Câmpina, România 100. Bulevardul Elisabeta de ieri, Bulevardul Culturii de azi

Social (Categoria articolului)

Despre Bulevardul din Câmpina se poate scrie mult, chiar foarte mult, fiind - mai ales în trecut - unul dintre punctele de atracţie ale localității. În prima jumătate a secolului trecut, Bulevardul purta numele Reginei Elisabeta şi era mărginit, pe ambele părţi, de şiruri de copaci, în spatele cărora se construiseră vile ale persoanelor importante din acea vreme. Astăzi, lucrurile s-au mai schimbat.

Imaginea de colecţie, datată de prin anii '20 ai secolului trecut, este realizată de undeva din apropierea intersecţiei cu Strada Plevnei de astăzi spre centru. Pe partea dreaptă, în plan secund, se poate observa casa ceasornicarului Florescu, astăzi, cabinetul stomatologic al doctorului Florescu, imobilul păstrându-şi în cea mai mare parte a sa arhitectura. Tot pe partea dreaptă, dar în plan mai apropiat se poate observa casa Ţiţei, care există şi astăzi, dar modificată. Peste drum de acestea se afla atunci Vila Ştefănescu, actualul sediu al Primăriei Câmpina. În plan ceva mai îndepărtat, la capătul străzii, se observă sediul Primăriei din acea perioadă, situat pe locul unde până acum câţiva ani s-a aflat Casa Cărţii.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiţi şi Câmpina, România 100. Librăria Crăciun de ieri, o farmacie de azi
Câmpina, România 100. Casa Tineretului, ieri şi azi
Câmpina, România 100. Castelul Știrbei, de ieri, sediul administrativ al Spitalului Voila, de astăzi

5295 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Madalin F 06.09.2018 11:22 Cine v-a dat informatiile despre case, nu stie asa de bine toate :) Din casa Titei abia se itesc doua stresini, dupa vila din prim-plan, care NU este asadar casa doctorului Ioan Titei, ci un imobil disparut, despre care a scris parca Alin Ciupala - cand voi regasi pasajul am sa revin cu sursa exacta.
  • M. Focsa 28.10.2018 08:30 Am gasit: la pag.33 a albumului "Campina, o istorie in imagini" din 2003, sub acea imagine de epoca scrie clar "in prim-plan, cladirea distrusa la bombardamentul din 1944, pe fundatia careia s-au ridicat ulterior actualele birouri ale IFET".
  • Angheluță Mihai 17.01.2022 08:41 Păcat de ceea ce a fost cândva Bd-ul Regina Elisabeta, actual Culturii. Ar trebui să i se spună Bd-ul ''Fițiștilor'' În loc să fie intadevar un Bulevard al Culturii, al promenadei, al recreerii, al meditației, al ozonării, cum era odinioară. Acum este o zonă de încercat mașinile de prins suta în o sută de metri. Ar trebui ca autoritățile locale să interzică acești bolizi și nu numai ca, în zilele de Sâmbătă și Duminică, circulația mașinilor să fie interzisă ptr a transforma această frumoasă zonă, într-o zonă cu adevărat de promenadă, lipsită de această poluare auto și sonică, cum a fost cândva. Cred că nu ar îngreuna nici cum traficul, având în vedere că, străzile Plevnei și Griviței pot să preia ușor acest trafic. Rog autoritățile locale să facă în așa fel ca, această zonă să fie redată promenadei, a celor ce pot să-și plimbe copii în liniște, fără poluare, fără zgomot, a celor în vârstă, a celor ce vor să respire un aer mai curat, mai proaspăt. Este de ajuns că în cursul săptămânii este un trafic infernal datorită sediului Electrica și nu numai. Pe viitor, poate vă veți gândi să-i găsiți o altă locație acestui sediu iar Bulevardul să devină cu adevărat un bulevard al promenadei, al Culturii precum îi este predestinat denumirea. Mulțumesc,

Social

1430 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

675 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

257 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

397 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.