CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

- Politică -

Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Încercăm o analiză a rezultatelor alegerilor locale din 9 iunie 2024 și începem cu... învingătorii. Despre învinși vom scrie separat.

Nu avem pretenția că le știm pe toate. Dar punem lucrurile pe hârtie și vedem ce iese. S-ar putea, chiar, să iasă exact ce trebuie. Sau aproape ce trebuie.
Irina Nistor a fost lansată în cursa pentru Primăria Câmpina în mai 2023, cu mai bine de un an înaintea alegerilor locale. La momentul respectiv nici nu se știa de comasarea localelor cu europarlamentarele și nici data la care acestea urmau să aibă loc. Lansarea atât de devreme i-a permis Irinei Nistor să ia Câmpina la pas, din ușă în ușă și din poartă în poartă, de două ori înainte de campania electorală. Când a început campania toată lumea știa deja cine este Irina Nistor. Acesta ar fi un prim motiv pentru care Irina a avut succes. A stat de vorbă cu oamenii, iar oamenii au nevoie să fie ascultați, vor să-și spună păsurile, să-și deschidă inima.
Campania Irinei Nistor și PSD a fost gândită bine, fără atacuri la persoană și mai ales fără ca vreun alegător să poată bănui anumite nemulțumiri interne, care au existat, dar au fost ținute în spatele ușii partidului. PSD a venit în fața oamenilor ca o echipă strâns unită în jurul unei candidate despre care puțini au crezut că l-ar putea învinge pe Alin Moldoveanu și încă la un asemenea scor. Imaginea de echipă a Irinei Nistor și PSD a fost un alt motiv care a stat la baza victoriei în alegeri.
Cele de mai sus nu ar fi fost suficiente dacă nu ar fi existat Partidul Câmpina Curată. Un partid local, înființat în toamna lui 2022, dar care a crescut și a ajuns să influențeze decisiv victoria Irinei Nistor. PCC a afăcut o mișcare strategică interesantă: și-a sacrificat numărul de consilieri pe care l-ar fi putut obține, în favoarea candidatei PSD. Probabil că, dacă ar fi avut propriul candidat la Primărie, scorul PCC ar fi fost mai mare la Consiliul Local (chiar dacă nu câștiga funcția de primar).
Fără susținerea PCC, Irina Nistor nu ar fi câștigat Primăria Câmpina. Să ne uităm puțin la cifre. Irina a obținut 44,25% în alegeri, iar PSD – 30,40%. Deci candidata la Primărie a avut 14 procente peste partid. De unde vin aceste procente? De la PCC, al cărui scor la alegerile locale a fost 15,70%. Dacă PCC avea candidat propriu la Primărie, iar Irina Nistor era susținută doar de PSD, atunci... Alin Moldoveanu câștiga un nou mandat de primar. Scorul lui a fost 34,53%.
Mai mult, PCC și-a asumat criticile, acuzele la adresa primarului în funcție. PCC a ieșit în fața mass media cu acele declarații de presă argumentate, documentate și... fără precedent pe plan local.

PCC, un partid relativ nou, mic, local, (gen Mișcarea Noi, Ploieștenii!, din Ploiești, evident), dar cu o listă bună pentru Consiliul Local, probabil cea mai bună listă dintre toate partidele, a obținut jumătate din scorul marelui PSD. Mai mult de atât, partidul acesta mic a avut un rol decisiv, a reușit să îi împingă pe Irina Nistor și PSD spre victoria din 9 iunie. Asta ar trebui să-i pună pe gânduri pe mulți. Dacă va continua așa cum a început și dacă va reuși să pună în practică tot ce și-a propus prin programul electoral, Partidul Câmpina Curată s-ar putea să “rupă” peste patru ani.
Au mai fost și alte motive care au stat la baza victoriei Irinei Nistor în alegeri. Munca și motivația celor din PSD și PCC, net superioare liberalilor, plus organizarea foarte bună și coordonarea aproape perfectă dintre PSD și PCC în ziua alegerilor.
Mâine, despre învinși.


