Tabăra de pictură "Câmpina și Marea Unire" are loc în această perioadă în cel de-al doilea municipiu al județului. Este o manifestare organizată de administrația locală și la care participă 13 artiști plastici - 11 din țară și doi de la Cimișlia (Republica Moldova). Pictorii au mers prin oraș, au văzut oameni și locuri, apoi s-au așezat în fața șevaletului. Din păcate, spre deosebire de anii precedenți, vremea nu le-a prea permis să picteze în aer liber, motiv pentru care foaierul de la etajul Casei Tineretului a fost transformat în atelier de creație. Miercuri, artiștii plastici au fost vizitați de copiii care au participat la proiectul "Câmpina în culori".
Proiectul "Câmpina în culori" este cel prin care un grup de copii talentați, coordonați de consilierul local Gabriel Dima, pictează diferite zone cenușii din localitate. Și în mod cert vă amintiți cât de frumos au pictat zidul de sprijin de pe Strada Podului, din zona Bulevardului Culturii. Acești copii i-au vizitat ieri pe pictorii care participă la Tabăra de creație "Câmpina și Marea Unire", pentru a sta de vorbă cu ei și pentru a vedea care este atmosfera într-un atelier de lucru.
Tabăra de creație "Câmpina și Marea Unire" reunește artiști plastici din București și diferite județe ale țării, Prahova fiind reprezentată de Mihai Boroiu (pictor și sculptor), cel pe care îl vedem adesea, în diferite locuri din Câmpina, în fața șevaletului, sau expunându-și lucrările în cadrul unor evenimente culturale desfășurate în municipiu. Sâmbătă, 21 iulie, la Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu", Tabăra de pictură se va încheia cu vernisajul expoziției "Câmpina și Marea Unire", iar la final, fiecare artist va dona municipalității câmpinene două dintre lucrările sale.
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.
24 Iunie este Ziua Universală a Iei Românești, în zi de mare sărbătoare creștină - Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, cunoscută în popor ca Sânzienele sau Drăgaica. Momentul a fost marcat și la Câmpina în cadrul unui mic spectacol care a avut loc marți, 24 iunie, la ceas de seară, pe scena Casei de Cultură ”Geo Bogza”.