Trei concursuri derulate la Școala Gimnazială ”Al.I. Cuza” au trecut de etapa de jurizare

Social (Categoria articolului)

La Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina se derulează în acest moment nu mai puțin de trei concursuri școlare inter-județene, cu diverse tematici. Zilele trecute a avut loc jurizarea lucrărilor transmise, iar în ultima zi a acestei luni va avea loc festivitatea de premiere.

Concursul care are deja o istorie în spate, fiind la a șasea ediție, se numește ”Zâmbet de copil” și își propune să ofere fiecărui copil șansa să-și dezvolte sensibilitatea, creativitatea, să învețe să-și cultive toleranța, să aibă o atitudine pozitivă față de toți semeni, indiferent de cultură, religie, dizabilitate. Concursul se desfășoară pe mai multe secțiuni - creație plastică și creație literară - compunere ilustrată.
Un alt concurs găzduit de școala câmpineană este ”Liberi, demni, egali”, care își propune să-i învețe pe elevi să trăiască unii cu alții în deplină armonie și echitate socială, să aprecieze și să valorizeze diferențele care există între ei. Domeniile în care se desfășoară aceste concurs sunt desene / postere; compuneri / eseuri și prezentări power point.
În fine, dar nu în cele din urmă, concursul pe teme de ecologie derulat în limba franceză - aflat la prima ediție - își propune cursuri de educare și conștientizare în școli legate de problemele de mediu și oferirea de soluții și bune practici axate pe colectare separată și reciclare. Prin intermediul cursurilor și workshop-urilor care se vor susține, scopul este de a educa viitoarea generație asupra problemelor actuale de mediu și a-i ghida pe copii spre implementarea de bune practici axate pe colectarea separată și reciclare. Se urmărește stimularea potenţialului creativ al elevilor, descoperirea şi atragerea în competiţie a unui număr cât mai mare de elevi cu înclinaţii artistico-plastice.
La jurizarea celor trei concursuri au fost prezenți și reprezentanți ai Bibliotecii Municipale ”Dr. C.I. Istrati” și ai Muzeului Memorial ”Nicolae Grigorescu”, parteneri alături de Școala Gimnazială ”Al.I. Cuza”, Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Primăria municipiului Câmpina la cele trei concursuri școlare inter-județene, care s-au bucurat de o foarte bună participare.

1993 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

194 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

2376 vizualizari
30 iun. 2022 07:47

Licitația pentru noua creșă de la Câmpina a fost finalizată. Valoarea contractului - 8,15 milioane lei fără TVA

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat recent semnarea contractelor de execuție pentru 15 creșe din țară, finanțate cu bani de la bugetul de stat și care vor fi construite prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Printre aceste 15 creșe se numără și cea de la Câmpina, din cartierul Voila.

Alte stiri recente

1115 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.

1394 vizualizari
02 iul. 2022 13:01

Tânăr din București, prins drogat la volan de polițiștii din Câmpina

Vineri, 1 iulie, în jurul orei 19.30, polițiștii din Câmpina au oprit pentru control pe Strada I.H. Rădulescu un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul București.