Săptămâna care s-a încheiat nu a fost deloc ușoară pentru Horia Tiseanu, primarul municipiului Câmpina. Delicatul subiect al disponibilizărilor de la piață, o nouă înfățișare la Tribunalul Prahova în procesul în care este acuzat de fapte de corupție - acolo unde a început audierea martorilor, apoi ședința Consiliului Local, orele de predare de la Liceul Energetic, activitatea politică și cea administrativă curentă. Greu, poate de aici și lipsa de inspirație în discursul de vineri, de la Spitalul Municipal, acolo unde a fost prezentat oficial proiectul privind reabilitarea termică a instituției și unde primarul Horia Tiseanu a lăudat firma care a executat modernizarea Policlinicii Municipale și a construit Centrul Turistic. Adică, firma din cauza căreia s-au pierdut fonduri europene și a fost nevoie de bani de la bugetul local pentru continuarea lucrărilor.
"Îmi doresc să găsim o firmă puternică pentru realizarea acestui proiect la spital, o firmă cu un management performant, nu așa cum, din păcate, s-a mai întâmplat în ultima vreme, când au venit la licitații și au câștigat lucrări firme care au demonstrat o activitate mai puțin bună. Un exemplu bun este firma care a realizat reabilitarea ambulatoriului de specialitate, în care ne aflăm, o firmă care a lucrat bine și care a demonstrat un management performant", a declarat primarul Horia Tiseanu, vineri, la conferința de presă organizată la prezentarea noului proiect privind Spitalul Municipal. Și asta după ce, cu doar câteva minute înainte, conducerea spitalului vorbise despre problemele pe care le-a avut la modernizarea ambulatoriului.
De ce considerăm că este o gafă? Firma despre care vorbește primarul Horia Tiseanu că a mers bine și a demonstrat un management performant - General Services 98 București - este firma care a primit act constatator negativ din partea Primăriei conduse de... Horia Tiseanu. Asta s-a întâmplat la realizarea Centrului de Informare și Promovare Turistică. A fost emis acest document constatator negativ din cauza nerespectării termenelor de execuție. Pentru că s-a întârziat cu executarea lucrării, fondurile europene au fost sistate și Primăria a trebuit să plătească de la bugetul local o diferență de 90.000 lei.
Ba, mai mult, chiar la lucrările de la Policlinica Municipală, firma nu a respectat termenul de finalizare a investiției, ceea ce a dus la pierderea de fonduri europene și continuarea lucrărilor cu bani de la bugetul local, aproximativ 650.000 lei. Nu poți lăuda și da ca exemplu o firmă căreia i-ai dat certificat constatator negativ și din cauza căreia Câmpina a pierdut niște fonduri europene, de a fost nevoie să se bage mâna tot în buzunarele contribuabililor pentru a se achita diferența de lucrări. Astfel de lucruri nu ar trebui uitate, totuși.
Citiți și: Un act constatator confirmă existența unui prejudiciu cauzat de întârzierea lucrărilor la Centrul Turistic din Câmpina
Primăria Câmpina consideră că reabilitarea Policlinicii a decurs fără probleme. Asta, deși termenul de execuție nu a fost respectat și s-au pierdut fonduri europene
Pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină la un incendiu produs în această dimineață la o locuință din satul Perșunari, comuna Cocorăștii Colț.
În această dimineață, peste 40 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova desfășoară o razie de amploare în comuna Ariceștii Rahtivani, pentru combaterea faptelor cu violență din mediul stradal, organizată de polițiștii Secției Rurale de Poliție Cocorăștii Colț, context în care vor fi puse în executare și opt mandate de percheziție domiciliară.
Numărul de senatori și deputați care revine fiecărei circumscripții electorale, adică fiecărui județ, în urma alegerilor parlamentare, se stabilește în funcție de populația din județul respectiv. În total, România are 134 senatori și 331 deputați. Prahovei îi revin cinci mandate de senator și 11 mandate de deputat.
În cursul zilei de luni, 2 decembrie, polițiștii din Bănești au fost informați de producerea unui accident rutier pe o stradă din localitate.