CONTACT

Impozitul pe clădirile cu destinație mixtă a fost modificat. Declarațiile privind aceste spații pot fi depuse până la 15 martie 2021

- Actualitate -

Impozitul pe clădirile cu destinație mixtă a fost modificat. Declarațiile privind aceste spații pot fi depuse până la 15 martie 2021

Luni, 28 decembrie 2020, Consiliul Local Câmpina s-a întrunit într-o ședință extraordinară, singurul punct de pe ordinea de zi fiind modificarea unei hotărâri aprobate pe 23 decembrie, cea privind taxele și impozitele locale pentru anul 2021.

Modificarea survenită a fost impusă de schimbarea legislației, mai exact de modificarea Codului Fiscal prin Legea nr. 296/18 decembrie 2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 1.269/21 decembrie 2020, cu intrare în vigoare din 24 decembrie și cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2021. Este vorba despre modificarea impozitului pe clădiri, pentru imobilele cu destinație mixtă, aflate în proprietatea persoanelor fizice, când proprietarul nu declară la organul fiscal suprafața folosită în scop nerezidențial. Concret, este vorba de acele spații din apartamente sau case, folosite ca magazine sau sedii ale unor firme și se aplică doar acelor societăți care nu folosesc spațiul respectiv doar ca sediu social, ci desfășoară efectiv o activitate în acel spațiu.
Cota stabilită prin Codul Fiscal actualizat este de 0,3% din valoarea impozabilă, în vreme ce pentru folosirea în scop rezidențial a acelor spații, cota de impozitare este de 0,08%, ceea ce înseamnă că pentru suprafațele folosite în scop nerezidențial impozitul este de aproape patru ori mai mare.
De asemenea, este foarte important de știut că persoanele fizice care dețin astfel de spații pot depune declarații la Direcția Economică privind modul de folosire și împărțire a spațiului respectiv până la 15 martie 2021, chiar dacă noile taxe și impozite locale se aplică de la 1 ianuarie 2021.
Mai trebuie adăugat un lucru, proiectul de hotărâre a fost aprobat cu unanimitatea consilierilor prezenți (18 consilieri, a lipsit Andrei Duran) fără ca nimeni să aibă ceva de spus, astfel că întreaga ședință a Consiliului Local a durat mai puțin de... 90 de secunde!


28 Dec 2020 19:42 4827 vizualizari


Comentarii






  • 29.12.2020 07:21 Gicu Popa Aveti cumva idee unde putem consulta hotararile aprobate de consiliul local in sedinta din data de 23 decembrie ? Pe site-ul onorabilei noastre primarii acestea lipsesc cu desavarsire ! Trebuie sa stam cu ochii pe ei ! Halal transparenta decizionala !
  • 28.12.2020 22:24 Rammstein Asta da rapiditate...dar problema câinilor maidanezi care terorizează orașul nu o rezolvați tot așa de rapid???...mai grav sau altfel spus foarte grav că sunt destui locuitorii care și-au adus cotarlele de la țară când sau mutat aici....ce ... fac cu care doi trei câini în curți nelegați stând toată ziua pe lîngă gardurile curților speriind trecătorii .. exemplul concludent zona Câmpinița ,Muscel...!!! țăranii tot țărani , uită că stau într-un municipiu....ar trebui că poliția locală să inventariere dobitoacele din fiecare curte. ..și să ceară explicații pentru prezența acestor animale ...și motivația...!!
2095 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
2620 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
3528 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3437 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV