CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.soceram.ro/

Câmpina: modificări în programul de ridicare, de la populație, a deșeurilor colectate selectiv

- Social -

Câmpina: modificări în programul de ridicare, de la populație, a deșeurilor colectate selectiv

Începând cu luna iunie, operatorul de salubritate din municipiul Câmpina, societatea Floricon Salub SRL, a anunțat modificări în programul de ridicare a deșeurilor colectate selectiv de la populație: sacii galbeni (în care trebuie să se colecteze PET-uri, doze de aluminiu, folie de plastic, alte ambalaje din plastic, cutii metalice de conserve) vor fi ridicați în a doua sâmbătă din fiecare lună, iar sacii de culoare albastră, nou introduși (pentru cutii de carton, maculatură, pungi de hârtie) și cei de culoare verde (sticle, borcane) vor fi ridicați în a patra sâmbătă din fiecare lună.

Până în luna mai inclusiv, la Câmpina au existat doar două tipuri de saci distribuiți populației de operatorul de salubritate - sacul galben (pentru PET-uri, aluminiu, plastic, carton și hârtie), care era ridicat în a doua și a patra sâmbătă din lună, și sacul verde (pentru sticlă), care era ridicat în a patra sâmbătă din lună. Practic, Floricon venea de două ori pe lună pentru a ridica deșeurile colectate selectiv într-o gospodărie. Acum sunt trei tipuri de saci și ridicarea acestora se face tot de două ori pe lună.
Această modificare anunțată de operatorul de salubritate a generat o serie de nemulțumiri în rândul populației care locuiește la case, în sensul că, în opinia oamenilor, sacii galbeni ar trebui ridicați de două ori pe lună, pentru a nu se sta cu ei în curte o perioadă atât de lungă (o lună). Unii câmpineni consideră că și sacii albaștri (cu carton, hârtie) ar trebui ridicați tot de două ori pe lună. Am încercat să lămurim aceste probleme care ne-au fost semnalate de cetățeni cu Florin Constantinescu, directorul general al societății Floricon Salub.

”Modificarea pe care am anunțat-o și care a intrat în vigoare de la 1 iunie 2021 nu vine decât să facă un pas înainte în colectarea selectivă a deșeurilor la nivelul municipiului Câmpina. Practic, pentru cetățean, modificarea este că are un sac în plus la dispoziție, cel albastru, pentru hârtie, astfel că, în principiu, colectarea ar trebui să se facă și mai aproape de standardele europene. Am văzut și eu reacții de genul că oamenii sunt nevoiți să stea cu gunoiul colectat selectiv o lună. În privința PET-urilor, unde sunt cele mai multe discuții, dacă acestea sunt colectate în mod corect, un sac este arhisuficient pentru o lună, din punctul meu de vedere. Iar colectarea corectă înseamnă ca PET-ul respectiv să fie curat, să fie presat, astfel încât să fie eliminat aerul din interior, după care trebuie pus înapoi capacul. De asemenea, vreau să subliniez că toate deșeurile colectate selectiv nu trebui să fie contaminate, iar aici voi da câteva exemple - cutiile de pizza sau cu urme de alimente de orice fel nu vor fi colectate la cartoane și hârtie, ci la gunoi menajer; bonurile de casă nu vor fi colectate la hârtie, ci la gunoi menajer; sticla sau borcanele trebuie să fie spălate minimal astfel încât să nu mai fie contaminate cu urme alimentare pentru a putea fi colectate la sticlă, altminteri trebuie depozitate ca gunoi menajer. În plus, vreau să profit de ocazie să îi anunț pe câmpineni că în curând vom introduce o nouă fracție, o nouă categorie de deșeuri care pot fi colectate selectiv - deșeurile biodegradabile. Iar aici vor fi incluse cojile de cartofi, resturile de fructe și legume, practic, orice înseamnă deșeu biodegradabil. Astfel, noi continuăm efortul de a contribui la atingerea țintelor de colectare selectivă”, ne-a declarat Florin Constantinescu, directorul Floricon Salub SRL Câmpina.


