Marian Nistor, președintele PNL Câmpina: "Toți locuitorii municipiului vor fi afectați de acest PUZ privind modernizarea centrului!"

Politică (Categoria articolului)

Continuăm seria discuțiilor pe tema Planului Urbanistic Zonal (PUZ) privind modernizarea centrului municipiului Câmpina, invitatul nostru fiind de această dată președintele PNL Câmpina, Marian Nistor. PNL este unul dintre partidele cu reprezentare în Consiliul Local, care nu consideră oportună realizarea pasajului subteran, iar Marian Nistor explică, în interviul pe care ni l-a acordat, motivele pentru care nu este de acord cu pasajul. De asemenea, președintele PNL Câmpina ridică mai multe semne de întrebare în privința PUZ, document aflat acum în perioada de consultare publică, urmând ca apoi să intre în dezbaterea Consiliului Local. Urmăriți integral interviul cu Marian Nistor.

"Este nevoie de o prioritizare a investițiilor în Câmpina. Nu considerăm că pasajul este oportun în acest moment pentru municipiu. Sunt alte lucruri mult mai importante, alte investiții care ar trebui realizate. De exemplu, centura ocolitoare a municipiului, pentru ca traficul greu să nu mai intre prin localitate, reabilitarea străzilor, o parcare supraetajată în zona pieței, un ștrand, cinematograf, apă și canalizare, reabilitarea rețelelor de gaze. Sunt multe alte lucruri de făcut în oraș! Din păcate, acum, orașul pare abandonat de autorități!", a afirmat Marian Nistor. Acesta a mai spus că din PUZ reiese clar faptul că realizarea pasajului și a spațiului pietonal de deasupra vor dura până la opt ani: "Nu știm dacă primarul Moldoveanu minte, dezinformează sau chiar nu știe ce conține documentația privind PUZ-ul, când a spus că pasajul va dura doi ani cu posibilitate de prelungire încă un an. A spus că se induce panică în oraș pentru că s-a răspândit informația că pasajul va dura între 8 și 10 ani. Vreau să-i informez pe câmpineni că, în conformitate cu documentația supusă consultării publice, în planul de acțiune, punctul 5, scrie foarte clar că proiectul pentru realizarea pasajului se va derula între anii 1 și 5, iar pentru zona de deasupra pasajului, între anii 6 și 8. Deci din document reiese foarte clar că lucrarea va dura opt ani, cinci ani pasajul și trei ani spațiul pietonal de deasupra. Poate că primarul nu știe ce conține documentația. Toate contractele sunt semnate de administratorul public. Putem deci să spunem că primarul Moldoveanu este un eunuc administrativ. El nu semnează nimic!"
Legat tot de pasaj, Marian Nistor a afirmat: "Ce se va întâmpla dacă acest pasaj nu se va putea realiza? Dacă apar probleme, cum am mai avut noi în timpul lucrărilor de canalizare, cu trotuare prăbușite, copaci picați pe carosabil, conducte sparte, oameni rămași făr utilități? Ce se va întâmpla dacă lucrările se blochează? Grupul de la Ploiești, care conduce acum Primăria Câmpina, își va lua frumos haina în spate și va pleca. Ei nu sunt câmpineni, ei nu iubesc orașul! Au o fixație cu acest pasaj și asta ne poate duce cu gândul că pot fi și alte lucruri în spatele susținerii fără limite a acestui proiect!"

