Primarul Horia Tiseanu explică modul în care pot fi ajutați pensionarii din Câmpina, care au nevoie de sprijin în această perioadă

Actualitate (Categoria articolului)

Primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, ne-a acordat un scurt interviu în care a vorbit despre reacția câmpinenilor, inclusiv a agenților economici, la măsurile luate pe plan local și pe plan național pentru limitarea răspândirii coronavirusului, dar a răspuns și la propunerile câmpinenilor făcute la dezbaterea lansată de noi, CâmpinaTV.ro. Precizăm că primarul Horia Tiseanu este și președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență, comitet în cadrul căruia se iau deciziile pe plan local în situații de urgență.

”Poate la început a fost o reacție de neîncredere a oamenilor, astfel că duminică, spre exemplu, am văzut vreo 30 de familii care erau la Fântâna cu Cireși. De asemenea, elevii poate că nu au înțeles bine că, dacă s-a decis suspendarea cursurilor, înseamnă că trebuie să rămână acasă, iar unele persoane mai în vârstă mai stăteau de vorbă, zilele trecute, în fața complexului comercial Carrefour, din centrul municipiului. Dar câmpinenii sunt persoane inteligente și cred că și-au dat seama destul de repede ce trebuie să facă pentru binele lor și al familiei. Sigur, mai sunt și excese, mai sunt și oameni care nu vor să respecte regulile, dar în cea mai mare parte câmpinenii au reacționat exemplar și le mulțumesc pentru asta. În privința agenților economici, au fost unii care au înțeles mai târziu să închidă terasele, dar până la urmă s-au conformat toți și nu am avut probleme”, ne-a declarat primarul Horia Tiseanu. (video)

În privința problemelor ridicate de cetățeni, una dintre acestea a fost cea a identificării persoanelor care au peste 65 de ani și, la modul concret, cum trebuie să se procedeze în cazul în care aceste persoane au nevoie de ajutor. ”În acest moment, se lucrează la o situație privind numărul exact al persoanelor peste 65 de ani și mă refer în special la cei singuri, care au nevoie de ajutor. Pentru această categorie am implicat angajații Direcției de Asistență Socială și asistentele de la cabinetele școlare. Concret, persoana în cauză sau altcineva trebuie să anunțe Poliția Locală, apoi persoanele care au solicitat sprijin vor fi căutate de reprezentanții Direcției de Asistența Socială, care a stabilit deja un coș alimentar pentru o săptămână, la care se adaugă obiecte personale de strictă necesitate - hârtie igienică, săpun etc. Deci, dacă știm că o persoană are nevoie de aceste produse, asistenții sociali vor merge către un complex comercial, cu toate cele șapte complexe comerciale din Câmpina noi încheind contracte în acest sens, asistenții sociali vor da comanda și apoi se vor duce să ridice produsele respective și le vor duce la persoana care are nevoie de ele”, a precizat primarul Horia Tiseanu. (video)
Referitor la situația angajaților din Primăria Câmpina, un subiect la care au tot făcut referire, în ultima vreme, mai mulți cititori, primarul a afirmat că deocamdată nu se pune problema trimiterii lor în șomaj tehnic: ”Am apelat la angajați să ia concediu de odihnă prin rotație. Apoi, vom vedea dacă mai este nevoie de fiecare la serviciu și ne gândim și la alte idei. Deocamdată, Primăria are activitate, dar este adevărat că este diminuată față de cea curentă. Dacă va fi nevoie vom apela și la șomaj tehnic, dar deocamdată oamenii își iau concediu de odihnă prin rotație.”

Citiți și: Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, face apel la solidaritate, pentru depășirea crizei generată de coronovirus

3969 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dyonisos 25.03.2020 09:20 Oare știe domnul primar sau subordonații săi că nu este legal să impui concediu de odihnă salariaților, acesta putând fi luat exclusiv la solicitarea acestora?
  • p.f 25.03.2020 17:22 Hai sa fim pozitivi.Isi strica manechiura cei din primarie cu munca pe camp,e mai frumos cu mapa decat cu sapa.Si inca o latura interesanta,trebuie sa creasca natalitatea,stai acasa faci ceva util...copii si te uiti la politica si la filme deocheate,sa zicem mersi ca ne mai lasa Garcea sa ne plimbam cateii prin parc,pana acum nu vedeam pe Garcea,acum e la datorie...lege si dezordine.
  • Ioana 25.03.2020 23:17 Primarul trebuia sa aiba grija sa nu lase un municipiu intreg fara un spital!! Poate nu toti bolnavii de altceva in afara de covid pot merge in alte orase. Plus de asta, circulatia este restransa. Cu ei ce facem? Ii lasam sa moara ca sa fie solidari cu cei ce capata covid??

Actualitate

770 vizualizari
29 mar. 2020 22:30

Cele patru ordine emise de Raed Arafat pentru sistemul medical în perioada stării de urgență

Ministrul secretar de stat Raed Arafat a prezentat situația existentă duminică seara, în România, în privința pandemiei de coronavirus: 1,815 cazuri confirmate de infectare, 206 persoane vindecate, 43 decese, 770 persoane internate, dintre care 52 la Terapie Intensivă. De asemenea Raed Arafat a anunțat că a emis patru ordine ale comandantului acțiunii privind unele reguli pentru personalul medical și privind înființarea unui nou spital militar de campanie la Constanța.

1067 vizualizari
29 mar. 2020 21:46

Principalele prevederi Ordonanței Militare nr.4: plafonarea prețurilor la utilități, sarcini noi pentru administrațiile locale, amenzi mai mari pentru nerespectarea măsurilor stabilite

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat duminică seară prevederile Ordonanței Militare nr.4/2020, emisă chiar astăzi și care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial. Vă prezentăm în continuare principalele prevederi ale noului act normativ, cu precădere cele care interesează direct populația.

Alte stiri recente

721 vizualizari
29 mar. 2020 21:21

Societatea de brokeraj în asigurări ADECAR Câmpina anunță că își va desfășura activitatea exclusiv online

Începând de luni, 30 martie 2020, pentru a proteja clienții, dar și personalul firmei de riscul contaminării cu virusul COVID-19, activitatea societății de brokeraj în asigurări ADECAR Câmpina se va desfășura exclusiv online, până la 15 aprilie 2020. Deci nu vor mai avea loc întâlniri cu clienții la sediul din Bulevardul Carol I, nr. 27.

1355 vizualizari
29 mar. 2020 13:05

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 martie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.