Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Versailles

Social (Categoria articolului)

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

Versailles este renumit în întreaga lume pentru palatul și domeniul de aici, care au conferit măreția visată regilor francezi, dar care au devenit și obiective turistice de prestigiu pe întreg mapamondul. În micul orășel din suburbiile Parisului trăiește și Karin, din Câmpina, stabilită de mai mulți ani aici și care a acceptat să ne povestească despre actuala pandemie de coronavirus văzută de la Versailles. ”Situația este destul de tensionată și aici, la Versailles, ca și la Paris și peste tot în Franța. Avem cazuri de persoane infectate cu coronavirus în localitate, chiar și în școala în care eu predau. Sunt restricțiile de circulație, impuse acum și în România, nu prea ieșim din casă decât pentru cumpărăturile strict necesare. Lumea respectă distanța impusă, de minim un metru, inclusiv în magazine, la brutărie de exemplu nu intră decât câte o persoană, maxim două. Avem două săptămâni de când sunt suspendate cursurile, v-am spus inclusiv la noi la școală fiind atât profesori, cât și elevi bolnavi. În ciuda atmosferei sumbre, a pustiului de pe străzi, lumea este ok, nu am văzut persoane panicate... Unii dintre cei care ies pe stradă poartă măști, dar începe să devină o obișnuință să vezi oameni purtând măști. De când s-au instituit aceste restricții de circulație nu am mai ajuns în apropierea Palatului Versailles, care a fost închis, la fel ca și grădinile și, de altfel, ca toate celelate parcuri din oraș. Țin legătura zilnic cu cei dragi de acasă, din România, cu prieteni, cu foști colegi și am convingerea că vom trece cu toții cu bine peste această încercare grea”, ne-a povestit Karin.
Bilanțul din Franța, la 4 aprilie 2020, este următorul - 83.029 persoane confirmate ca fiind infectate cu coronavirus, 6.507 persoane decedeate și 14.135 persoane vindecate.

Citiți și Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se simte pandemia de coronavirus în... Paris
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Dubai
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Milano
Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în... Londra

2136 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1597 vizualizari
03 dec. 2020 05:38

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2096 vizualizari
02 dec. 2020 07:55

Un drapel nou flutură în vânt la "Observator", pe dealul Muscel din Câmpina

Pe 30 noiembrie 2018, înaintea celebrării Centenarului Marii Uniri, reprezentanții Fundației Zamolxes din Câmpina împreună cu cei Radioclubului Municipal au montat un drapel național la ”Observator”, pe dealul Muscel. A fost primul tricolor care a fluturat pe Muscel, la "Observator", un loc drag multor câmpineni, situat la o altitudine de 550 metri și de unde se poate vedea întregul oraș.

Alte stiri recente

374 vizualizari
03 dec. 2020 18:58

Emanoil Savin se implică în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu

(P) Emanoil Savin a decis să se alăture Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic - Izvorâtorul de Mir” în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște. Aici, membrii asociației și nu numai vor avea posibilitatea să-și aline traumele căpătate îm misiuni din teatrele de operațiuni militare.

1061 vizualizari
03 dec. 2020 14:40

Acțiune a Poliției la Câmpina pentru verificarea măsurilor impuse prin legea pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei

1 comentarii

Miercuri, 2 decembrie, poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au desfășurat o acțiune în Câmpina, în intervalul 10.00-12.00, pentru verificarea măsurilor impuse prin Legea nr. 55/2020 privnd prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu noul coronavirus. Astfel, au fost verificate peste 45 de autovehicule și 20 de societăți comerciale. Au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale (dintre care 6 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, iar restul pentru alte abateri identificate), în valoarea totală de peste 4.100 de lei.