Înainte de modernizarea, cu fonduri europene, a infrastructurii feroviare și a gărilor de pe ruta Câmpina - Predeal, infiltrațiile de apă din pasajul subteran pentru călători reprezentau o imagine cu care eram obișnuiți. Infiltrațiile, mucegaiul, băltoacele din pasaj făceau, efectiv, parte din peisajul feroviar al Gării Câmpina. Iar iarna, acest pasaj devenea o capcană, un adevărat pericol pentru călătorii care riscau să coboare scările alunecoase și să meargă prin apa înghețată. Dar iată că și după modernizare, situația este aceeași.
Lucrările de modernizare, realizate cu fonduri europene, s-au terminat în 2011. În Gara Câmpina, aproape că nu se cunoaște că s-au făcut astfel de lucrări. Am scris despre grupurile sanitare infecte, despre sala de așteptare distrusă, despre geamurile sparte, despre ușile furate, despre multe alte probleme care au apărut în ultimii ani în această gară situată pe teritoriul administrativ al comunei Poiana Câmpina și administrată, ca toate gările din țară, de CFR SA. Dar era vorba despre probleme generate de tot felul de persoane certate cu legea. Acum este altceva. La solicitarea unor cititori (de altfel, unul dintre ei ne-a trimis și imaginile prezentate), revenim la problema pasajului subteran, cel folosit de călători pentru a ajunge pe peroane. În pasaj plouă aproape ca afară. Nu sunt doar simple infiltrații, ci precipitații în toată regula. Oamenii merg prin apă, iar la iarnă, când temperaturile vor fi negative, vor patina prin pasaj. Poate că s-a redus numărul de trenuri, poate că sunt tot mai puțini călători, dar chiar și așa, acești călători merită mai multă atenție din partea CFR și mai mult respect. Nu să fie puși în situația de a intra cu umbrela în pasaj sau de a-și rupe picioarele pe scări.
Asociația "Ateliere Fără Frontiere" a anunțat câștigătorii ediției 2025 a programului "Dăm Click pe România".
O furtună puternică a avut loc miercuri după-amiază la Sinaia. A plouat torențial, iar vântul a bătut în rafale de 70-80 km/h.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.