Luna iulie vine la Câmpina cu un eveniment cultural de excepție - Festivalul de Arte, aflat la prima ediție. Este o manifestare cu un caracter unic, în cadrul căreia vor fi organizate cursuri de măiestrie în muzică, arte plastice, teatru și creație literară, cursurile fiind dublate de spectacole în care profesorii vin să prezinte publicului nivelul la care ar putea ajunge învățăceii de astăzi. Miercuri, 3 iulie, în sala de spectacole a Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina a avut loc deschiderea oficială a festivalului.
La eveniment au participat reprezentanți ai tuturor partenerilor din cadrul acestui proiect deosebit, manageriat de Anca Poștea, fiecare având cuvinte de încurajare și de speranță în reușita acestui festival: consilierii locali Florin Frățilă și Adrian Dochia, consilierul personal al primarului Câmpinei - Ioana Bumbăcea, directorul Casei de Cultură - Alexandra Ioniță, președintele Societății Filarmonice Câmpina - Marian Dulă, directorul Clubului Copiilor - Dumitra Poenaru și Laurențiu Costin Dumitru, din partea Bisericii Catolice "Sf. Anton de Padova". După momentul partenerilor, a urmat cel al profesorilor care vor susține cursurile din cadrul festivalului, adresându-se publicului muzicologul Mihai Cosma și actorul Mihai Bisericanu. (video)
Pe parcursul întregii festivității de deschidere, amfitrioni au fost Anca Poștea - principalul organizator și Horia Sabin Drăgoi - directorul festivalului, ei prezentând obiectivele acestui proiect complex, programul, precum și alte detalii importante legate de eveniment. Festivitate de deschidere s-a încheiat cu un moment artistic susținut de soprana Alexandra Ariadna Mihai (profesor de canto modern și musical), acompaniată la pian de Eliza Puchianu. (video)
La această primă ediție a Festivalului de Arte s-au înscris peste 30 de cursanți, cu vârste cuprinse între 11 și 60 de ani, iar organizatorii vor acorda și cinci burse pentru "elevii" cu cel mai mare potențial.
Citiți și: Festivalul de Arte de la Câmpina, un adevărat "laborator" artistic pentru iubitorii muzicii, teatrului, artelor plastice și creației literare
Programul celor zece spectacole (gratuite) din cadrul la Festivalului de Arte de la Câmpina
În toamna anului trecut, Asociația Câmpina Curată și societatea Ecogen Power lansau un concurs de idei pentru proiectul de arhitectură și amenajare al viitorului complex urban "Steaua Română". Concursul era destinat studenților din anul V de la Facultatea de Arhitectură a Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" București. Vineri, 24 Ianuarie 2025, a avut loc Gala de premiere a proiectelor câștigătoare.
Un cadru natural ideal în Parcul Soceram de pe platoul Muscel din Câmpina, un soare excesiv de generos pentru o zi de ianuarie, multe baloane și foarte mulți oameni, cam acesta a fost ”decorul” în care am asistat la cea mai impresionantă ”Hora Unirii” dansată vreodată la Câmpina.
Administrația locală a organizat manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor în locația tradițională - Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei.
Eveniment special la Colegiul Militar Național ”Dimitrie Cantemir” Breaza în cursul zilei de miercuri, 22 ianuarie.