07 Jun 2021 09:16 5232 vizualizari


Comentarii






  • 09.06.2021 22:26 Baciu Daniela Doamnee... nu sunteți sănătoși. Cum adică, sa spăl borcanul iar apoi sa îl pun în sac???? Adică sa mai consum eu niște apa??? Pai atunci de ce sa mai colecteze selectiv??? Ce i de la blocuri nu colectează asa...
  • 08.06.2021 13:45 Lidia Molla Este complicata, nu atât selectarea diferențiată a gunoaielor în saci, cât depozitarea lor înșirați prin curte, mai ales când ploua. Nu se specifică nimic despre colectarea resturilor vegetale: in ce zile în ce condiții.
  • 08.06.2021 07:01 Catrinel Vom sta cu sacii in curte o luna, asta-i problema. Restul e abureala ieftina.
  • 08.06.2021 05:53 Gherghiceanu Valeriu Programmul de colectare nu este valabil si pentru cei de la bloc? Ei nu sunt tot cetateni ai acestei urbe?
  • 07.06.2021 22:23 Catalin Poate aranjam cu un ONG sa ne adunam singuri, cu mândrie proletară gunoiul. Dar nu uitați să plătiți factura.
  • 07.06.2021 13:49 Bogdan Tamirjan L-as invita pe domnul Constantinescu, cel putin cu privire la plastic, PET si metal, sa ne spuna dumnealui cum face sa inghesuie in sac, chiar si dupa ce a scos "profesionist" aerul. Personal, o familie de trei persoane, umplu in doua saptamani sacul si o Europubela, cu ambalaje indesate si organizate. Dupa ce le umplu, gunoaiele sortate se duc in sacose la pubelele publice, pentru ca nu mai am unde sa le depozitez. Nu cred ca este corecta abordarea Floricon, nu putem tine sacii prin curte cate o luna. Plus ca ambalajele de mezeluri, chiar si clatite cu apa, sunt distractia favorita a pisicilor din cartier: le gasesc in fiecare dimineata insirate prin curte. De aiai mi-am luat pubela, dar probabil ca o sa-mi trebuisca o bena, Floricon se va gandi sa vina trimestrial, apoi anual, sa mai reduca din costuri, iar noi sa gasim o varianta sa ne procesam singuri gunoaiele. Pentru sticle, poate veni si la trei luni, pentru hartie, nu ma supara tare, dar plasticul este omniprezent acum, nu prea sunt produse fara, basca bauturile si apa. Cam asta e colectarea selectiva la Campina, target, dar sa stea pe la noi prin curti cat e nevoie sa devina rentabil.
  • 07.06.2021 11:01 mariancd Prietene Constantinescu, ai inteles doar ce ai vrut tu. Avem contract sa ne ridici TOT gunoiul (reciclabil sau nu) SAPTAMANAL nu doar o data pe luna. Il impartim in cati saci vrei tu, le punem si funda rosie, dar vino sa il ridici SAPTAMANAL.
Vremea
https://trafic.ro/registersite/b3952e459b72419187c0c3eec5e715d7
http://www.spitalcampina.ro/
http://floricon.ro/
https://elstargroup.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
115 vizualizari 08 Jul 2025 07:26 Marți, 8 iulie 2025. Meniul zilei la restaurante din Câmpina și împrejurimi

Marți, 8 iulie 2025. Meniul zilei la restaurante din Câmpina și împrejurimi

Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.

citeste mai mult
617 vizualizari 03 Jul 2025 10:15 În Poiana Câmpina vor fi amplasate șase containere pentru colectarea deșeurilor textile

În Poiana Câmpina vor fi amplasate șase containere pentru colectarea deșeurilor textile

Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.

citeste mai mult
921 vizualizari 02 Jul 2025 20:59 Mierea din Provița de Jos - produsul local care cucerește gusturile

Mierea din Provița de Jos - produsul local care cucerește gusturile

În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.

citeste mai mult
471 vizualizari 01 Jul 2025 21:54 Tineri din șapte țări au venit la Câmpina pentru a învăța cum să protejeze apa și viitorul planetei

Tineri din șapte țări au venit la Câmpina pentru a învăța cum să protejeze apa și viitorul planetei

Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2025 Câmpina TV