Este clar că ceea ce se întâmplă cu unele situații foarte delicate pentru Câmpina depășește orice sferă a normalului, însăși Prefectura Prahova - cea mai importantă autoritate administrativă a județului - părând a fi depășită de... paranormalul situației. Este vorba de celebra hotărâre a Consiliului Local Câmpina din 25 octombrie 2023 privind demararea procedurilor de radiere a drepturilor de uz, superficie și servitute asupra unor terenuri de pe râul Doftana.
Povestea este deja cunoscută, Câmpina TV.ro scriind pe larg despre adoptarea HCL 79/25 octombrie 2023, despre solicitarea suspendării în instanță, care a și fost deja obținută, și ajungând la decizia celor două firme în discuție - Elsid și Electrocarbon - de a renunța la dreptul de superficie asupra a 25 hectare din aceste terenuri. Prefectura Prahova pare că nu a ținut pasul cu ritmul în care se derulează această poveste, solicitând Consiliului Local revocarea hotărârii respective, după ce societățile obținuseră deja în instanță suspendarea acelei hotărâri.
Acum, în cadrul ședinței extraordinare de îndată a Consiliului Local Câmpina, care a avut loc vineri, 15 decembrie, de la ora 9.00, s-a decis punerea pe ordinea de zi și a solicitării Prefecturii Prahova de revocarea a hotărârii din 25 octombrie privind terenurile de pe Doftana. A fost prilejul pentru primarul Alin Moldoveanu de a le povesti consilierilor locali discuția pe care a purtat-o chiar la sediul Prefecturii, cu juriștii și secretarul general al acestei instituții, în preziua ședinței Consiliului Local. Puteți urmări întreaga discuție din Consiliul Local Câmpina în materialul video. În esență, primarul Alin Moldoveanu a susținut că le-a explicat reprezentanților Prefecturii că este vorba doar despre demararea unor proceduri, urmând calea legală, nicidecum despre aprobarea radierii vreunui drept al unei firme din Cartea Funciară. Tot edilul câmpinean a spus că reprezentanții Prefecturii s-au arătat surprinși de aceste explciații, au susținut că ei nu au înțeles acest lucru din hotărârea în cauză, astfel că au solicitat Primăriei Câmpina transmiterea unui punct de vedere scris în care să fie explicate toate detaliile.
Pare neverosimil că, practic, Prefectura Prahova are nevoie de ”traducerea” din limba română a unui act administrativ, dar cam aceasta pare a fi situația, așa cum a fost ea prezentată de primarul Alin Moldoveanu.
Acum, consilierii câmpineni au decis ca punctul de vedere pe care Primăria Câmpina îl va formula către Prefectura Prahova să le fie și lor prezentat, urmând a se discuta însușirea sa, astfel încât punctul de vedere să fie transmis Prefecturii din partea Primăriei și Consiliului Local. Prefectura ar urma să reanalizeze hotărârea Consiliului Local și să ia o decizie dacă mai solicită sau nu revocarea acestui act administrativ.
Nu-i așa că suntem ca-n... anumite filme?
Probabil nu ați înțeles mare lucru din acest titlu, chiar dacă el este corect, dar vă vom explica în rândurile care urmează cine și cum a găsit legătura între pasajul subteran de la Câmpina și un drum județean care leagă câteva comune din sudul județului.
Cele două asocieri de firme care participă la licitația pentru reabilitarea, extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare de la Câmpina și Poiana Câmpina au atacat în instanță decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor. Curtea de Apel Ploiești a respins ambele plângeri ca nefondate.
Luni dimineață, la Câmpina, la intersecția Străzii Maramureș cu Bulevardul Carol I.
Elevii claselor a VIII-a încep de luni, 17 martie, seria simulărilor pentru Evaluarea Națională.