CONTACT

Situație fără precedent. Prefectura Prahova cere Primăriei Câmpina să ”traducă” hotărârea Consiliului Local privind terenurile de pe Doftana

- Actualitate -

Situație fără precedent. Prefectura Prahova cere Primăriei Câmpina să ”traducă” hotărârea Consiliului Local privind terenurile de pe Doftana

Este clar că ceea ce se întâmplă cu unele situații foarte delicate pentru Câmpina depășește orice sferă a normalului, însăși Prefectura Prahova - cea mai importantă autoritate administrativă a județului - părând a fi depășită de... paranormalul situației. Este vorba de celebra hotărâre a Consiliului Local Câmpina din 25 octombrie 2023 privind demararea procedurilor de radiere a drepturilor de uz, superficie și servitute asupra unor terenuri de pe râul Doftana.

Povestea este deja cunoscută, Câmpina TV.ro scriind pe larg despre adoptarea HCL 79/25 octombrie 2023, despre solicitarea suspendării în instanță, care a și fost deja obținută, și ajungând la decizia celor două firme în discuție - Elsid și Electrocarbon - de a renunța la dreptul de superficie asupra a 25 hectare din aceste terenuri. Prefectura Prahova pare că nu a ținut pasul cu ritmul în care se derulează această poveste, solicitând Consiliului Local revocarea hotărârii respective, după ce societățile obținuseră deja în instanță suspendarea acelei hotărâri.
Acum, în cadrul ședinței extraordinare de îndată a Consiliului Local Câmpina, care a avut loc vineri, 15 decembrie, de la ora 9.00, s-a decis punerea pe ordinea de zi și a solicitării Prefecturii Prahova de revocarea a hotărârii din 25 octombrie privind terenurile de pe Doftana. A fost prilejul pentru primarul Alin Moldoveanu de a le povesti consilierilor locali discuția pe care a purtat-o chiar la sediul Prefecturii, cu juriștii și secretarul general al acestei instituții, în preziua ședinței Consiliului Local. Puteți urmări întreaga discuție din Consiliul Local Câmpina în materialul video. În esență, primarul Alin Moldoveanu a susținut că le-a explicat reprezentanților Prefecturii că este vorba doar despre demararea unor proceduri, urmând calea legală, nicidecum despre aprobarea radierii vreunui drept al unei firme din Cartea Funciară. Tot edilul câmpinean a spus că reprezentanții Prefecturii s-au arătat surprinși de aceste explciații, au susținut că ei nu au înțeles acest lucru din hotărârea în cauză, astfel că au solicitat Primăriei Câmpina transmiterea unui punct de vedere scris în care să fie explicate toate detaliile.
Pare neverosimil că, practic, Prefectura Prahova are nevoie de ”traducerea” din limba română a unui act administrativ, dar cam aceasta pare a fi situația, așa cum a fost ea prezentată de primarul Alin Moldoveanu. 
Acum, consilierii câmpineni au decis ca punctul de vedere pe care Primăria Câmpina îl va formula către Prefectura Prahova să le fie și lor prezentat, urmând a se discuta însușirea sa, astfel încât punctul de vedere să fie transmis Prefecturii din partea Primăriei și Consiliului Local. Prefectura ar urma să reanalizeze hotărârea Consiliului Local și să ia o decizie dacă mai solicită sau nu revocarea acestui act administrativ.
Nu-i așa că suntem ca-n... anumite filme?


15 Dec 2023 21:22 8559 vizualizari


Comentarii






  • 17.12.2023 07:59 Bob Eu nu văd ca administrația noastră e problema ci prefectura. Asa slaba cum o descriu unii aici, e peste cea de la nivelul județului. Aici vorbim despre o ditamai șoseaua de centură și care trece pe terenul unor firme. Se caută o soluție sau nu se mai face.
  • 16.12.2023 20:17 diss O altă aberație marca administrația cămpineană care, logic, a fost spulberată în instanță. Cheltuielile din justiție ar trebui achitate de primar și consilierii care au putut produce un asemenea caz.Din păcate cămpinenii, după dezastrul Tiseanu, se confruntă cu cea mai slabă administrație, ever.Căt despre cei din prefectura ploieșteană nici ei nu sunt prea departe , uitați- vă cum a ajuns Ploieștiul, un oraș total nefrecventabil.
  • 15.12.2023 22:58 A.G Prefectura....e plin de intelectuali și cotrofelnite pe acolo.Dar limba romana e grea Limba de lemn numita politichie.Aia care studiau pe toți care intrau pe ușă și care făceau mișto de motocicliști că sunt donatori.Toti bugetarii nu înțeleg că simplii cetățeni le plătesc salarile distracțiile,chiolhanurile.Si unii iau minim pe economie că deh patronul trebuie sa vina cu SUV ul și angajațu cu transportul in comun cu rablele alea unde patronii cică ei muncesc mai puțin gândesc.
  • 15.12.2023 22:22 Marian Prefectura nu a înțeles ”limbajul juridic” al primarului Alin Moldoveanu. Cu tot respectul, ditamai avocatul, instanţa și Prefectura spun că nu este legală hotărârea adoptată de consiliul local la inițiativa primarului și tot insistați că... nu mai are rost. Scuzați-mă
2029 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
2027 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
2237 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
2063 vizualizari 30 Apr 2024 21:58 Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

În jurul orei 21.45 a zilei de marți, 30 aprilie, ISU Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru Cornu, zona Cornu de Jos, adică spre Câmpina, privind apariția unui urs într-o zonă publică.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV