai multe echipe, dar cel mai bine se simte la echipe de copii și juniori și vorbește cu înflăcărare ori de câte ori vine vorba de elevii săi, mai ales că discuția noastră a avut loc chiar în sediul actual al clubului înființat de el în urma cu aproape 14 ani, HM Junior Câmpina. Actualul sediu al clubului se află într-uin spațiu improvizat, în incinta Căminului Petrol, iar pe pereți se află la loc de cinste fotografii cu echipele pe la care a antrenat, la loc de cinste fiind și o diplomă de la FRF - ”este singura pe care am primit-o de la FRF sau AJF în toții anii de când mă aflu în fotbal”, spune cu o ușoară amărăciunea în glas interlocutorul nostru. Urmărind interviul veți avea ocazia să aflați care au fost cei mai talentați jucători pe care i-a avut, cum a ajuns de la echipa de fete a Câmpinei la echipa Națională a României și apoi să antreneze în Republica Moldova, respectul de care s-a bucurat de fiecare dată atunci când a reprezentat fotbalul românesc. Mircea Hagianu a povestit lucruri inedite din cariera sa de antrenor, pe care le veți putea afla doar urmărind integral interviul.

Citiți și Centenarul fotbalului câmpinean. Cu fostul arbitru Nelu Vasiloiu despre meciuri, jucători, conducători, arbitraj și fotbal
Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Nicolae Achim, despre cei 50 de ani petrecuți la FC Poiana Câmpina, unde a fost și căpitan, și magazioner, și delegat al echipei

8548 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Robert Barboi 09.08.2020 21:16 Nea Mircea un om extraordinar.Am jucat la dansul,bun pedagog din pacate ignorat de mai marii orasului.Pacat.

Interviuri

1828 vizualizari
13 mar. 2024 21:35

Daniel Ioniță, președinte executiv Partidul România în Acțiune: ”Am un gust amar la finalul acestui mandat”

”Am un gust amar la finalul acestui mandat, atât din punct de vedere al activității Consiliului Local Câmpina, cât și al primarului”, a spus Daniel Ioniță, președintele executiv al Partidului România în Acțiune, în cadrul emisiunii cu care am continuat seria întâlnirilor cu liderii principalelor partide politice din Câmpina.

1640 vizualizari
08 mar. 2024 07:01

Liviu Briciu, președinte POL și consilier local: ”Cel mai important în acest mandat a fost că s-a reușit trecerea la o conducere deschisă spre investiții”

2 comentarii

CâmpinaTV.ro a continuat seria interviurilor cu lideri politici locali și aleși locali cu Liviu Briciu, președinte al Partidului Oamenilor Liberi Câmpina și consilier local. Discuția a fost extrem de interesantă, iar interlocutorul nostru nu s-a ferit în multe momente să puncteze exact ”durerile” sale ca ales local, dar care sunt și durerile oamenilor.

Alte stiri recente

307 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

950 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.