Societatea Soceram este noul proprietar al fostei rafinării "Steaua Română"

Actualitate (Categoria articolului)

Societatea Soceram este noul proprietar al terenurilor, construcțiilor și altor active care au aparținut Rafinăriei "Steaua Română" Câmpina. Practic, TDR Energy București, firma care a cumpărat rafinăria la sfârșitul anului 2020, a vândut-o acum societății Soceram, valoarea tranzacției fiind de aproximativ 5 milioane euro.

Soceram a cumpărat terenul de 17 hectare de pe Calea Doftanei, construcțiile de pe acesta, stația chimică, stația nouă de apă și stația veche de apă, canalul de aducțiune și diverse instalații. Intențiile noului proprietar vizează construirea unui parc, a unui muzeu al industriei câmpinene, precum și a unor clădiri comerciale sustenabile din punct de vedere energetic. Parcul va include și un loc de joacă pentru copii. Soceram dorește să colaboreze cu cetățenii municipiului în ceea ce privește dezvoltare proiectului. Prima problemă pe care trebuie să o rezolve noul proprietar este depoluarea terenului fostei rafinării. Costurile de depoluare și reconversie vor fi considerabile, dar Soceram își va asuma aceste costuri.
Soceram Câmpina este unul dintre cei mai importanți producători de BCA din țară. Recent, compania a finalizat construcția fabricii din localitatea Cordun, județul Neamț, după o investiție de peste 20 milioane de euro. Compania deține două fabrici de BCA, o fabrică de producere mortare și o fabrică de cărămidă, cu acoperire națională și cu posibilitate de export.

Vă reamintim că, la finalul anului trecut, TDR Energy București a achiziționat activele Rafinăriei "Steaua Română" (intrată în faliment și dizolvată ulterior) cu prețul de 
3.388.439 lei fără TVA, cumpărătorul preluând și creanțele rafinăriei, altele decât cele de mediu, în valoare de 15.517.799 lei. Imediat după achiziție, TDR a vândut (cu 3 euro) cele 16 batale de gudroane acide ale rafinăriei firmei Mouse Design Construct SRL. Aceasta le-a preluat, cu tot cu obligațiile de mediu. Anul acesta, TDR Energy a vândut stadionul Rafinăriei unui dezvoltator imobiliar din București - Entire Real Estate Solutions SRL.

Citiți și: Stadionul Rafinăriei din Câmpina a fost vândut unui dezvoltator imobiliar din București
Rafinăria Câmpina a făcut istorie, a devenit istorie. Toate bunurile au fost vândute, iar instanța a dispus falimentul și dizolvarea societății
Batalele rafinăriei din Câmpina, vândute cu 3 euro unei firme de construcții din Breaza

5278 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Campinean 01.11.2021 20:33 Ne bucuram nespus de mult de aceasta veste pt ca toate investitiile facute de administatorul Soceram in Campina si nu numai sunt cu foarte mult gust si ofera relaxare cum nu vezi in multe locuri din aceasta țară !!! Mi se pare un exemplu care trebuie urmat si de alți ziși investitori...Mult succes va dorim !
  • Mircea 02.11.2021 16:40 Bravo!!! Felicitări!! Dati- i drumul
  • Dsacul Suveran 02.11.2021 18:33 Ok! Au cumparat o firma ce producea plus valoare dupa ca Tradatorii au falimentat-o, ca de asemenea toata industria romaneasca. Intrebare? Cate firme cumparate de baronii locali mai functioneaza? " Neptun S.A. doar. La cati copii si locuitori vor mai fi in Campina in 10 ani? Eu zic sa nu va mai obositi..
  • Andreea 02.11.2021 22:22 Foarte bine !!! Sperăm să facă din aceasta zona măcar jumătate din ceea ce a făcut din dealul Muscel ! Suntem convinși de acest lucru ! Probabil era ultima șansa pentru Campina să recâștige centrul orașului și așa imbatranit și dornic de schimbări !!! O parte mică din istoria rafinăriei consider ca ar trebui păstrată pt ca tot orașul asta este clădit in jurul ei ! Campina vă susține și vă dorește mult succes pentru a duce la îndeplinire acest proiect !!!

Actualitate

1030 vizualizari
19 mai 2022 18:53

Ploieștean băut, prins la volan în Câmpina, înainte de 7 dimineața!

Iresponsabilitate incredibilă din partea unui ploieștean în vârstă de 57 de ani, oprit de polițiștii câmpineni în dimineața zilei de 18 mai, la ora 6.45, pe Bulevardul Carol I, pentru un control de rutină. 

1802 vizualizari
19 mai 2022 10:07

Ce au răspuns cei care au vizitat Rafinăria Câmpina la întrebarea ce își doresc în zona respectivă

Ecogen Power SRL, proprietar al imobilului “Rafinăria”, împreună cu Grupul de inițiativă “Rafinăria la prezent” aduc la cunoștința publicului rezultatul consultării cetățenilor câmpineni și nu numai, cu privire la întrebarea “Ce îmi doresc eu de la zona Rafinăriei?”

Alte stiri recente

624 vizualizari
19 mai 2022 22:32

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a fost prezent la Bursa de Valori Educaționale 2022, de la Ploiești

Timp de trei zile, 17-19 mai 2022, la Palatul Culturii din Ploiești a avut loc ediția a XII-a a Bursei de Valori Educaționale. S-au înscris la acest eveniment 25 de colegii și licee din Ploiești și din alte localități ale județului Prahova, inclusiv Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina.

1726 vizualizari
19 mai 2022 08:35

Societatea MIRAS INTERNATIONAL angajează mai multe categorii de personal pentru punctul de lucru de la Bănești

Societatea MIRAS INTERNATIONAL SRL angajează, pentru punctul de lucru de la Bănești, ȘEF SECȚIE CONFECȚII MONTAJ, MECANIC ÎNTREȚINERE ȘI REPARAȚII, LĂCĂTUȘ CONFECȚII METALICE, OPERATOR CNC, ȘOFER AUTOCAMION.