CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Societatea Soceram este noul proprietar al fostei rafinării "Steaua Română"

- Actualitate -

Societatea Soceram este noul proprietar al fostei rafinării

Societatea Soceram este noul proprietar al terenurilor, construcțiilor și altor active care au aparținut Rafinăriei "Steaua Română" Câmpina. Practic, TDR Energy București, firma care a cumpărat rafinăria la sfârșitul anului 2020, a vândut-o acum societății Soceram, valoarea tranzacției fiind de aproximativ 5 milioane euro.

Soceram a cumpărat terenul de 17 hectare de pe Calea Doftanei, construcțiile de pe acesta, stația chimică, stația nouă de apă și stația veche de apă, canalul de aducțiune și diverse instalații. Intențiile noului proprietar vizează construirea unui parc, a unui muzeu al industriei câmpinene, precum și a unor clădiri comerciale sustenabile din punct de vedere energetic. Parcul va include și un loc de joacă pentru copii. Soceram dorește să colaboreze cu cetățenii municipiului în ceea ce privește dezvoltare proiectului. Prima problemă pe care trebuie să o rezolve noul proprietar este depoluarea terenului fostei rafinării. Costurile de depoluare și reconversie vor fi considerabile, dar Soceram își va asuma aceste costuri.
Soceram Câmpina este unul dintre cei mai importanți producători de BCA din țară. Recent, compania a finalizat construcția fabricii din localitatea Cordun, județul Neamț, după o investiție de peste 20 milioane de euro. Compania deține două fabrici de BCA, o fabrică de producere mortare și o fabrică de cărămidă, cu acoperire națională și cu posibilitate de export.

Vă reamintim că, la finalul anului trecut, TDR Energy București a achiziționat activele Rafinăriei "Steaua Română" (intrată în faliment și dizolvată ulterior) cu prețul de 
3.388.439 lei fără TVA, cumpărătorul preluând și creanțele rafinăriei, altele decât cele de mediu, în valoare de 15.517.799 lei. Imediat după achiziție, TDR a vândut (cu 3 euro) cele 16 batale de gudroane acide ale rafinăriei firmei Mouse Design Construct SRL. Aceasta le-a preluat, cu tot cu obligațiile de mediu. Anul acesta, TDR Energy a vândut stadionul Rafinăriei unui dezvoltator imobiliar din București - Entire Real Estate Solutions SRL.

Citiți și: Stadionul Rafinăriei din Câmpina a fost vândut unui dezvoltator imobiliar din București
Rafinăria Câmpina a făcut istorie, a devenit istorie. Toate bunurile au fost vândute, iar instanța a dispus falimentul și dizolvarea societății
Batalele rafinăriei din Câmpina, vândute cu 3 euro unei firme de construcții din Breaza


01 Nov 2021 18:53 6124 vizualizari



Comentarii






  • 02.11.2021 22:22 Andreea Foarte bine !!! Sperăm să facă din aceasta zona măcar jumătate din ceea ce a făcut din dealul Muscel ! Suntem convinși de acest lucru ! Probabil era ultima șansa pentru Campina să recâștige centrul orașului și așa imbatranit și dornic de schimbări !!! O parte mică din istoria rafinăriei consider ca ar trebui păstrată pt ca tot orașul asta este clădit in jurul ei ! Campina vă susține și vă dorește mult succes pentru a duce la îndeplinire acest proiect !!!
  • 02.11.2021 18:33 Dsacul Suveran Ok! Au cumparat o firma ce producea plus valoare dupa ca Tradatorii au falimentat-o, ca de asemenea toata industria romaneasca. Intrebare? Cate firme cumparate de baronii locali mai functioneaza? " Neptun S.A. doar. La cati copii si locuitori vor mai fi in Campina in 10 ani? Eu zic sa nu va mai obositi..
  • 02.11.2021 16:40 Mircea Bravo!!! Felicitări!! Dati- i drumul
  • 01.11.2021 20:33 Campinean Ne bucuram nespus de mult de aceasta veste pt ca toate investitiile facute de administatorul Soceram in Campina si nu numai sunt cu foarte mult gust si ofera relaxare cum nu vezi in multe locuri din aceasta țară !!! Mi se pare un exemplu care trebuie urmat si de alți ziși investitori...Mult succes va dorim !
464 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2548 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2662 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1502 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV