CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Primarul Horia Tiseanu a retras proiectul prin care patru angajați ai Pieței Centrale Câmpina erau disponibilizați

- Actualitate -

Primarul Horia Tiseanu a retras proiectul prin care patru angajați ai Pieței Centrale Câmpina erau disponibilizați

"Patru oameni ajung șomeri din cauza unor răfuieli electorale pe care conducerea Primăriei Câmpina le are cu directorul Pieței Centrale", acesta a fost titlul articolului publicat de noi luni, 25 martie, un articol care a deranjat multă lume, inclusiv pe primarul Horia Tiseanu. Am scris atunci că Serviciul Public al Pieței Centrale Câmpina este nevoit să dea afară patru angajați, deoarece are probleme financiare generate de faptul că virează la bugetul local 50% din veniturile sale și nu primește niciun leu subvenție. În condițiile creșterii salariului minim pe economie, acordării majorărilor salariale stabilite prin lege, acordării unor drepturi salariale stabilite prin hotărâri judecătorești definitive, toate acestea cumulate cu virarea la bugetul local a jumătate din venituri, Piața Centrală a ajuns în situația de a nu mai avea suficienți bani, iar reducerea de personal a fost soluția găsită de conducerea instituției. Asta în contextul în care Primăria a refuzat să acorde subvenție, Piața Centrală fiind singura instituție din subordinea administrației locale care se autofinanțează. 

Am explicat pe larg motivele oficiale și cele mai puțin oficiale care au dus la o situație fără precedent la nivelul administrației locale - disponibilizarea unor oameni. Un articol catalogat ca "lacrimogen" de către primarul Horia Tiseanu, un articol în urmă căruia ne-a jignit și ne-a acuzat de multe lucruri pe contul său de Facebook (reactivat de vreo două săptămâni, că doar trebuie să reia comunicarea cu electoratul în perspectiva localelor de anul viitor). Dar, dincolo de toate acestea, urmare a articolului nostru și a reacțiilor extraordinare venite din partea cititorilor, primarul Horia Tiseanu a retras, în această seară, de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local, proiectul de modificare a organigramei Serviciului Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale și a anunțat că a fost găsită și soluția prin care să nu mai fie nevoie de disponibilizări de personal. Piața Centrală va primi temporar subvenție de la bugetul local, până va fi gata parcarea ce urmează să se realizeze pe locul actualului bazar, parcare care va fi administrată de Piața Centrală. Astfel, veniturile pieței vor crește pentru că încasările vor rămâne la bugetul acestei instituții. Iar realizarea parcării va fi inclusă în bugetul acestui an. (video)

Probabil, primarul a conștientizat că întreaga manevră se poate întoarce împotriva sa, cu efecte electorale catastrofale. Și brusc a găsit o soluție (care exista, normal, dar se făcea că nu o vede), pentru a nu fi nevoie ca patru angajați ai Pieței Centrale să-și piardă locurile de muncă. În această seară, în plenul ședinței Consiliului Local, primarul Horia Tiseanu s-a arătat dornic să ajute piața și pe oamenii de acolo, ba chiar să contribuie la dezvoltarea instituției. De ce nu a făcut asta de la bun început? Nu l-a întrebat nimeni, deși poate că răspunsul ar fi fost interesant. 
Ne bucurăm cu adevărat că s-a găsit o soluție pentru Piața Centrală. Ne bucurăm că nu vor mai fi emise preavize de concediere în pragul Sărbătorilor Pascale, că oamenii de la piață își vor păstra locurile de muncă. Le mulțumim tuturor celor care au reacționat la articolul nostru și, bineînțeles, îi mulțumim primarului Câmpinei că și-a retras proiectul care ar fi creat o nedreptate. Așa răspundem noi la jignirile lui, jigniri care cu siguranță vor continua pentru că noi nu ne vom opri să semnalăm nedreptățile, abuzurile sau chiar prostiile comise la nivelul administrației locale.


28 Mar 2019 22:50 4061 vizualizari



Comentarii






  • 29.03.2019 08:54 Horică fără frică „S-a rupt” Horică. Să țineți minte acest moment. Nici tata-mare nu-l mai susține. Cum dracu să mai ai încredere în el? Nenorocește oameni, calcă pe cadavre, trădează pe toată lumea (apropiați, susținători, familie, colegi). Nu-l mai interesează decât propria persoană. Nu face nimic corect și echitabil. O să fie taxat foarte dur pentru asta.
  • 29.03.2019 08:40 Dorian Sub presiunea publică (consilieri locali, presă, oameni simpli, angajați primărie, etc.) primarul Tiseanu a dat înapoi. Nu înțeleg de ce a insistat cu acest subiect. În schimb, un lucru este clar: a creat un val de indignare pe care nu-l mai poate opri. Știu toți acum, că la un moment dat, vor avea parte de același tratament.
2527 vizualizari 24 Apr 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1388 vizualizari 24 Apr 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5060 vizualizari 24 Apr 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
1126 vizualizari 19 Apr 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV