5 octombrie este Ziua Mondială a Educației, dar pentru Școala Gimnazială Centrală din Câmpina, această dată are o semnificație mult mai puternică, mult mai importantă și poate mai apropiată de sufletele celor implicați în activitatea acestei unități de învățământ. 5 octombrie este Ziua Școlii Centrale, iar anul acesta se împlinesc 106 ani de la înființarea instituției. Sigur, în 1914, când a fost înființată prin Ordin al Ministerului Instrucțiunii Publice, nu se numea Școala Centrală, ci Școala Primară Urbană de Fete nr.2 și avea un efectiv de 53 de eleve.
Vechea școală o știți, există și astăzi, deși o parte din ea a fost demolată în 2002, când au început lucrările la noua clădire. Noua școală a fost finalizată în anul 2007 și este una dintre cele mai moderne unități de învățământ din Prahova. O mândrie pentru elevii săi, pentru profesori, pentru părinți și, de ce nu, pentru Câmpina.
De-a lungul timpului, Școala Primară Urbană de Fete nr.2, devenită, din 1948, Școala de 7 ani de fete nr.2, apoi Școala Generală nr. 2, a trecut prin multe momente grele - războiul, ocupația germană, cutremurul din 1940, epidemia de febră tifoidă și altele. Trebuie să menționăm aici că a fost singura școală din oraș distrusă de bombardamentele din august 1944 și asta s-a întâmplat din cauza vecinătății cu Rafinăria "Steaua Română", ținta bombardamentelor anglo-americane. Toate acestea au venit și au trecut, au lăsat urme adânci în viața oamenilor, însă orașul s-a ridicat din propria cenușă și a mers mai departe. Iar școala, odată cu el. A fost condusă de oameni puternici, dascăli devotați - regretații Valeria Șerban, Alexandru Blanck și Toma Deaconu, apoi Nicolae Necula, iar în prezent director este Florentina Dumitrașcu.
Astăzi, Școala Gimnazială Centrală Câmpina are 604 elevi și o reputație excelentă. Dar dincolo de istoric, de statistici, acolo, în interiorul clădirii superbe din centrul Câmpinei, există oameni care sfințesc locul. Pe 14 septembrie 2020 a început un nou an școlar în condiții de pandemie. Mai întâi scenariul galben, iar de astăzi, 5 octombrie 2020, ca un dar de Ziua Școlii, s-a trecut la scenariul verde, cel în care cursurile se desfășoară cu toți copiii prezenți la ore, în școală, în clasă.
“Din nou glasuri minunate de copii iau în stăpânire curtea şi clădirea școlii. Suntem din nou la școală! Ce bucurie! Ce este o școală fără de elevi? Ce este o școală fără de profesori? Ziduri... și atât! Dumnezeu să ne ocrotească și să ne țină în școală!”, sunt câteva din cuvintele doamnei Rodica Zăvoianu, profesor învățământ primar, extrase dintr-un mesaj de Ziua Școlii.
La mulți ani, Școlii Gimnaziale Centrale și oamenilor săi!
A venit vara... E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de mdoalități de petrecere a timpului iber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.