CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.soceram.ro/

Câmpina, România 100. Bulevardul Elisabeta de ieri, Bulevardul Culturii de azi

- Social -

Câmpina, România 100. Bulevardul Elisabeta de ieri, Bulevardul Culturii de azi

Despre Bulevardul din Câmpina se poate scrie mult, chiar foarte mult, fiind - mai ales în trecut - unul dintre punctele de atracţie ale localității. În prima jumătate a secolului trecut, Bulevardul purta numele Reginei Elisabeta şi era mărginit, pe ambele părţi, de şiruri de copaci, în spatele cărora se construiseră vile ale persoanelor importante din acea vreme. Astăzi, lucrurile s-au mai schimbat.

Imaginea de colecţie, datată de prin anii '20 ai secolului trecut, este realizată de undeva din apropierea intersecţiei cu Strada Plevnei de astăzi spre centru. Pe partea dreaptă, în plan secund, se poate observa casa ceasornicarului Florescu, astăzi, cabinetul stomatologic al doctorului Florescu, imobilul păstrându-şi în cea mai mare parte a sa arhitectura. Tot pe partea dreaptă, dar în plan mai apropiat se poate observa casa Ţiţei, care există şi astăzi, dar modificată. Peste drum de acestea se afla atunci Vila Ştefănescu, actualul sediu al Primăriei Câmpina. În plan ceva mai îndepărtat, la capătul străzii, se observă sediul Primăriei din acea perioadă, situat pe locul unde până acum câţiva ani s-a aflat Casa Cărţii.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiţi şi Câmpina, România 100. Librăria Crăciun de ieri, o farmacie de azi
Câmpina, România 100. Casa Tineretului, ieri şi azi
Câmpina, România 100. Castelul Știrbei, de ieri, sediul administrativ al Spitalului Voila, de astăzi


04 Sep 2018 23:41 5789 vizualizari


Comentarii






  • 17.01.2022 08:41 Angheluță Mihai Păcat de ceea ce a fost cândva Bd-ul Regina Elisabeta, actual Culturii. Ar trebui să i se spună Bd-ul ''Fițiștilor'' În loc să fie intadevar un Bulevard al Culturii, al promenadei, al recreerii, al meditației, al ozonării, cum era odinioară. Acum este o zonă de încercat mașinile de prins suta în o sută de metri. Ar trebui ca autoritățile locale să interzică acești bolizi și nu numai ca, în zilele de Sâmbătă și Duminică, circulația mașinilor să fie interzisă ptr a transforma această frumoasă zonă, într-o zonă cu adevărat de promenadă, lipsită de această poluare auto și sonică, cum a fost cândva. Cred că nu ar îngreuna nici cum traficul, având în vedere că, străzile Plevnei și Griviței pot să preia ușor acest trafic. Rog autoritățile locale să facă în așa fel ca, această zonă să fie redată promenadei, a celor ce pot să-și plimbe copii în liniște, fără poluare, fără zgomot, a celor în vârstă, a celor ce vor să respire un aer mai curat, mai proaspăt. Este de ajuns că în cursul săptămânii este un trafic infernal datorită sediului Electrica și nu numai. Pe viitor, poate vă veți gândi să-i găsiți o altă locație acestui sediu iar Bulevardul să devină cu adevărat un bulevard al promenadei, al Culturii precum îi este predestinat denumirea. Mulțumesc,
  • 28.10.2018 08:30 M. Focsa Am gasit: la pag.33 a albumului "Campina, o istorie in imagini" din 2003, sub acea imagine de epoca scrie clar "in prim-plan, cladirea distrusa la bombardamentul din 1944, pe fundatia careia s-au ridicat ulterior actualele birouri ale IFET".
  • 06.09.2018 11:22 Madalin F Cine v-a dat informatiile despre case, nu stie asa de bine toate :) Din casa Titei abia se itesc doua stresini, dupa vila din prim-plan, care NU este asadar casa doctorului Ioan Titei, ci un imobil disparut, despre care a scris parca Alin Ciupala - cand voi regasi pasajul am sa revin cu sursa exacta.
604 vizualizari 27 Jun 2025 20:02 Elevi din Bănești, Valea Doftanei și Ploiești, ambasadori ai comunicării moderne într-un proiect internațional eTwinning

Elevi din Bănești, Valea Doftanei și Ploiești, ambasadori ai comunicării moderne într-un proiect internațional eTwinning

Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.

citeste mai mult
409 vizualizari 26 Jun 2025 22:15 În centrul Câmpinei, pe perioada caniculei, funcționează un centru de prim-ajutor

În centrul Câmpinei, pe perioada caniculei, funcționează un centru de prim-ajutor

Pe perioada caniculei, așa cum s-a întâmplat în fiecare vară, în centrul municipiului Câmpina, în Piața ”Marin Constantin” (Pasajul de la Ceas) funcționează un centru de prim-ajutor.

citeste mai mult
863 vizualizari 24 Jun 2025 19:57 La Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina se derulează proiectul educațional ”Grădinița de vară - Vara în culori”

La Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina se derulează proiectul educațional ”Grădinița de vară - Vara în culori”

Grǎdinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina deruleazǎ și în acest an, timp de două săptămâni, proiectul educațional “Grǎdinița de varǎ - Vara în culori”. Proiectul este la a IV-a ediție, fiind organizat în cadrul Centrului de Resurse Educaționale Deschise Câmpina, este avizat de cǎtre inspectorii pentru educație timpurie Mariana Ilie și Liliana-Mara Grigore și aprobat de inspectorul școlar general Ilona Rizea. 

citeste mai mult
565 vizualizari 24 Jun 2025 07:57 Biserica Romano-Catolică din Câmpina va găzdui timp de trei zile Festivalul ”Jean de Krassowsky”

Biserica Romano-Catolică din Câmpina va găzdui timp de trei zile Festivalul ”Jean de Krassowsky”

Timp de trei zile, între 1 și 3 iulie, de la ora 18.30, la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Câmpina va avea loc Festivalul ”Jean de Krassowsky”.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2025 Câmpina TV