Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina împlinește anul acesta 86 de ani de existență. Ziua Școlii este pe 1 noiembrie, dar a fost sărbătorită vineri, în sala de festivități a instituției, iar la eveniment au participat copii, părinți, actuali și foști profesori, reprezentanți ai administrației locale, reprezentanți ai Bisericii. A fost sărbătoare mare la Poiana, parcă mai mare și mai frumoasă ca oricând.
"Școala cea mai bună este aceea în care vezi alături de tine suflete care-și sunt ca frații și surorile. Iar noi aici, la școala noastră, suntem o mare și frumoasă familie", a afirmat directorul instituției, profesor Elena Nițu, parafrazându-l pe Nicolae Iorga. "La mulți ani, școală minunată, oameni minunați, copii dragi și profesori dedicați acestei meserii extraordinare!", a spus și primarul Alin Moldoveanu, care le-a oferit diplome de excelență tuturor cadrelor didactice, pentru calitatea activității didactice și pentru implicarea în promovarea și susținerea activităților tradiționale în comuna Poiana Câmpina.
Manifestările de Ziua Școlii au inclus un spectacol susținut, bineînțeles, de elevii unității; o prezentare de modă, la care modele au fost șapte fetițe, ele prezentând creații vestimentare realizate de directorul școlii, Elena Nițu, profesor de arte plastice; o expoziție de pictură cu tema "Emoție de tomnă"; o expoziție de artă fotografică - "Zâmbetul toamnei"; o expoziție cu vânzare de obiecte confecționate din materiale naturale, specifice acestui anotimp. Și a mai existat un târg de prăjituri de casă, oaspeții putând cumpăra produsele realizate de mămici și bunici, iar cu banii strânși copiii doresc să achiziționeze un brad mare pentru serbarea de Crăciun, pe care să-l împodobească în așteptarea Moșului.
În cursul dimineții, înainte de sosirea oaspeților și spectacolul dedicat Zilei Școlii, toți copii au vizionat (în sala de festivități) filmul 3D "Berzele". Așadar acțiuni multe și variate, pentru a marca o aniversare frumoasă.
Școala de la Poiana Câmpina a fost dată în folosință în anul 1931. Până la acea dată, cursurile școlare s-au desfășurat la biserică (1860-1864), apoi într-o casă particulară (1864 - 1911) pe un teren unde, ulterior a fost amenajată o magazie de materiale a fostei Uzine Poiana. În 1911, în centrul comunei, acolo unde astăzi se află o hală a uzinei, a fost construită prima clădire destinată școlii. Avea două săli de clasă și o cancelarie. În 1923 a început construcția la actuala clădire a școlii, dată în folosință în 1931. Școala poartă numele învățătorului Ion Mateescu, primul director al școlii, cel care a condus instituția de la înființare și până în anul 1959, desfășurând în paralel și o bogată activitate cultural-științifică.
Vescan ca cânta live în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, pe 12 iulie 2025, de la ora 20.00.
Parcul Brâncoveanu din Breaza va găzdui sâmbătă, 2 august, ediția a V-a a Festivalului Jazz Pop Rock.
Al doilea concert din cadrul evenimentului Câmpina Summer Park Music a adus în fața publicului Corul Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești.
Un eveniment de excepție a avut loc sâmbătă seara pe esplanada Casei Tineretului. A fost primul concert din cadrul Câmpina Summer Park Music, susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești.