CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Vaccinul antigripal, cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii

- Sănătate -

Vaccinul antigripal, cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii

Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat marți, 22 ianuarie, că numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 28, iar în țară sunt confirmate alte peste 1.100 de cazuri de îmbolnăviri. Niciuna dintre persoanele decedate nu se vaccinase antigripal. Ministerul Sănătății, dar și medicii specialiști din spitale recomandă populației vaccinarea antigripală ca fiind cea mai sigură metodă de prevenire a bolii. Încă mai aveți timp să vă vaccinați. Corpul devine imun la trei săptămâni de la vaccin, adică exact atunci când este prognozat vârful sezonului de gripă: februarie - martie 2019.

"Gripa este o boală infecțioasă cu caracter epidemic. Pentru persoanele sănătoase, complicațiile nu sunt întotdeauna dintre cele mai severe, dar pentru persoanele de peste 65 de ani, pentru femeile însărcinate și copiii sub doi ani, gripa poate avea consecințe grave - pneumonii sau chiar deces. Vaccinarea antigripală este cea mai eficientă metodă de prevenire a gripei", ne-a declarat dr. Miruna Șovăială, medic epidemiolog în cadrul Spitalului Municipal Câmpina. (video)
Vaccinul antigripal nu se poate face în spital sau în ambulatoriu, ci la medicul de familie, care este obligat să asigure gratuit acest tip de vaccin persoanelor din categoriile de risc de pe lista sa de pacienți (bolnavii cronic, copiii și femeile însărcinate). Toate celelalte categorii de persoane pot achiziționa vaccinul antigripal din farmacii, apoi trebuie să meargă la medicul de familie pentru vaccinare. Prețul unui vaccin trivalent este de aproximativ 26 de lei, iar al unui vaccin tetravalent, de aproximativ 60 lei.

Medicii specialiști avertizează că gripa poate debuta brusc şi violent. Febra, de 39-40 de grade, este deseori însoţită de stări de oboseală, tuse uscată, frisoane, dureri puternice de cap, dureri oculare şi roşu în gât. Durerile musculare sunt mult mai acute decât în cazul răcelii, iar frisoanele sunt însoţite de dureri abdominale şi ale oaselor, precum şi senzaţie de usturime a ochilor. Stările de greaţă şi vomă sunt, de asemenea, asociate gripei, iar în cazuri grave acestea pot evolua şi în alte probleme gastro-intestinale.
În întreaga Europă este un val de îmbolnăviri de gripă, dar decese nu s-au înregistrat decât în România (28), Croația (15) și Serbia (2).

Citiți și: Triajul copiilor, curățenia și aerisirea claselor și dezinfecția băncilor - recomandările DSP Prahova către școli, pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă


22 Jan 2019 20:12 7746 vizualizari



Comentarii






1144 vizualizari 26 Apr 2024 07:45 Operație în premieră la Spitalul SanConfind

Operație în premieră la Spitalul SanConfind

La spitalul SanConfind din Poiana Câmpina s-a efectuat recent, cu succes, prima operație de tiroidectomie totală. Este o premieră demnă de remarcat pentru chirurgia SanConfind. Operația a fost efectuată de medicul chirurg Mihai Gornea.

citeste mai mult
400 vizualizari 24 Apr 2024 21:16 Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.

citeste mai mult
1737 vizualizari 29 Feb 2024 20:11 Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

citeste mai mult
2200 vizualizari 03 Feb 2024 19:15 Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV