Deschiderea oficială a primei ediții a Festivalului de Arte de la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Luna iulie vine la Câmpina cu un eveniment cultural de excepție - Festivalul de Arte, aflat la prima ediție. Este o manifestare cu un caracter unic, în cadrul căreia vor fi organizate cursuri de măiestrie în muzică, arte plastice, teatru și creație literară, cursurile fiind dublate de spectacole în care profesorii vin să prezinte publicului nivelul la care ar putea ajunge învățăceii de astăzi. Miercuri, 3 iulie, în sala de spectacole a Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina a avut loc deschiderea oficială a festivalului.

La eveniment au participat reprezentanți ai tuturor partenerilor din cadrul acestui proiect deosebit, manageriat de Anca Poștea, fiecare având cuvinte de încurajare și de speranță în reușita acestui festival: consilierii locali Florin Frățilă și Adrian Dochia, consilierul personal al primarului Câmpinei - Ioana Bumbăcea, directorul Casei de Cultură - Alexandra Ioniță, președintele Societății Filarmonice Câmpina - Marian Dulă, directorul Clubului Copiilor - Dumitra Poenaru și Laurențiu Costin Dumitru, din partea Bisericii Catolice "Sf. Anton de Padova". După momentul partenerilor, a urmat cel al profesorilor care vor susține cursurile din cadrul festivalului, adresându-se publicului muzicologul Mihai Cosma și actorul Mihai Bisericanu. (video)
Pe parcursul întregii festivității de deschidere, amfitrioni au fost Anca Poștea - principalul organizator și Horia Sabin Drăgoi - directorul festivalului, ei prezentând obiectivele acestui proiect complex, programul, precum și alte detalii importante legate de eveniment. Festivitate de deschidere s-a încheiat cu un moment artistic susținut de soprana Alexandra Ariadna Mihai (profesor de canto modern și musical), acompaniată la pian de Eliza Puchianu. (video)
La această primă ediție a Festivalului de Arte s-au înscris peste 30 de cursanți, cu vârste cuprinse între 11 și 60 de ani, iar organizatorii vor acorda și cinci burse pentru "elevii" cu cel mai mare potențial.

Citiți și: Festivalul de Arte de la Câmpina, un adevărat "laborator" artistic pentru iubitorii muzicii, teatrului, artelor plastice și creației literare
Programul celor zece spectacole (gratuite) din cadrul la Festivalului de Arte de la Câmpina

6024 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marin Cezar 05.07.2019 11:03 Am citit ca acest festival se desfasoara la Campina si Brebu. As vrea sa stiu ce evenimente se desfasoara la Brebu. Multumesc.

Eveniment

1242 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2068 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

491 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

412 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.