Câmpina: modificări în programul de ridicare, de la populație, a deșeurilor colectate selectiv

Social (Categoria articolului)

Începând cu luna iunie, operatorul de salubritate din municipiul Câmpina, societatea Floricon Salub SRL, a anunțat modificări în programul de ridicare a deșeurilor colectate selectiv de la populație: sacii galbeni (în care trebuie să se colecteze PET-uri, doze de aluminiu, folie de plastic, alte ambalaje din plastic, cutii metalice de conserve) vor fi ridicați în a doua sâmbătă din fiecare lună, iar sacii de culoare albastră, nou introduși (pentru cutii de carton, maculatură, pungi de hârtie) și cei de culoare verde (sticle, borcane) vor fi ridicați în a patra sâmbătă din fiecare lună.

Până în luna mai inclusiv, la Câmpina au existat doar două tipuri de saci distribuiți populației de operatorul de salubritate - sacul galben (pentru PET-uri, aluminiu, plastic, carton și hârtie), care era ridicat în a doua și a patra sâmbătă din lună, și sacul verde (pentru sticlă), care era ridicat în a patra sâmbătă din lună. Practic, Floricon venea de două ori pe lună pentru a ridica deșeurile colectate selectiv într-o gospodărie. Acum sunt trei tipuri de saci și ridicarea acestora se face tot de două ori pe lună.
Această modificare anunțată de operatorul de salubritate a generat o serie de nemulțumiri în rândul populației care locuiește la case, în sensul că, în opinia oamenilor, sacii galbeni ar trebui ridicați de două ori pe lună, pentru a nu se sta cu ei în curte o perioadă atât de lungă (o lună). Unii câmpineni consideră că și sacii albaștri (cu carton, hârtie) ar trebui ridicați tot de două ori pe lună. Am încercat să lămurim aceste probleme care ne-au fost semnalate de cetățeni cu Florin Constantinescu, directorul general al societății Floricon Salub.

”Modificarea pe care am anunțat-o și care a intrat în vigoare de la 1 iunie 2021 nu vine decât să facă un pas înainte în colectarea selectivă a deșeurilor la nivelul municipiului Câmpina. Practic, pentru cetățean, modificarea este că are un sac în plus la dispoziție, cel albastru, pentru hârtie, astfel că, în principiu, colectarea ar trebui să se facă și mai aproape de standardele europene. Am văzut și eu reacții de genul că oamenii sunt nevoiți să stea cu gunoiul colectat selectiv o lună. În privința PET-urilor, unde sunt cele mai multe discuții, dacă acestea sunt colectate în mod corect, un sac este arhisuficient pentru o lună, din punctul meu de vedere. Iar colectarea corectă înseamnă ca PET-ul respectiv să fie curat, să fie presat, astfel încât să fie eliminat aerul din interior, după care trebuie pus înapoi capacul. De asemenea, vreau să subliniez că toate deșeurile colectate selectiv nu trebui să fie contaminate, iar aici voi da câteva exemple - cutiile de pizza sau cu urme de alimente de orice fel nu vor fi colectate la cartoane și hârtie, ci la gunoi menajer; bonurile de casă nu vor fi colectate la hârtie, ci la gunoi menajer; sticla sau borcanele trebuie să fie spălate minimal astfel încât să nu mai fie contaminate cu urme alimentare pentru a putea fi colectate la sticlă, altminteri trebuie depozitate ca gunoi menajer. În plus, vreau să profit de ocazie să îi anunț pe câmpineni că în curând vom introduce o nouă fracție, o nouă categorie de deșeuri care pot fi colectate selectiv - deșeurile biodegradabile. Iar aici vor fi incluse cojile de cartofi, resturile de fructe și legume, practic, orice înseamnă deșeu biodegradabil. Astfel, noi continuăm efortul de a contribui la atingerea țintelor de colectare selectivă”, ne-a declarat Florin Constantinescu, directorul Floricon Salub SRL Câmpina.

4079 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • mariancd 07.06.2021 11:01 Prietene Constantinescu, ai inteles doar ce ai vrut tu. Avem contract sa ne ridici TOT gunoiul (reciclabil sau nu) SAPTAMANAL nu doar o data pe luna. Il impartim in cati saci vrei tu, le punem si funda rosie, dar vino sa il ridici SAPTAMANAL.
  • Bogdan Tamirjan 07.06.2021 13:49 L-as invita pe domnul Constantinescu, cel putin cu privire la plastic, PET si metal, sa ne spuna dumnealui cum face sa inghesuie in sac, chiar si dupa ce a scos "profesionist" aerul. Personal, o familie de trei persoane, umplu in doua saptamani sacul si o Europubela, cu ambalaje indesate si organizate. Dupa ce le umplu, gunoaiele sortate se duc in sacose la pubelele publice, pentru ca nu mai am unde sa le depozitez. Nu cred ca este corecta abordarea Floricon, nu putem tine sacii prin curte cate o luna. Plus ca ambalajele de mezeluri, chiar si clatite cu apa, sunt distractia favorita a pisicilor din cartier: le gasesc in fiecare dimineata insirate prin curte. De aiai mi-am luat pubela, dar probabil ca o sa-mi trebuisca o bena, Floricon se va gandi sa vina trimestrial, apoi anual, sa mai reduca din costuri, iar noi sa gasim o varianta sa ne procesam singuri gunoaiele. Pentru sticle, poate veni si la trei luni, pentru hartie, nu ma supara tare, dar plasticul este omniprezent acum, nu prea sunt produse fara, basca bauturile si apa. Cam asta e colectarea selectiva la Campina, target, dar sa stea pe la noi prin curti cat e nevoie sa devina rentabil.
  • Catalin 07.06.2021 22:23 Poate aranjam cu un ONG sa ne adunam singuri, cu mândrie proletară gunoiul. Dar nu uitați să plătiți factura.
  • Gherghiceanu Valeriu 08.06.2021 05:53 Programmul de colectare nu este valabil si pentru cei de la bloc? Ei nu sunt tot cetateni ai acestei urbe?
  • Catrinel 08.06.2021 07:01 Vom sta cu sacii in curte o luna, asta-i problema. Restul e abureala ieftina.
  • Lidia Molla 08.06.2021 13:45 Este complicata, nu atât selectarea diferențiată a gunoaielor în saci, cât depozitarea lor înșirați prin curte, mai ales când ploua. Nu se specifică nimic despre colectarea resturilor vegetale: in ce zile în ce condiții.
  • Baciu Daniela 09.06.2021 22:26 Doamnee... nu sunteți sănătoși. Cum adică, sa spăl borcanul iar apoi sa îl pun în sac???? Adică sa mai consum eu niște apa??? Pai atunci de ce sa mai colecteze selectiv??? Ce i de la blocuri nu colectează asa...

Social

2379 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3120 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

1142 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

1673 vizualizari
26 iun. 2022 21:39

Câmpineanca Ioana Plăvan a câștigat titlul național la seniori, în proba de aruncarea suliței

La finala Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care a avut loc în week-end la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, proba de aruncarea suliței a fost câștigată de Ioana Plăvan.