CONTACT

Primarul Câmpinei a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență în problema apei (ne)potabile

- Actualitate -

Primarul Câmpinei a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență în problema apei (ne)potabile

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Câmpina s-a întrunit seara trecută pentru analizarea situației cauzate de identificarea, în apa potabilă, la ieșirea din Stația de Tratare Muscel-Voila, a unor compuși chimici (tetracloretenă și tricloretenă), peste concentrația maximă admisă. Rezultatul probei de apă a fost comunicat de DSP Prahova în cursul zilei de joi, 25 ianuarie 2024. Astăzi, vineri, Hidro Prahova a recomandat ca locuitorii municipiului Câmpina să folosească apa doar pentru uz menajer, până va fi repetată analiza și apa se va încadra în parametrii de potabilitate. Iată comunicatul Primăriei Câmpina.

La 25.01.2024, Direcția de Sănătate Publică Prahova a informat Primăria Municipiului Câmpina, operatorul Hidro Prahova S.A. și cabinetele medicale individuale ale medicilor de familie cu privire la faptul că o probă de apă prelevată în cursul anului 2023, mai exact la 26.06.2023, neconfirmată de o a doua probă recoltată, conform procedurii, până la data prezentă, a evidențiat neconformități în privința a doi compuși chimici - tetracloretenă și tricloretenă, peste concentrația maximă admisă.
Cu acestă ocazie, informarea Direcției de Sănătate Publică Prahova a subliniat că există efecte potențiale asupra sănătății în urma expunerii de lungă durată prin consumul de apă în concentrații peste concentrația maximă admisă, o perioadă lungă de timp.
În acest context, la 25.01.2024, Ioan Alin MOLDOVEANU, primarul municipiului, a dispus convocarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență care a hotărât ca Primăria Municipiului Câmpina să solicite operatorului Hidro Prahova S.A., în regim de urgență, efectuarea diligențelor necesare pentru îndeplinirea măsurilor stabilite/impuse de către Direcția de Sănătate Publică Prahova și informarea populației cu privire la neîncadrarea apei în parametrii de potabilitate. Printre primele măsuri se numără dezinfecția apei, dar și a conductelor aferente producției și transportului de apă potabilă.
Până la prelevarea celei de-a doua probe în vederea confirmării/infirmării concentrației celor doi produși chimici, Direcția de Sănătate Publică Prahova a recomandat evitarea consumului de apă pentru băut, gătit și spălat.
De asemenea, pentru stabilirea cu certitudine a potențialului risc la calitatea apei, Primăria Municipiului Câmpina a solicitat Direcției de Sănătate Publică Prahova să asigure URGENT prelevarea celei de-a doua probe, conform procedurii legale în vigoare, iar rezultatul va fi adus la cunoștința cetățenilor municipiului Câmpina în cel mai scurt timp, după comunicarea acestuia de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin Direcția de Sănătate Publică Prahova.
” - este comunicatul de presă al Primăriei Câmpina

În acest moment nu se cunoaște cauza apariției acestor neconformități în calitatea apei, motiv pentru care Hidro Prahova va efectua o igienizare generală. Rețelele din municipiu sunt vechi și uzate, ca, de altfel, aproape toată infrastructura de producere, transport și alimentare cu apă potabilă. În proiectul cu finanțare europeană care se implementează prin Hidro Prahova, Câmpina figurează cu schimbarea conductelor de apă pe 178 de străzi și alei (în total, 92 km rețea), precum și cu modernizarea Stației de Tratare a Apei Voila și a Stației de Pompare Doftana.


26 Jan 2024 13:06 3518 vizualizari


Comentarii






  • 30.01.2024 10:29 Mares Alexandru Bună ziua, Dacă cetățenii orașului au băut apa nepotabila timp de 7 luni, cine răspunde penal pentru asta? Este ca în filmele cu prosti, oprim apa nepotabilă, pe care ați băut-o timp de 7 luni, că s-ar putea sa va dăuneze grav sanatatii! Să vă fie rușine!
  • 29.01.2024 14:43 Dan C U M ? Cum se poate ca o analiză a cărui rezultat este NECONFORM, făcută in iunie 2023 să fie adusă la cunoștiința populației în ianuarie 2024 ? Se face anchetă ? Zboară câteva capete ? sau asteptam ca apa să fie potabilă pentru a ne ”spăla pe mâini”?
  • 27.01.2024 16:09 Boncu Petre Bine că ne omoară că prețul la apă crește fără limită. Populația plătește,primăria nu ia nicio măsură care să zguduie această societate din temelii.Ar trebui să că această societate să plătească cu vârf și îndesat despăgubiri populației pentru otrăvirea ei.Primaria ce așteaptă?Pentru sănătatea populației cine răspunde ?
  • 27.01.2024 12:34 diss De ”urgență” cănd problemele erau de notorietate de acum căteva luni! Pasarea responsabilității, imbecilitate, prostie căt cuprinde, aroganță....cumulați toate acestea și obțineți imaginea autorităților locale și centrale.
  • 26.01.2024 17:21 silviu Deci la data de 25 iunie 2023 ,din probe recoltate de DSP si comunicate la 25 ianuarie 2024, reiese ca apa nu este potabila !!!! ,dar la analizele din 25 .01 ac . nu se confirma !!!! . Voi intelegeti ceva ???
  • 26.01.2024 15:42 Florin La ce să plătim facturile când ei cu bună știință ne otrăvesc..Pierderile tot noi le plătim.E an electoral și trebuie să își plătească bugetarii vacante,plimbări gagici pe banii plătitorilor de taxe.A ți văzut că vreunul sa bata cu pumnul în masă în față astora.Pe ăla îl votez la primărie,poate să aibă si 4 clase
2318 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3080 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
4014 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3505 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV