Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Versailles

Social (Categoria articolului)

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

Versailles este renumit în întreaga lume pentru palatul și domeniul de aici, care au conferit măreția visată regilor francezi, dar care au devenit și obiective turistice de prestigiu pe întreg mapamondul. În micul orășel din suburbiile Parisului trăiește și Karin, din Câmpina, stabilită de mai mulți ani aici și care a acceptat să ne povestească despre actuala pandemie de coronavirus văzută de la Versailles. ”Situația este destul de tensionată și aici, la Versailles, ca și la Paris și peste tot în Franța. Avem cazuri de persoane infectate cu coronavirus în localitate, chiar și în școala în care eu predau. Sunt restricțiile de circulație, impuse acum și în România, nu prea ieșim din casă decât pentru cumpărăturile strict necesare. Lumea respectă distanța impusă, de minim un metru, inclusiv în magazine, la brutărie de exemplu nu intră decât câte o persoană, maxim două. Avem două săptămâni de când sunt suspendate cursurile, v-am spus inclusiv la noi la școală fiind atât profesori, cât și elevi bolnavi. În ciuda atmosferei sumbre, a pustiului de pe străzi, lumea este ok, nu am văzut persoane panicate... Unii dintre cei care ies pe stradă poartă măști, dar începe să devină o obișnuință să vezi oameni purtând măști. De când s-au instituit aceste restricții de circulație nu am mai ajuns în apropierea Palatului Versailles, care a fost închis, la fel ca și grădinile și, de altfel, ca toate celelate parcuri din oraș. Țin legătura zilnic cu cei dragi de acasă, din România, cu prieteni, cu foști colegi și am convingerea că vom trece cu toții cu bine peste această încercare grea”, ne-a povestit Karin.
Bilanțul din Franța, la 4 aprilie 2020, este următorul - 83.029 persoane confirmate ca fiind infectate cu coronavirus, 6.507 persoane decedeate și 14.135 persoane vindecate.

Citiți și Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se simte pandemia de coronavirus în... Paris
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Dubai
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Milano
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în... Londra

2235 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

3146 vizualizari
18 iun. 2021 18:11

Oferta educațională a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina pentru anul de învățământ 2021-2022

În perioada 7 iunie - 10 septembrie, Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina face înscrieri pentru anul de învățământ 2021-2022. Planul de școlarizare cuprinde 75 locuri la specialitatea asistent medical generalist (3 ani, cursuri de zi) și 25 locuri la specialitatea asistent medical de farmacie (3 ani, cursuri de zi), ambele specializări fiind acreditate de Ministerul Educației și Cercetării.

4228 vizualizari
17 iun. 2021 19:03

Școala de șoferi Autoprof Câmpina premiază performanța. Reduceri pentru elevii cu media generală peste 9

Școala de șoferi Autoprof din Câmpina funcționează din anul 2005 și este un adevărat etalon în domeniu, fiind recunoscută ca o instituție care apreciază performanța. Acum, Autoprof vine cu o nouă provocare – acordă reduceri pentru elevii cu rezultate bune la învățătură, media generală peste 9 pe cel puțin un semestru.

Alte stiri recente

1600 vizualizari
20 iun. 2021 19:40

În ultima duminică a fiecărei luni de vară, în centrul Câmpinei va cânta fanfara

Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina a pregătit o serie de evenimente pentru ultimul week-end al fiecărei luni de vară. Sâmbăta sunt organizate diverse spectacole în aer liber, despre care am scris pe larg aici, iar a doua zi, duminica, de la ora 11.00, este pregătită o altă surpriză.

1254 vizualizari
20 iun. 2021 19:23

O săptămână până la alegerile pentru funcția de primar al comunei Șotrile. Bogdan Davidescu, din nou pe lista candidaților

În ultimii ani, singurele referiri despre comuna prahoveană Șotrile în presa națională sunt cele legate de isprăvile lui Bogdan Davidescu, fostul primar, condamnat în anul 2019 pentru pornografie infantilă. O condamnare cu suspendare, în urma căreia Davidescu și-a pierdut mandatul de primar. A fost exclus din PSD, așa, de fațadă, pentru că partidul nu a desemnat un alt candidat la Primărie, la alegerile locale din septembrie 2020. Bogdan Davidescu a candidat din nou, independent, și a câștigat cu 41,22%, față 34,94% cât a obținut principalul său contracandidat, liberalul Gabriel Broșteanu.