Despre Bulevardul din Câmpina se poate scrie mult, chiar foarte mult, fiind - mai ales în trecut - unul dintre punctele de atracţie ale localității. În prima jumătate a secolului trecut, Bulevardul purta numele Reginei Elisabeta şi era mărginit, pe ambele părţi, de şiruri de copaci, în spatele cărora se construiseră vile ale persoanelor importante din acea vreme. Astăzi, lucrurile s-au mai schimbat.
Imaginea de colecţie, datată de prin anii '20 ai secolului trecut, este realizată de undeva din apropierea intersecţiei cu Strada Plevnei de astăzi spre centru. Pe partea dreaptă, în plan secund, se poate observa casa ceasornicarului Florescu, astăzi, cabinetul stomatologic al doctorului Florescu, imobilul păstrându-şi în cea mai mare parte a sa arhitectura. Tot pe partea dreaptă, dar în plan mai apropiat se poate observa casa Ţiţei, care există şi astăzi, dar modificată. Peste drum de acestea se afla atunci Vila Ştefănescu, actualul sediu al Primăriei Câmpina. În plan ceva mai îndepărtat, la capătul străzii, se observă sediul Primăriei din acea perioadă, situat pe locul unde până acum câţiva ani s-a aflat Casa Cărţii.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiţi şi Câmpina, România 100. Librăria Crăciun de ieri, o farmacie de azi
Câmpina, România 100. Casa Tineretului, ieri şi azi
Câmpina, România 100. Castelul Știrbei, de ieri, sediul administrativ al Spitalului Voila, de astăzi
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.
Pe perioada caniculei, așa cum s-a întâmplat în fiecare vară, în centrul municipiului Câmpina, în Piața ”Marin Constantin” (Pasajul de la Ceas) funcționează un centru de prim-ajutor.
Grǎdinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina deruleazǎ și în acest an, timp de două săptămâni, proiectul educațional “Grǎdinița de varǎ - Vara în culori”. Proiectul este la a IV-a ediție, fiind organizat în cadrul Centrului de Resurse Educaționale Deschise Câmpina, este avizat de cǎtre inspectorii pentru educație timpurie Mariana Ilie și Liliana-Mara Grigore și aprobat de inspectorul școlar general Ilona Rizea.
Timp de trei zile, între 1 și 3 iulie, de la ora 18.30, la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Câmpina va avea loc Festivalul ”Jean de Krassowsky”.