CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Centenarul fotbalului câmpinean. Cu fostul arbitru Nelu Vasiloiu despre meciuri, jucători, conducători, arbitraj și fotbal

- Interviuri -

Centenarul fotbalului câmpinean. Cu fostul arbitru Nelu Vasiloiu despre meciuri, jucători, conducători, arbitraj și fotbal

În 2020, fotbalul câmpinean aniversează 100 de ani de la înființarea oficială a primei echipe de fotbal din Câmpina. CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu informații deosebite, astfel că, pentru a marca acest moment important pentru un fotbal câmpinean aflat (aproape) în moarte clinică, am decis să realizăm o serie de interviuri cu oameni care au însemnat ceva pentru fotbal. Invitatul acestui episod este fostul arbitru Nelu Vasiloiu, unul dintre cei mai titrați cavaleri ai fluierului din Câmpina din acest veac de fotbal. A arbitrat până la nivelul primei divizii, iar amintirile și poveștile sale despre meciuri, jucători, conducători, arbitraj și fotbal sunt savuroase.

Nelu Vasiloiu a fost un nume important în arbitrajul câmpinean, un nume cunoscut, apreciat și respectat. Orice discuție ajunge invariabil la arbitraj, pe care se vede că l-a iubit și practicat cu pasiune. ”Am început arbitrajul în 1968 și dacă vă spun baremurile de atunci... 7,50 lei, 12 lei... 25 de lei era doar la campionatul județean. Ori pentru a accepta să sacrifici timp din viața ta pentru asemenea sume este nevoie de multă, foarte multă pasiune. Dar satisfacția pe care o aveai când te simțeai respectat făcea să merite orice efort, orice sacrificiu”, povestește Nelu Vasiloiu începuturile sale în arbitraj.
În anul 1972 a promovat în Divizia C, în anul 1974 în Divizia B, unde a arbitrat până în anul 1983, iar din 1979 și până la finalul carierei a arbitrat de mai multe ori la linie în prima divizie. În peste un deceniu de arbitraj la nivel republican s-au strâns foarte multe amintiri, dar parcă cea mai dragă - atunci când vine vorba de meciurile arbitrate - este cea de la un meci disputat la Focșani. ”CSM Borzești juca la Focșani că avea terenul suspendat, era la retrogradare și întâlnea echipa din Suceava, care era la promovare. A fost un meci cu de toate... cu clinciuri, cu goluri, foarte frumos. La un moment dat, l-am eliminat pe portarul formației din Suceava pentru că, după ce a prins mingea, i-a dat o palmă atacantului. Nu vezi o așa fază prea des pe teren. L-am eliminat și am dat penalty. În final, CSM Borzești a bătut cu 5-1. Șeful Miliției din Focșani mi-a spus la finalul jocului că ar vrea să arbitrez și echipa lor. La Borzești, antrenor era Ioan Sdrobiș, care se afla la începuturile carierei sale. După niște ani, am citit cu satisfacție într-o carte a lui că printre arbitrii de care își aduce aminte cu plăcere că l-au arbitrat s-au numărat Rainea, Vasiloiu... A fost o mare bucurie pentru mine”, rememorează fostul arbitru Nelu Vasiloiu.
Lista poveștilor, pățaniilor de la meciurile conduse în acest deceniu este mult mai lungă. Urmărind interviul integral veți putea să mai aflați cum a pierdut promovarea în Divizia A, care i-au fost cei mai buni prieteni din arbitraj, relația specială pe care a avut-o cu marele Ioan Igna, ce a făcut după retragerea din activitate, alte întâmplări legate de promovarea unor arbitri în perioada în care a condus subcomisia de arbitri Câmpina, dar și cum vede fotbalul și arbitrajul actual, ce crede despre influența politicului - ieri și astăzi - în fotbal, în arbitraj, despre folosirea tehnologiei video în arbitraj. 
Un fragment cu povești inedite și interesante din veacul de fotbal câmpinean, pe care le veți putea afla urmărind interviul cu Nelu Vasiloiu.

Citește și Centenarul fotbalului câmpinean. Alecu Banu: ”A venit după mine Ilie Oană, m-a chemat primul-secretar, dar nu m-am dus la Petrolul. Regret toată viața”
Centenarul fotbalului câmpinean. Cu Mara Ciobotaru, despre porecla ”Maradona” și întreaga sa carieră de la jucător la conducător


21 Jul 2020 07:47 6551 vizualizari



Comentarii






455 vizualizari 26 Apr 2024 20:08 Cosmin Raț (POL): ”Sunt foarte multe lucruri care ar trebui schimbate...”

Cosmin Raț (POL): ”Sunt foarte multe lucruri care ar trebui schimbate...”

Cosmin Raț este candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile din 9 iunie. Cu puțin timp înaintea intrării în campania electorală, Cosmin Raț - actualmente consilier local - a acceptat un dialog, cu întrebări punctuale legate de subiecte fierbinți pentru publicul câmpinean.

citeste mai mult
2185 vizualizari 12 Apr 2024 07:29 ”Alternativa” Cosmin Raț: ”Dacă totul este legal și corect, de ce să nu facă și administrația microhidrocentrale pe rețeaua de apă?!”

”Alternativa” Cosmin Raț: ”Dacă totul este legal și corect, de ce să nu facă și administrația microhidrocentrale pe rețeaua de apă?!”

Cosmin Raț, consilier local și candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale din 9 iunie 2024, a fost invitatul unei emisiuni CâmpinaTV.ro.

citeste mai mult
2314 vizualizari 05 Apr 2024 21:44 Aron Sabo, consilier local PMP: ”Sincer, în patru ani, nu sunt mulțumit cu ce s-a realizat în Câmpina”

Aron Sabo, consilier local PMP: ”Sincer, în patru ani, nu sunt mulțumit cu ce s-a realizat în Câmpina”

Consilierul local PMP, Aron Sabo, a fost invitatul nostru în cadrul unei emisiuni, în care am discutat despre actualitatea administrativă a Câmpinei, dar și cu o privire asupra întregului mandat, așa cum s-a văzut și s-a trăit din punctul de vedere al invitatului nostru.

citeste mai mult
2019 vizualizari 13 Mar 2024 21:35 Daniel Ioniță, președinte executiv Partidul România în Acțiune: ”Am un gust amar la finalul acestui mandat”

Daniel Ioniță, președinte executiv Partidul România în Acțiune: ”Am un gust amar la finalul acestui mandat”

”Am un gust amar la finalul acestui mandat, atât din punct de vedere al activității Consiliului Local Câmpina, cât și al primarului”, a spus Daniel Ioniță, președintele executiv al Partidului România în Acțiune, în cadrul emisiunii cu care am continuat seria întâlnirilor cu liderii principalelor partide politice din Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV