Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.
23 mai...
1660 – Este menționat primul călugăr local, care dobândește un loc de casă în satul Câmpina.
1828 – Vameșul din Câmpina raporta Divanului depozitarea păcurii pentru aprovizionarea trupelor de ocupație. Se întâmpla în timpul războiului ruso-turc din 1828-1829.
1909 – Serbare câmpenească la Castelul Voila, la care participau membrii familiei Știrbey și mai mulți invitați. (foto)
1981 – Poiana Câmpina – CS Târgoviște 1-2, meci în divizia secundă. Inegalabilul Dobrin a marcat ambele goluri ale dâmbovițenilor, care promovau la finalul sezonului în primul eșalon, în vreme ce Poiana retrograda în Divizia C. A fost, cel mai probabil, partida de pe stadionul Poiana la care au asistat cei mai mulți spectatori, se estimează că au fost 10.000 spectatori, inclusiv în copaci și pe calea ferată din apropiere.
2011 – Începeau la Ankara, în Turcia, Jocurile Mondiale de Judo pentru Copii, câmpineanul Vlad Iordache (14 ani) obținând medalia de argint la categoria sa.
2015 – Echipa CADON de la Liceul Energetic Câmpina participa la ACSL All Star Contes, concurs de informatică la Orlando, Florida, SUA.
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)
A venit vara... E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de mdoalități de petrecere a timpului iber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.