Plouă în pasajul subteran din Gara Câmpina. Pasaj realizat cu fonduri europene...

Social (Categoria articolului)

Înainte de modernizarea, cu fonduri europene, a infrastructurii feroviare și a gărilor de pe ruta Câmpina - Predeal, infiltrațiile de apă din pasajul subteran pentru călători reprezentau o imagine cu care eram obișnuiți. Infiltrațiile, mucegaiul, băltoacele din pasaj făceau, efectiv, parte din peisajul feroviar al Gării Câmpina. Iar iarna, acest pasaj devenea o capcană, un adevărat pericol pentru călătorii care riscau să coboare scările alunecoase și să meargă prin apa înghețată. Dar iată că și după modernizare, situația este aceeași.

Lucrările de modernizare, realizate cu fonduri europene, s-au terminat în 2011. În Gara Câmpina, aproape că nu se cunoaște că s-au făcut astfel de lucrări. Am scris despre grupurile sanitare infecte, despre sala de așteptare distrusă, despre geamurile sparte, despre ușile furate, despre multe alte probleme care au apărut în ultimii ani în această gară situată pe teritoriul administrativ al comunei Poiana Câmpina și administrată, ca toate gările din țară, de CFR SA. Dar era vorba despre probleme generate de tot felul de persoane certate cu legea. Acum este altceva. La solicitarea unor cititori (de altfel, unul dintre ei ne-a trimis și imaginile prezentate), revenim la problema pasajului subteran, cel folosit de călători pentru a ajunge pe peroane. În pasaj plouă aproape ca afară. Nu sunt doar simple infiltrații, ci precipitații în toată regula. Oamenii merg prin apă, iar la iarnă, când temperaturile vor fi negative, vor patina prin pasaj. Poate că s-a redus numărul de trenuri, poate că sunt tot mai puțini călători, dar chiar și așa, acești călători merită mai multă atenție din partea CFR și mai mult respect. Nu să fie puși în situația de a intra cu umbrela în pasaj sau de a-și rupe picioarele pe scări.

2343 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • ViVi 27.11.2019 13:58 Institutiile statului vaci de muls.Am semnalat si problema cu oficiile Postei Romane,mai ales oficiul cunoscut drept Posta Mica si oficiul de la Poiana Campina despre starea jalnica.Raspunsul nonsalant oficial a fost ca Posta este chiriasul Telekom sau ce a ramas din el,si totusi....arata ca in comunism

Social

5398 vizualizari
06 dec. 2019 21:35

Accident în Câmpina, la intersecția străzilor Maramureș și Ana Ipătescu. Una dintre mașinile implicate s-a răsturnat

Un nou accident rutier s-a produs vineri seară în municipiul Câmpina, la intersecția Străzii Maramureș cu Strada Ana Ipătescu, o intersecție unde au loc frecvent astfel de evenimente rutiere, pe fondul neacordării de prioritate.

1693 vizualizari
06 dec. 2019 10:04

Restituiri. Apa potabilă s-a introdus în Câmpina în anii 1900. Sursa - izvorul de pe Valea Sunătoarea din Breaza, analizat de însuși dr. C.I. Istrati

Vă prezentăm, de-a lungul mai multor episoade, file din istoria mai puțin cunoscută a Câmpinei. Sunt informații preluate din Anuarul Societății de Științe Istorice din România - Filiala Câmpina. Sunt povești adevărate din istoria localității și poate că unii dintre dumneavoastră vor fi interesați să le citească.

Alte stiri recente

1891 vizualizari
06 dec. 2019 20:31

Virgil Guran a fost numit consilier de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Orban

Moș Nicolae a fost extrem de darnic cu fostul președinte al PNL Câmpina, Virgil Guran, în prezent președintele Organizației Județene Dâmbovița a PNL. I-a adus funcția de consilier de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Ludovic Orban. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial 982/5 decembrie 2019.

2247 vizualizari
05 dec. 2019 21:40

Julia Jianu și formația Talisman cântă la Câmpina, în noaptea de Revelion

Spectacolul de Revelion, de la Câmpina, va începe la ora 21.30 cu un mixaj muzical realizat de un DJ. La ora 22.15, pe scenă va urca Julia Jianu, fostă componentă a trupelor Exotic și Sexxy, care de mai mulți ani a ales o carieră solo. Apoi, de la ora 23.00, vor cânta Alin Oprea și formația Talisman, iar la miezul nopții, vom păși în 2020 în jocuri de lumini și lasere.