Discuția pe marginea Planului Urbanistic Zonal a fost amplă și interesantă, pentru că acest PUZ nu vizează doar pasajul subteran și spațiul pietonal de deasupra, ci o suprafață mult mai mare, de 35,5 hectare, de la intersecția cu Orizontului până la intersecția Bulevardului Carol I cu Strada Frații Golești, la Biserica de la Brazi.
"Continuă dezinformarea populației de la cel mai înalt nivel al Primăriei Câmpina. Domnul primar ori minte, ori chiar nu cunoaște conținutul PUZ-ului. Ceea ce a afirmat inclusiv în recenta conferință de presă este contrar documentelor și informațiilor din PUZ. De exemplu, regimul de înălțime P+12 din centrul orașului. Domnul primar a spus că are solicitări de la investitori pentru sedii de firmă. Să ne fie cu iertare, facem sedii de firmă P+12 în Câmpina, în momentul în care activități economice pentru sediile de firmă aduse în discuție nu există?! A spus că acele clădiri P+12 nu trebuie să fie în zona centrală, ci într-o zonă adiacentă Bulevardului Carol I. Dar dacă ne uităm în PUZ, regimul de înălțime P+12 este fix în zona centrală: zona fostului RomTelecom - BCR, zona Milia - Parcul Regele Mihai I și la turnul înclinat", a mai spus Marian Nistor. 
De asemenea, președintele PNL Câmpina face apel la populație să intre pe site-ul Primăriei și să studieze documentația PUZ pentru că: "Indiferent de cartierul în care locuiți, acest PUZ va afecta orice locuitor, deoarece accesabilitatea zonei centrale va fi grav diminuată. Sunt niște inepții acolo, iar oamenii trebuie să știe ce îi așteaptă! De asemenea, întrebat la conferința de presă ce se va întâmpla dacă nu va trece PUZ-ul în Consiliul Local, dl. primar a spus că va trece într-un final. Deci, opinia câmpinenilor și votul consilierilor locali sunt minimizate la maxim. Pentru domnia sa, noi nu existăm. Există dânsul și ideea pe care o are, ceilalți nu există. Acest PUZ încă nu a ajuns pe masa consilierilor locali. Cu toate acestea, au fost încheiate deja contractele pentru proiectul tehnic și detalii de execuție pentru pasajul în sine. Forajele acelea care s-au executat în centru nu sunt pentru PUZ, ci pentru pasajul în sine. Nu a contat pentru primar faptul că PUZ-ul nu a intrat încă în dezbaterea CL. Deja s-a apucat de documentația pentru autorizația de construire. De ce au fost semnate aceste contracte? De ce cineva s-a grăbit și nu a așteptat aprobarea PUZ-ului? Acel cineva care a semnat aceste contracte să răspundă dacă se pierd fondurile europene! Cum este luat în calcul punctul de vedere al Consiliului Local și al oamenilor, dacă cineva a semnat deja contractele pentru proiectul tehnic și detaliile de execuție? Cine e de vină că au fost grăbite niște etape, s-a derulat procedura de achiziție și au fost semnate deja contractele? De aici sunt și semnele de întrebare dacă nu cumva există și altceva în spatele acestor lucruri!".

