Primarul Horia Tiseanu explică modul în care pot fi ajutați pensionarii din Câmpina, care au nevoie de sprijin în această perioadă

Actualitate (Categoria articolului)

Primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, ne-a acordat un scurt interviu în care a vorbit despre reacția câmpinenilor, inclusiv a agenților economici, la măsurile luate pe plan local și pe plan național pentru limitarea răspândirii coronavirusului, dar a răspuns și la propunerile câmpinenilor făcute la dezbaterea lansată de noi, CâmpinaTV.ro. Precizăm că primarul Horia Tiseanu este și președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență, comitet în cadrul căruia se iau deciziile pe plan local în situații de urgență.

”Poate la început a fost o reacție de neîncredere a oamenilor, astfel că duminică, spre exemplu, am văzut vreo 30 de familii care erau la Fântâna cu Cireși. De asemenea, elevii poate că nu au înțeles bine că, dacă s-a decis suspendarea cursurilor, înseamnă că trebuie să rămână acasă, iar unele persoane mai în vârstă mai stăteau de vorbă, zilele trecute, în fața complexului comercial Carrefour, din centrul municipiului. Dar câmpinenii sunt persoane inteligente și cred că și-au dat seama destul de repede ce trebuie să facă pentru binele lor și al familiei. Sigur, mai sunt și excese, mai sunt și oameni care nu vor să respecte regulile, dar în cea mai mare parte câmpinenii au reacționat exemplar și le mulțumesc pentru asta. În privința agenților economici, au fost unii care au înțeles mai târziu să închidă terasele, dar până la urmă s-au conformat toți și nu am avut probleme”, ne-a declarat primarul Horia Tiseanu. (video)

În privința problemelor ridicate de cetățeni, una dintre acestea a fost cea a identificării persoanelor care au peste 65 de ani și, la modul concret, cum trebuie să se procedeze în cazul în care aceste persoane au nevoie de ajutor. ”În acest moment, se lucrează la o situație privind numărul exact al persoanelor peste 65 de ani și mă refer în special la cei singuri, care au nevoie de ajutor. Pentru această categorie am implicat angajații Direcției de Asistență Socială și asistentele de la cabinetele școlare. Concret, persoana în cauză sau altcineva trebuie să anunțe Poliția Locală, apoi persoanele care au solicitat sprijin vor fi căutate de reprezentanții Direcției de Asistența Socială, care a stabilit deja un coș alimentar pentru o săptămână, la care se adaugă obiecte personale de strictă necesitate - hârtie igienică, săpun etc. Deci, dacă știm că o persoană are nevoie de aceste produse, asistenții sociali vor merge către un complex comercial, cu toate cele șapte complexe comerciale din Câmpina noi încheind contracte în acest sens, asistenții sociali vor da comanda și apoi se vor duce să ridice produsele respective și le vor duce la persoana care are nevoie de ele”, a precizat primarul Horia Tiseanu. (video)
Referitor la situația angajaților din Primăria Câmpina, un subiect la care au tot făcut referire, în ultima vreme, mai mulți cititori, primarul a afirmat că deocamdată nu se pune problema trimiterii lor în șomaj tehnic: ”Am apelat la angajați să ia concediu de odihnă prin rotație. Apoi, vom vedea dacă mai este nevoie de fiecare la serviciu și ne gândim și la alte idei. Deocamdată, Primăria are activitate, dar este adevărat că este diminuată față de cea curentă. Dacă va fi nevoie vom apela și la șomaj tehnic, dar deocamdată oamenii își iau concediu de odihnă prin rotație.”

Citiți și: Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, face apel la solidaritate, pentru depășirea crizei generată de coronovirus

4509 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dyonisos 25.03.2020 09:20 Oare știe domnul primar sau subordonații săi că nu este legal să impui concediu de odihnă salariaților, acesta putând fi luat exclusiv la solicitarea acestora?
  • Ioana 25.03.2020 23:17 Primarul trebuia sa aiba grija sa nu lase un municipiu intreg fara un spital!! Poate nu toti bolnavii de altceva in afara de covid pot merge in alte orase. Plus de asta, circulatia este restransa. Cu ei ce facem? Ii lasam sa moara ca sa fie solidari cu cei ce capata covid??

Actualitate

1783 vizualizari
30 mai 2020 13:32

Cu mască și fără mască. Orban și miniștrii săi, la o "petrecere de birou" în sediul Guvernului

UPDATE - Premierul Ludovic Orban a achitat două amenzi în valoare totală de 3.000 lei pentru fumat și pentru nepurtarea măștii de protecție în spații închise, se menționează într-un comunicat de presă al Guvernului. Premierul a achitat amenda prin intermediul platformei www.ghiseul.ro.

De mai puțin de 24 de ore se ”rostogolește” în spațiul virtual o fotografie ”scăpată” din biroul premierului Ludovic Orban. Imaginea a fost recunoscută de premier ca fiind de luni, 25 mai, de la ziua sa de naștere, atunci când la sfârșitul programului a fost vizitat de câțiva colegi din Guvern, care i-au urat ”La mulți ani”, iar Orban i-a ”cinstit” cu o gustare și o băutură alcoolică. În imagine apar premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul de Externe - Bogdan Aurescu, ministrul Economiei - Virgil Popescu și ministrul Transporturilor - Lucian Bode.

4840 vizualizari
30 mai 2020 11:15

Accident pe DN1, la Bănești. Un bărbat care schimba un cauciuc a fost lovit de un autoturism

UPDATE - Traficul a revenit la normal, în jurul orei 12.15.
Sâmbătă, în jurul orei 11.00, pe DN1, pe raza comunei Bănești, a avut loc un accident de circulație mai puțin obișnuit. Un autoturism era tras pe partea dreaptă a sensului de mers Ploiești - Câmpina, iar un bărbat schimba un cauciuc al mașinii, după ce avusese pană.

Alte stiri recente

2155 vizualizari
30 mai 2020 10:06

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 30 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1996 vizualizari
29 mai 2020 10:20

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.