Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Madrid

Social (Categoria articolului)

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

Serialul nostru se bucură de succes în rândul cititorilor noștri, o dovadă fiind și numărul tot mai mare de reacții care vin din partea câmpinenilor (sau oamenilor din localitățile limitrofe) plecați de ani buni pe alte meleaguri pentru o pâine mai albă. Una dintre persoanele care ne-a scris este Alina, din Brebu. ”Noi, adică eu cu soțul și două fetițe, stăm acum de 15 ani în Madrid. Situația pe care o trăim este destul de complicată, e un amestec de frică și plictiseală, un amestec de dor de casă, dar și de speranță... În fiecare zi ne spunem că poate mâine vom fi mai bine... Este greu, extrem de greu, trăim momente de incertitudine, care probabil ne vor marca pe toți pentru toată viața. Mergem la cumpărături pe fugă, la bancă pe fugă, ajungem acasă și ne dezbrăcăm de haine, dăm în disperare cu dezinfectant și apoi așteptăm patru-cinci zile... Acea așteptare este chinuitoare... Apoi, la cel mai mic strănut sau semn de tuse ori febră, panică maximă... Ne mulțumim să-i știm pe toți cei pe care îi cunoaștem că sunt bine și trăim cu speranța că mai sunt doar 14 zile și poate ne vor lăsa să mai ieșim sau se vor mai relaxa măsurile dure impuse de autorități. Sunt convinsă că știe toată lumea care sunt restricțiile, mai ales de când s-au introdus și la noi în țară, și cum arată străzile pustii ale unui oraș mare... Poate cel mai greu ne este pentru copii. Sunt plictisiți, obosiți de stat în casă, nu mai au nici poftă de mâncare și nici somn... Noi, de aici din Madrid, vă spunem să aveți grijă de voi, să aveți răbdare și să stați în case”, ne-a mai spus Alina.
Spania este una dintre țările unde coronavirusul a lovit cel mai puternic. La data de 5 aprilie, statistica pentru Spania era înfiorătoare - 130.759 persoane confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus, 12.418 persoane decedate și 38.080 persoane vindecate.

Citiți și Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Versailles
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se simte pandemia de coronavirus în... Paris
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în... Londra

2175 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1598 vizualizari
03 dec. 2020 05:38

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2097 vizualizari
02 dec. 2020 07:55

Un drapel nou flutură în vânt la "Observator", pe dealul Muscel din Câmpina

Pe 30 noiembrie 2018, înaintea celebrării Centenarului Marii Uniri, reprezentanții Fundației Zamolxes din Câmpina împreună cu cei Radioclubului Municipal au montat un drapel național la ”Observator”, pe dealul Muscel. A fost primul tricolor care a fluturat pe Muscel, la "Observator", un loc drag multor câmpineni, situat la o altitudine de 550 metri și de unde se poate vedea întregul oraș.

Alte stiri recente

88 vizualizari
03 dec. 2020 20:50

Demersuri ale Primăriei Câmpina pentru preluarea căilor ferate din localitate, a unității de jandarmi și a unui teren al Școlii de Poliție

Primăria Câmpina a transmis o adresă Senatului și Camerei Deputaților prin care își exprimă intenția de a prelua terenurile pe care se află căile ferate din interiorul municipiului, având în vedere faptul că acestea au fost scoase din uz, nu au nicio utilitate și nici n-o vor mai avea vreodată.

387 vizualizari
03 dec. 2020 18:58

Emanoil Savin se implică în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu

(P) Emanoil Savin a decis să se alăture Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic - Izvorâtorul de Mir” în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște. Aici, membrii asociației și nu numai vor avea posibilitatea să-și aline traumele căpătate îm misiuni din teatrele de operațiuni militare.