Plouă în pasajul subteran din Gara Câmpina. Pasaj realizat cu fonduri europene...

Social (Categoria articolului)

Înainte de modernizarea, cu fonduri europene, a infrastructurii feroviare și a gărilor de pe ruta Câmpina - Predeal, infiltrațiile de apă din pasajul subteran pentru călători reprezentau o imagine cu care eram obișnuiți. Infiltrațiile, mucegaiul, băltoacele din pasaj făceau, efectiv, parte din peisajul feroviar al Gării Câmpina. Iar iarna, acest pasaj devenea o capcană, un adevărat pericol pentru călătorii care riscau să coboare scările alunecoase și să meargă prin apa înghețată. Dar iată că și după modernizare, situația este aceeași.

Lucrările de modernizare, realizate cu fonduri europene, s-au terminat în 2011. În Gara Câmpina, aproape că nu se cunoaște că s-au făcut astfel de lucrări. Am scris despre grupurile sanitare infecte, despre sala de așteptare distrusă, despre geamurile sparte, despre ușile furate, despre multe alte probleme care au apărut în ultimii ani în această gară situată pe teritoriul administrativ al comunei Poiana Câmpina și administrată, ca toate gările din țară, de CFR SA. Dar era vorba despre probleme generate de tot felul de persoane certate cu legea. Acum este altceva. La solicitarea unor cititori (de altfel, unul dintre ei ne-a trimis și imaginile prezentate), revenim la problema pasajului subteran, cel folosit de călători pentru a ajunge pe peroane. În pasaj plouă aproape ca afară. Nu sunt doar simple infiltrații, ci precipitații în toată regula. Oamenii merg prin apă, iar la iarnă, când temperaturile vor fi negative, vor patina prin pasaj. Poate că s-a redus numărul de trenuri, poate că sunt tot mai puțini călători, dar chiar și așa, acești călători merită mai multă atenție din partea CFR și mai mult respect. Nu să fie puși în situația de a intra cu umbrela în pasaj sau de a-și rupe picioarele pe scări.

2893 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • ViVi 27.11.2019 13:58 Institutiile statului vaci de muls.Am semnalat si problema cu oficiile Postei Romane,mai ales oficiul cunoscut drept Posta Mica si oficiul de la Poiana Campina despre starea jalnica.Raspunsul nonsalant oficial a fost ca Posta este chiriasul Telekom sau ce a ramas din el,si totusi....arata ca in comunism

Social

809 vizualizari
28 mai 2020 10:13

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2566 vizualizari
27 mai 2020 09:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 mai

1 comentarii

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

34 vizualizari
28 mai 2020 14:18

Primăria Câmpina a mai pierdut un proces cu Ministerul Dezvoltării pentru Calea Dacia, pentru o corecție de 104.678 lei. Sentința este definitivă

Pe 27 mai, la Înalta Curte de Justiție a avut loc ultimul termen în procesul dintre Primăria Câmpina și Ministerul Dezvoltării pentru o corecție de 104.678 lei. Instanța a dat câștig de cauză Ministerului Dezvoltării, astfel că Primăria Câmpina este, din nou, bună de plată.

681 vizualizari
28 mai 2020 11:57

Termenul de finalizare a lucrărilor de canalizare din Câmpina, prelungit până în aprilie 2021. În prezent, se lucrează în mai multe zone

Peste 50 de străzi și alei din Câmpina sunt cuprinse în graficul lucrărilor de canalizare finanțate din fonduri europene, prin intermediul HidroPrahova. Sunt zone unde trebuie reabilitată rețeaua de canalizare, zone unde trebuie introdusă canalizarea și zone unde trebuie finalizate lucrările începute în 2014-2015, atunci când s-a derulat prima parte a acestui proiect blocat ulterior pentru mai multă vreme din cauza litigiului dintre firma executantă și operatorul de apă și canal. Înainte de blocarea apărută în toamna lui 2015, procentul de realizare a lucrărilor incluse în proiect era de 45%.