13 Jun 2024 20:59 4381 vizualizari


Comentarii


  • 15.06.2024 08:54 Florian Total gresit! Daca ar fi putut, PCC(partiul lui Anastasescu) ar fi luat tot. Nu "a impins" nimic in față.Atât a putut. Daca a ieșit Irina Nistor a fost doar un compromis: votul câmpinenilor dezamagiți impotriva PNL si a administratiei Moldoveanu/Prună/. Daca nu va avea sfatuitori buni, vom avea o nouă si mare dezamăgire(oare,a câta?)
  • 15.06.2024 07:46 diss Pentru Marilena: Foarte bună și analiza dvs.Sunteți un pic prea optimistă, amintiți-vă cum a pornit USR-ul...și unde a ajuns, trebuie să vă felicit!
  • 14.06.2024 21:31 diss Hai să fim serioși! D.na Nistor a căștigat datorită fantasmagoriilor din capul fostului primar. Pasajul și mai ales aroganța i-au venit de hac fostului primar iar psd-ul, partid care în continuare nu este deloc iubit la Cămpina, a cules roadele.Să vedem ce va face d.na Nistor, nu îi va fi prea greu să îl depășească pe fostul primar care nu a făcut nimic.
  • 14.06.2024 13:21 gheorghe radu Nu va amigiti; eu sunt votant PNL dar am votat-o pe d-na Nistor (si multi altii) pentru a nu mutila Campina cu tuneluri absurde...
  • 13.06.2024 22:49 marinela Foarte buna analiza dumneavoastra.Nu uitati ca PCC este un partid infiintat de niste corporatisti.Au lucrat ca in corporatie, in echipa , au elaborat strategii pe baza unor analize swot, cu tabele in excel , slides in powerpoint, grafice, ca ei asta stiu sa faca. Chiar si marketingul lor a fost foarte putin spre deloc politic.In plus, curajul sa infrunte "concurenta" devoaland metodele neortodoxe folosite de aceasta in atacarea adversarilor.Corporatistii nu mint in relatiile cu colaboratorii lor pentru ca isi pierd credibilitatea si ajung sa falimenteze. PCC are timp pana la alegerile viitoare sa invete si marketing politic .Sper sa ramana la fel de sinceri, transparenti si sa dezvolte un parteneriat de succes cu cetatenii.Ii apreciez si pentru faptul ca au pus umarul la aparitia si manifestarea spiritului civic in Campina, pentru ca oamenii sa inteleaga ca au drepturi si ca primarul si consilierii nu sunt sefii lor, ca ei ii aleg sa lucreze in folosul lor si asta s-a vazut la vot. Cred ca cetatenii acestui oras nu vor mai putea fi mintiti si manipulati cu sloganuri despre Lupul cel rau care va manca iezii cucuietii si pe Scufita Rosie.
Vremea
http://www.spitalcampina.ro/
http://floricon.ro/
https://elstargroup.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
319 vizualizari 15 Jul 2024 13:02 A fost lansată Asociația ”Platforma Independentă”. Câmpineanul Adrian Pițigoi este secretarul general al acesteia

A fost lansată Asociația ”Platforma Independentă”. Câmpineanul Adrian Pițigoi este secretarul general al acesteia

Luni, 15 iulie, a fost lansată oficial Asociația ”Platforma Independentă”, un nou proiect politic condus de Cristian Diaconescu.

citeste mai mult
5583 vizualizari 14 Jun 2024 18:27 Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

V-am prezentat într-un articol anterior motivele care, credem noi, stau la baza victoriei Irinei Nistor (PSD) în alegerile locale din 9 iunie 2024. Vom încerca acum să creionăm motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut, surprinzător pentru mulți, funcția de primar.

citeste mai mult
1996 vizualizari 07 Jun 2024 20:14 Mesajul primarului Alin Moldoveanu la final de campanie electorală

Mesajul primarului Alin Moldoveanu la final de campanie electorală

Campania electorală pentru alegerile din 9 iunie 2024 (locale și europarlamentare) se încheie sâmbătă dimineață la ora 7.00, cu 24 de ore înainte de deschiderea secțiilor de votare. La final de campanie, vă prezentăm mesajul primarului Ioan Alin Moldoveanu, candidat PNL pentru încă un mandat la Casa cu Grifoni.

citeste mai mult
2277 vizualizari 07 Jun 2024 16:37 Partidul Câmpina Curată: ”A venit vremea pentru Câmpina curată, inclusiv din punct de vedere moral!”

Partidul Câmpina Curată: ”A venit vremea pentru Câmpina curată, inclusiv din punct de vedere moral!”

Adina Gârbăcică, Rudolf Leica și Liviu Dumitrache, candidați din partea Partidului Câmpina Curată la Consiliul Local, la alegerile din 9 iunie 2024, au fost invitații noștri la o ultimă emisiune electorală.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV