Pe 6 decembrie 1926 se inaugura, în scuarul dintre Strada Carol I și Școala Primară Urbană nr. 1 (Școala lui Scripcă), bustul marelui pictor Nicolae Grigorescu, realizat în bronz de sculptorul brezean Gheorghe Tudor. Bustul există și astăzi, cam pe același amplasament, la intersecția Bulevardului Carol I cu Calea Doftanei.
Bustul, deși de dimensiuni destul de mici pentru a fi expus într-o piață publică, a fost realizat de artistul plastic brezean Gheorghe Tudor, iar de la inaugurare și până în zilele noastre s-a aflat cam în același loc, la amintita intersecție din fața actualului colegiu care poartă numele marelui pictor. Din datele care au ajuns până în zilele noastre, bustul a mai avut o perioadă destul de scurtă în care a fost așezat undeva la intersecția dintre Calea Doftanei și Strada Mihai Eminescu, chiar peste drum de intrarea principală în somptuoasa clădire a actualului Colegiu Național ”Nicolae Grigorescu”.
Inițiativa realizării unui bust al pictorului Grigorescu apăruse în vara anului 1915, fiind prima de acest gen la nivel național. Trecuseră, totuși, doar opt ani de la moartea artistului... Printre cei care au inițiat campania care a dus la realizarea bustului lui Nicolae Grigorescu s-a numărat și eminentul dascăl câmpinean Anastase Scripcă, director al școlii din apropiere în perioadele 1905-1906 și 1919-1934, deci inclusiv la momentul dezvelirii monumentului.
În ciuda valorii, vechimii și frumuseții sale, bustul lui Nicolae Grigorescu realizat acum aproape un veac nu este considerat monument istoric de for public, așa cum este un alt bust al lui Grigorescu, cel care se află chiar în curtea Casei Memoriale a marelui pictor, din Cartierul Câmpinița.
Sculptorul Gheorghe Tudor s-a născut în anul 1882 la Breaza și a încetat din viață în anul 1944, în orașul natal. Pentru vremurile tinereții sale a avut șansa să studieze în mari centre europene care încurajau artiștii - la Florența, la clasa profesorului Augusto Rivalto de la Il Regio Istituto di Belli Arti, între anii 1900-1905 și apoi la Munchen, încă doi ani. Este autorul multor sculpturi foarte apreciate, iar în Câmpina, în afara bustului lui Nicolae Grigorescu, îi datorăm și Soldatul - Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire Națională, acesta din urmă fiind realizat la trei ani după bustul lui Grigorescu.
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.
24 Iunie este Ziua Universală a Iei Românești, în zi de mare sărbătoare creștină - Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, cunoscută în popor ca Sânzienele sau Drăgaica. Momentul a fost marcat și la Câmpina în cadrul unui mic spectacol care a avut loc marți, 24 iunie, la ceas de seară, pe scena Casei de Cultură ”Geo Bogza”.