CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Simpozion medical la SanConfind: ”Tratamente inovative care reduc riscul de intervenții chirurgicale”

- Sănătate -

Simpozion medical la SanConfind: ”Tratamente inovative care reduc riscul de intervenții chirurgicale”

Se consideră o realitate unanim recunoscută aceea că profesia de medic este o meserie nobilă. Ce poate fi mai nobil decât să salvezi vieți, să faci oamenii să se nască pentru a doua oară, să lucrezi cu mâini meșteșugite prin țesuturile și sângele bolnavului pentru a face să nu se oprească nici seva roșie a vieții, nici organele interne pe care le inundă.

Ori să redai sănătatea și pofta de a trăi omenește prin tratamente bine gândite, țintite, miraculos vindecătoare. Hotărât lucru, medicul are una dintre cele mai nobile meserii de pe fața pământului și chiar dacă printre doctori există și unii care nu vor să fie nobili (puțini, din fericire), când te duci bolnav la un medic, indiferent de suferință, te duci cu respect, cu măcar un fior de teamă și unul de nădejde, sperând că va reuși să-ți găsească tratamentul vindecător fără să fie nevoie de o intervenție chirurgicală. S-ar putea spune că e firesc, e omenește să ne temem de operații: chiar și cea mai simplă dintre ele are un oarecare risc; mic, dar posibil. De aceea, când doctorul ne vindecă fără să fie nevoie de operație, îl privim ca pe un prieten salvator.
Acest articol este despre simpozionul medical găzduit de Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina, în care s-a discutat despre un subiect mereu actual: tratamentele medicale inovative, care reduc riscul de intervenții chirurgicale.
Evenimentul s-a desfășurat recent în Cafeteria SanConfind, fiind apreciat de toți cei prezenți. La simpozion au participat mai mulți doctori din diferite specialități medicale: chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, ortopedie-traumatologie, medicină de familie, anestezie și terapie intensivă, medicină fizică și de reabilitare. Printre invitați s-au numărat medici de familie din zona Câmpina, dar și medici specialiști din Ploiești și Brașov. Cei doi speakeri au fost dr. Ion Constantinescu (medic primar obstetrică-ginecologie) și dr. Viorel Albu (medic specialist ortopedie-traumatologie). Înainte de începerea prezentărilor și a discuțiilor, directorul medical al Spitalului SanConfind, dr. Ion Radu Sgarbura (medic primar chirurgie generală) le-a adresat un cuvânt de bun-venit oaspeților spitalului, subliniind totodată importanța temei supuse spre dezbatere pentru medici și pacienți deopotrivă.

Dintre cei doi speakeri, primul care s-a adresat audienței a fost dr. Ion Constantinescu, șeful Secției Obstetrică-Ginecologie din Centrul Medical SanConfind, care, printre altele, a ținut să menționeze: ”Sunt mai multe momentele în care noi evităm chirurgia în ginecologie. Ele pot fi din punct de vedere medical - acolo unde  avem contraindicații de a folosi chirurgia, fie că vorbim despre boli cerebro-vasculare, cardio-vasculare, diabet și alte diferite comorbidități - mergând până la refuzul pacientei de a opta pentru chirurgie. Există și cazuri de tipul acesta, pe care noi încercăm să le temporizăm, să le evităm sau să le tratăm conservator. V-aș da câteva exemple mai la îndemână, să zicem, de patologii frecvente care ne pot face să ne gândim la alternativa intervenției chirurgicale. Prima dintre cele vizând partea de ginecologie la care m-am gândit ar fi sângerările excesive la femeie, recunoscute astăzi ca fiind cele care cresc rata de histerectomii de hemostază, în special în America. În SUA există o rată uriașă, aproape de 50% de histerectomii, care se fac pentru aceste sângerări anormale. Dezechilibrele hormonale, patologiile uterine, fibroamele  uterine, adenomioza, endometrioza chiar, toate sunt cazuri în care putem avea contraindicații de a folosi chirurgia. Există pe piață multe lucruri care lasă chirurgia deoparte, printre primele apărute aflându-se steriletele cu eliberare progresivă și lentă de hormoni, de progesteron”.  
Ortopedia SanConfind este tot mai cunoscută datorită faptului că tratează cu succes tot felul de afecțiuni ortopedice, maladii ale coloanei vertebrale etc. Precizând că la SanConfind se fac numeroase protezări de șold și de genunchi, dr. Viorel Albu, șeful Compartimentului Ortopedie, a atras atenția că necroza de cap femural și luxația congenitală de șold (displazia) pot fi probleme de sănătate care se pot întâlni tot mai des la persoanele tinere. Dr. Viorel Albu a făcut câteva observații: ”Este neobișnuit ca simptomele osteoartritei (inflamație care cuprinde atât articulația, cât și partea osoasă din jur – n.red.) să afecteze maxilarul. Cel mai dur os al omului este mandibula. Artrita la umăr, la gleznă și la încheietura mâinii nu sunt prea dureroase. Însă în momentul când durerile nu mai pot fi tratate nonchirurgical, se apelează la operație”.
Seminarul a fost de folos pentru toți medicii participanți, care au avut astfel posibilitatea să cunoască mai bine noile produse medicale apărute pe piața de profil, cu ajutorul cărora se pot amâna sau evita operațiile, dar și să afle ce intervenții chirurgicale se fac la Spitalul SanConfind, ca să-și poată îndruma pacienții acolo unde au cele mai mari șanse de vindecare.


05 Oct 2023 12:12 2841 vizualizari


Comentarii


2184 vizualizari 26 Apr 2024 07:45 Operație în premieră la Spitalul SanConfind

Operație în premieră la Spitalul SanConfind

La spitalul SanConfind din Poiana Câmpina s-a efectuat recent, cu succes, prima operație de tiroidectomie totală. Este o premieră demnă de remarcat pentru chirurgia SanConfind. Operația a fost efectuată de medicul chirurg Mihai Gornea.

citeste mai mult
741 vizualizari 24 Apr 2024 21:16 Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.

citeste mai mult
1973 vizualizari 29 Feb 2024 20:11 Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

citeste mai mult
2389 vizualizari 03 Feb 2024 19:15 Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV