Continuăm seria discuțiilor pe tema Planului Urbanistic Zonal (PUZ) privind modernizarea centrului municipiului Câmpina, invitatul nostru fiind de această dată președintele PNL Câmpina, Marian Nistor. PNL este unul dintre partidele cu reprezentare în Consiliul Local, care nu consideră oportună realizarea pasajului subteran, iar Marian Nistor explică, în interviul pe care ni l-a acordat, motivele pentru care nu este de acord cu pasajul. De asemenea, președintele PNL Câmpina ridică mai multe semne de întrebare în privința PUZ, document aflat acum în perioada de consultare publică, urmând ca apoi să intre în dezbaterea Consiliului Local. Urmăriți integral interviul cu Marian Nistor.
"Este nevoie de o prioritizare a investițiilor în Câmpina. Nu considerăm că pasajul este oportun în acest moment pentru municipiu. Sunt alte lucruri mult mai importante, alte investiții care ar trebui realizate. De exemplu, centura ocolitoare a municipiului, pentru ca traficul greu să nu mai intre prin localitate, reabilitarea străzilor, o parcare supraetajată în zona pieței, un ștrand, cinematograf, apă și canalizare, reabilitarea rețelelor de gaze. Sunt multe alte lucruri de făcut în oraș! Din păcate, acum, orașul pare abandonat de autorități!", a afirmat Marian Nistor. Acesta a mai spus că din PUZ reiese clar faptul că realizarea pasajului și a spațiului pietonal de deasupra vor dura până la opt ani: "Nu știm dacă primarul Moldoveanu minte, dezinformează sau chiar nu știe ce conține documentația privind PUZ-ul, când a spus că pasajul va dura doi ani cu posibilitate de prelungire încă un an. A spus că se induce panică în oraș pentru că s-a răspândit informația că pasajul va dura între 8 și 10 ani. Vreau să-i informez pe câmpineni că, în conformitate cu documentația supusă consultării publice, în planul de acțiune, punctul 5, scrie foarte clar că proiectul pentru realizarea pasajului se va derula între anii 1 și 5, iar pentru zona de deasupra pasajului, între anii 6 și 8. Deci din document reiese foarte clar că lucrarea va dura opt ani, cinci ani pasajul și trei ani spațiul pietonal de deasupra. Poate că primarul nu știe ce conține documentația. Toate contractele sunt semnate de administratorul public. Putem deci să spunem că primarul Moldoveanu este un eunuc administrativ. El nu semnează nimic!"
Legat tot de pasaj, Marian Nistor a afirmat: "Ce se va întâmpla dacă acest pasaj nu se va putea realiza? Dacă apar probleme, cum am mai avut noi în timpul lucrărilor de canalizare, cu trotuare prăbușite, copaci picați pe carosabil, conducte sparte, oameni rămași făr utilități? Ce se va întâmpla dacă lucrările se blochează? Grupul de la Ploiești, care conduce acum Primăria Câmpina, își va lua frumos haina în spate și va pleca. Ei nu sunt câmpineni, ei nu iubesc orașul! Au o fixație cu acest pasaj și asta ne poate duce cu gândul că pot fi și alte lucruri în spatele susținerii fără limite a acestui proiect!"
Discuția pe marginea Planului Urbanistic Zonal a fost amplă și interesantă, pentru că acest PUZ nu vizează doar pasajul subteran și spațiul pietonal de deasupra, ci o suprafață mult mai mare, de 35,5 hectare, de la intersecția cu Orizontului până la intersecția Bulevardului Carol I cu Strada Frații Golești, la Biserica de la Brazi.
"Continuă dezinformarea populației de la cel mai înalt nivel al Primăriei Câmpina. Domnul primar ori minte, ori chiar nu cunoaște conținutul PUZ-ului. Ceea ce a afirmat inclusiv în recenta conferință de presă este contrar documentelor și informațiilor din PUZ. De exemplu, regimul de înălțime P+12 din centrul orașului. Domnul primar a spus că are solicitări de la investitori pentru sedii de firmă. Să ne fie cu iertare, facem sedii de firmă P+12 în Câmpina, în momentul în care activități economice pentru sediile de firmă aduse în discuție nu există?! A spus că acele clădiri P+12 nu trebuie să fie în zona centrală, ci într-o zonă adiacentă Bulevardului Carol I. Dar dacă ne uităm în PUZ, regimul de înălțime P+12 este fix în zona centrală: zona fostului RomTelecom - BCR, zona Milia - Parcul Regele Mihai I și la turnul înclinat", a mai spus Marian Nistor.
De asemenea, președintele PNL Câmpina face apel la populație să intre pe site-ul Primăriei și să studieze documentația PUZ pentru că: "Indiferent de cartierul în care locuiți, acest PUZ va afecta orice locuitor, deoarece accesabilitatea zonei centrale va fi grav diminuată. Sunt niște inepții acolo, iar oamenii trebuie să știe ce îi așteaptă! De asemenea, întrebat la conferința de presă ce se va întâmpla dacă nu va trece PUZ-ul în Consiliul Local, dl. primar a spus că va trece într-un final. Deci, opinia câmpinenilor și votul consilierilor locali sunt minimizate la maxim. Pentru domnia sa, noi nu existăm. Există dânsul și ideea pe care o are, ceilalți nu există. Acest PUZ încă nu a ajuns pe masa consilierilor locali. Cu toate acestea, au fost încheiate deja contractele pentru proiectul tehnic și detalii de execuție pentru pasajul în sine. Forajele acelea care s-au executat în centru nu sunt pentru PUZ, ci pentru pasajul în sine. Nu a contat pentru primar faptul că PUZ-ul nu a intrat încă în dezbaterea CL. Deja s-a apucat de documentația pentru autorizația de construire. De ce au fost semnate aceste contracte? De ce cineva s-a grăbit și nu a așteptat aprobarea PUZ-ului? Acel cineva care a semnat aceste contracte să răspundă dacă se pierd fondurile europene! Cum este luat în calcul punctul de vedere al Consiliului Local și al oamenilor, dacă cineva a semnat deja contractele pentru proiectul tehnic și detaliile de execuție? Cine e de vină că au fost grăbite niște etape, s-a derulat procedura de achiziție și au fost semnate deja contractele? De aici sunt și semnele de întrebare dacă nu cumva există și altceva în spatele acestor lucruri!".
Adina Gârbăcică, administrator public al municipiului Câmpina, dar și vicepreședinte al Partidului Câmpina Curată, a vorbit în cadrul unei declarații de presă a acestei formațiuni politice despre stadiul proiectului privind construirea de insule ecologice digitalizate în municipiul Câmpina.
Partidul Câmpina Curată a susținut miercuri, 15 ianuarie 2025, o declarație de presă în care a abordat mai multe subiecte de actualitate. La eveniment au participat Rudolf Leica, Adina Gârbăcică, Sarah Crăciun, Liviu Dumitrache și Paul Dragomir.
Ca și în anii precedenți, CâmpinaTV.ro vă oferă de-a lungul mai multor episoade o retrospectivă a anului abia încheiat. În rândurile următoare vă prezentăm un top al celor mai importante evenimente din politica locală.
Apropierea turului al doilea al alegerilor prezidențiale agită spiritele pe scena politică și în întreaga societate românească.