7588 vizualizari
11

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anonim 12.08.2022 08:45 FELICITARI domnule Nistor! Pana in acest moment dvs. ati expus cel mai clar NEREGULILE CRASE din acest PUZ! Haideti sa ne luam orasul inapoi si sa scapam de acesti .... de cea mai joasa speta!
  • G. L 12.08.2022 09:22 Decât n parcuri năpădite de buruieni mai bine pasaj. Primarul nu are gașca cum sunt băieții deștepți din Câmpina. Ștrand, cinematograf... Atât Nistor cât și mentorul Tiseanu au fost ani grei la cârma orașului. Echipa din Ploiești la Primăria Câmpina. Dar prietenul dv șef la Adi Termie și nu sta la Ploiești.... și aruncat pe scari pe ușa din dos de la judet. Primarul este independent deci fără putere în CL
  • Dragoș Stanca 12.08.2022 10:03 Credeam că sunt un om informat. Urmărind emisiunea îmi dau seama că m-am înșelat. Până acum ne-au fost livrate de primărie numai povești. L-am votat pe Alin Moldoveanu dar am greșit și am puterea să recunosc asta. Sper să își dea și el seama că este dus de nas de "grupul de la Ploiești ". Mă bazez în schimb pe consilierii locali, indiferent de partid, să nu accepte să fie manipulați și intimidați. NU vreau acum acest PUZ.
  • Vișa Mihaela 12.08.2022 11:24 Avem nevoie de reabilitare termica a blocurilor de locuințe.
  • Eli 12.08.2022 11:57 Sunteti genial domnule Nistor! Desi demisia dvs. (fortata de imprejurari total nedemocratice, de nerespectarea drepturilor, etc) este o nedreptate pt dvs in plan personal, pentru comunitatea campineana este un mare castig! Avem mare nevoie de cineva care sa faca opozitie si sa spuna lucrurile asa cum le spuneti dvs! Felicitari inca o data si va multumim pentru sacrificiul dvs!
  • tudy 12.08.2022 13:13 ce il recomanda pe domnul (cu exceptia vocii si a talentului) sa vorbeasca? ce a facut el pentru Campina? Pana sa fie pus sef la pnl campina nu am auzit de dansul
  • diss 12.08.2022 16:31 De la cel mai mare la cel mai mic toți politicienii romăni s-au transformat în niște ''constatatori''. Dl Iohanis constată că suntem furați la benzină, energie, mâncare, servicii, dl Isărescu constată că ( citez): băncile au sărit calul , miniștrii constată că subordonații nu își fac treaba pentru care sunt plătiți extrem de generos de un stat profund corupt...bla,bla,bla. Exact așa și cu politicienii cămpineni care toți, fără excepție, constată că planul primarului de a distruge orașul cu groapa aia numită pompos ''pasaj subteran'' va bulversa pentru totdeauna viața locuitorilor din Cămpina. Le reamintesc tuturor acestor politicieni, în opinia mea foarte slab pregătiți din toate punctele de vedere, că cetățenii nu i-au vot ca ei să ''constate''!😡Ei sunt votați și plătiți foarte bine ,din bugetul local, adică din banii cămpinenilor, pentru a avea grijă de cetățeni,, de oraș, de siguranța locuitorilor, de curățenie, de scoli....De constatat putem și noi să o facem și vedem că în doi ani de mandat e mai rău, nu credeam niciodată că ar putea fi posibil, decât în administrația Tiseanu .Doar flori, un sens giratoriu extrem de controversat( cel de la Răcitor), multe poze ale primarului de pe la tot felul de șușanele și mai multe gropi și mizerie pe străzile laterale și nu numai. Deci ''dragi politicieni cămpineni'' nu mai constatați, aveți pârghii legale să opriți acest proiect inutil al unui individ depășit total de funcția ce vremelnic o ocupă ,asa că lăsați interviurile astea lacrimogene și apucați-vă de treabă.Au trecut doi ani și nu ați făcut absolut nimic notabil pentru Cămpina și cetățenii din acest oraș. Restul e doar cancan, ieftin, politic!
  • diss 13.08.2022 05:59 Primarul poate fi demis printr-un referendum, ordonanța de urgență 57/2019, art.162, 144, 145.Este nevoie de o cerere semnată de minim 25% dintre locuitorii cu drept de vot iar Consiliul Județean este obligat prin lege să organizeze acest referendum.Dar politicienii cămpineni, la fel ca toți politicienii romăni, se mulțumesc să constate sau să dea interviuri , este cazul și lui Nistor, în care se insinuează niște fapte grave dar soluții deloc.Tipic politicii dâmbovițene.Personal nu am încredere în absolut niciun politician romăn sau de aiurea din lumea asta, de remarcat că Romănia este printre cele 6 cele mai sărace țări din UE în timp ce majoritatea politicienilor romăni sunt putrezi de bogați.Concluzia este simplă: ori cămpinenii se trezesc și strâng semnăturile pentru un referendum ce ar putea duce la demiterea primarului, un individ total depășit din toate punctele de vedere de funcția pe care o ocupă vremelnic, ori dau fuga și își cumpără cizme de cauciuc!🤭 PS.Nu cred că voi vedea comentariul meu publicat!?!
  • diss 13.08.2022 09:07 Mulțumesc administratorului pentru că a postat ambele comentarii ale mele care în mare au același mesaj: cămpineni dacă nu vreți să participați la distrugerea orașului de către actuala administrație e timpul să vă treziți!🤭
  • Rammstein 16.08.2022 21:13 A fost informat primarul ca la un eventual seism jumătate din orașul drogurilor va ajunge în prahova?. În DN1!!!.. Nu e ciudat dle primar că orașul milițienilor e si Medelinul româniei?. Adică orașul drogurilor!!..Nu vi se pare straniu sau ciudat acest fapt?...o fi vreo legătură?...
  • Zidarul 17.08.2022 14:03 @Rammstein, este DN1 pe care 'curierii' il folosesc sa duca drogurile mai departe in Europa, maroritatea drogurilor vin din Turcia prin Bulgaria (heroina din Afganistan). Sunt sigur ca ei au filiere locale de distributie pentru drogurile astea mai puternice iar canepa/canabisul o poate creste local, in sere cu lumina artificiala. Cateva luni de anchete si investigatii, cu cativa colaborator si poate sa ii prinda pe aia mai mari. Problema este ca vin altii si le iau locul. Educatie este cheia succesului aici.

Politică

633 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

246 vizualizari
24 apr. 2024 19:06

Iulian Dumitrescu (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie 2024, dosarul de candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean.

Alte stiri recente

137 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.

1815 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.